Projeleri Yönetmenin Zorluğu

Word Ödev Yaptırma


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri


Word Ödev Yaptırma

Bir taslak plan oluşturduktan sonra bir sonraki aşama, ödevinizin kaba bir taslağının yazılmasıdır. Bu aşamada planınıza uymaya çalışacaksınız, ancak fikirlerinizi açık bir şekilde ifade etmek, genellikle yazarken yeni ve daha iyi fikirler bulmanız anlamına gelir. Bu, sizi orijinal planınızı yeniden yapılandırmaya dahil edebilir, ancak bu revizyonlar muhtemelen küçük olanlar olacaktır.

Taslağınızı yazarken paragraflar, ayrıca alt başlıklar ve bölüm başlıkları kullanacaksınız. Bu düzenleme araçları, ödevinizin yapısını okuyucuya netleştirmeye yardımcı olur ve ana ve destekleyici (alt) noktalarınızı işaret eder.

Bu bölüm size paragraf yazma becerilerini öğretir ve iyi giriş ve sonuç paragrafları, kısımlar veya bölümler yazmanın önemini vurgular.


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak her alanda ödev hizmeti vermekteyiz. Word ödev hazırlatma, Word ödev örnekleri, Word ödev yaptırma alanlarında hizmet almak istiyorsanız iletişim adreslerimizden ya da yazının altında yer alan talep formundan bizlere ulaşabilirsiniz.


PARAGRAF YAZIMI

Taslak planınızdaki ana noktaların her biri, kendisine ayrılmış bir veya daha fazla paragrafa sahip olmalıdır. Başka bir deyişle, bir paragraf yalnızca bir fikri veya kilit noktayı kapsamalıdır. Bir ana noktanın birkaç destekleyici (alt) noktası varsa, bu kilit noktaların her biri muhtemelen bir paragraf gerektirecektir.

Verilen örnekte stresin fiziksel, davranışsal ve duygusal belirtilerini tek bir paragrafa sığdırmak yanlış olur çünkü her biri ana fikrin farklı alt noktalarıdır.

Bu nedenle, her bir alt nokta ayrı bir paragrafı hak eder ve stresin bu yönlerinin her birine dahil edilecek önemli miktarda bilgi vardır. Aslında, yazarken, paragrafları makul bir uzunlukta tutmak için kendinizi puanlarınızı başka paragraflara bölerken bulabilirsiniz.

Bir paragrafın uzunluğu değişebilir. Bazen bir paragraf tek bir cümleden oluşabilir (genellikle üzerinde durmakta olduğunuz kilit noktaya maksimum etkiyi vermek için). Ortalama bir paragraf muhtemelen yaklaşık 100 kelimedir ve yarım sayfadan uzun değildir.

Makalenizin, raporunuzun veya bölümünüzün yaklaşık 2.000 kelime uzunluğunda olması gerekiyorsa, çok fazla ana ve alt noktayı ‘uydurmaya’ çalışıp çalışmadığınızı veya daha fazla alt nokta eklemeniz gerekip gerekmediğini görmek için ana hat planınızı hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Kaç Paragraf Olmalıdır?

Planlama ağacına tekrar bakın ve ‘Stresinizi nasıl yönetirsiniz’ konulu bu ödeve kaç paragraf eklenmesi gerektiğine karar verin. Bir giriş ve sonuç eklemeyi unutmayın. Planda yer alan ana ve alt noktalara göre bu ödevin yaklaşık uzunluğu ne kadar olabilir?

Önemli noktaları vurgulama

Paragrafınızdaki tek önemli nokta okuyucu için net bir şekilde öne çıkmalıdır. Bu kilit nokta, genellikle paragrafın başındaki bir anahtar cümleye yerleştirilir, böylece okuyucuya bu paragrafın ne hakkında olduğunu açıklamış olursunuz.

Bu nedenle, herhangi bir paragraftaki ilk cümle, paragrafta ele alınan ana veya alt noktaları özetlediği için genellikle çok önemlidir. (Paragraftaki diğer cümlelerin her biri, paragrafın yapmakta olduğu kilit noktaları açıklamak veya göstermek için devam etmelidir.)

Yukarıdaki paragrafın ana veya kilit noktası nedir? Anahtar bir cümle var mı? Nereye yerleştirilir? Bu tekniğin avantajı ne olabilir?

Not: Anahtar noktalar genellikle paragrafların başında yapılsa da, paragrafların son cümlelerinde de yapılabilir.


Word ödev örnekleri üniversite
Word ödev hazırlama
Word ödev hazırlama telefondan
Word ödev hazırlama Kuralları
Vize ödevi örnekleri
Word yazı yazma programı İndir ücretsiz
Microsoft Word
Üniversite ödev örnekleri pdf


Paragrafların tutarlı olması gerekir, bu da cümlelerin birbiriyle bağlantılı olması gerektiği anlamına gelir. Paragraftaki her cümle aynı kilit noktaları tartışıyor veya daha fazla araştırıyorsa, paragraf muhtemelen tutarlı olacaktır. Ancak, cümlelerinizi birleştirmek ve paragrafın daha akıcı bir şekilde akmasını sağlamak için geçiş sözcüklerini kullanmak yardımcı olabilir.

Geçiş kelimelerinin örnekleri arasında “örneğin”, “öte yandan”, “ancak”, “benzer”, “karşıt”, “dolayısıyla”, “örneğin”, “ayrıca”, “başka bir deyişle” vb. yer alır.

Önceki paragraflara tekrar bakın ve paragraflara tutarlılık ve bağlantı eklemek için kullanılan geçiş sözcüklerini belirleyin. Cümlelerinizi bağlamak için geçişleri kullanmak, daha net yazmanıza yardımcı olur ve ayrıca okuyucunun, yaptığınız ve genişlettiğiniz kilit noktaları anlamasına yardımcı olur. Geçişler, paragrafları etkili bir şekilde birbirine bağlamak için de kullanılabilir.

Paragraflar, denemeler, raporlar veya tezler gibi tüm ödevlerde önemlidir. İş parçasına yapı ve düzen verirler. Ancak, yazarların kullanabileceği yegane organizasyonel araçlar veya tabelalar bunlar değildir.

ALT BAŞLIKLARIN KULLANILMASI

Alt başlık, okuyucu için sadece raporlarda veya tez bölümlerinde değil, aynı zamanda geleneksel makale yazımında da etkili bir şekilde kullanılabilir. Alt başlıklar kasıtlı olarak açıktır ve sonraki paragraf(lar)da incelenmekte olan ana noktayı veya argümanı okuyucuya açık bir şekilde gösterir. Bu, okuyucunun (veya sınavı yapanın!) belirtmekte olduğunuz noktayı/noktaları tam olarak anlamasını sağlar.

Bir beşeri bilimler veya sosyal bilimler makalesinde alt başlıklar kullanmak çok yararlı olabilir. Okuyucunun genellikle çok ayrıntılı tanımlayıcı, analitik veya tartışmacı makaleleri takip etmesi için bir yapı ve bir dizi işaret levhası sağlarlar. Alt başlıklar bu nedenle okuyucuyu bilgilendirmeye ve yönlendirmeye yardımcı olur.

Alt başlıkların, okuyucuyu ödev yazma materyali boyunca yönlendirmek için yol gösterici olarak nasıl kullanıldığını görmek için bu yazılarımızı tekrar gözden geçirin.

GİRİŞ VE SONUÇ YAZIMI

Bir giriş, ödevde önemli bir yol gösterici olabilir. Bu, okuyucunuzu yönlendirmeniz ve yönlendirmeniz için ilk fırsattır ve onlara takip edecekleri şey hakkında net bir fikir verir.

Aşağıdaki noktalar, girişlerinizin etkili olmasını sağlamada faydalı olacaktır.

  • Makalede, raporda veya makalede kullanılacak anahtar kelimeleri ve fikirleri tanımlayın.
  • Uzun soluklu tanımlardan kaçının.
  • Soruyu veya özeti nasıl yorumladığınızı açık bir şekilde açıklayın. Başlıktan ne anlıyorsunuz.
  • Konunun hangi yönlerini ele almayı düşündüğünüzü ve nedenini belirtin. Seçtiğiniz odağı gerekçelendirin.
  • Soruyu nasıl ele almayı düşündüğünüzü söyleyin: makalenizin, raporunuzun veya tezinizin yapısı ve sırası.
  • Parlak, net olmayı ve okuyucunun okumaya devam etmesini sağlamayı hedefleyin. Yarım sayfadan fazla değil, tercihen daha kısa olmalıdır.

odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


 

yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın