İş İngilizcesi Yapıları

Tez Taslağı Yaptırma


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma


Tez Taslağı Yaptırma

Nihai içindekiler tablosu ve giriş (son metinde yer alacak olanlar) bu ilk taslaklardan farklı olacaktır. Bu normal. Durum böyle olmasaydı, bu, tüm araştırmanızın tek bir yeni fikre ilham vermediği anlamına gelirdi. Kesin planınızı baştan sona takip edecek kadar kararlı olsanız bile, çalışmanızda ilerledikçe revize etmezseniz tez yazmanın amacını kaçırmış olursunuz.

Girişinizin ilk taslağını son taslağından ayıran nedir? Gerçek şu ki, ikincisinde birincisinden çok daha az söz vereceksin ve çok daha temkinli olacaksın. Son girişin amacı, okuyucunun teze nüfuz etmesine yardımcı olmak olacaktır. İdeal olarak, son girişte, tezinizin sağlamadığı bir şeyi vaat etmekten kaçınacaksınız.

İyi bir son girişin amacı, okuyucuyu daha fazla okumasına gerek kalmayacak şekilde tatmin etmek ve aydınlatmaktır. Bu bir paradokstur, ancak yayınlanmış bir kitapta genellikle iyi bir giriş, eleştirmene doğru fikirler sağlar ve onu kitap hakkında yazarın istediği gibi konuşmaya teşvik eder.

Peki ya danışman (veya başkaları) tezi okursa ve giriş bölümünde fark etmediğiniz sonuçları açıkladığınızı fark ederse? Bu nedenle giriş dikkatli olmalı ve yalnızca tezin o zaman sunacağı şeyi vaat etmelidir.

Giriş aynı zamanda tezinizin merkezini ve çevresini oluşturur, bu çok önemli bir ayrımdır ve yalnızca metodolojik nedenlerle değil. Komiteniz, merkez olarak tanımladığınız şey konusunda, çevre olarak tanımladığınız şey hakkında çok daha kapsamlı olmanızı bekleyecektir.

Monferrato’daki partizan savaşı üzerine bir tezde, merkezin badogliane oluşumlarının hareketleri olduğunu tespit ederseniz, komite gari baldine tugayları ile ilgili birkaç yanlışlığı veya tahminleri affedecek, ancak Franchi hakkında tam bilgi isteyecektir. ve Mauri oluşumları.

Tezinizin merkezini belirlemek için, elinizdeki malzemeyle ilgili bazı kararlar vermelisiniz. Bunu, iş planınızı bu bölümün başında açıklanan şekilde oluşturmadan önce, açıklanan bibliyografik araştırma sürecinde yapabilirsiniz.

Varsayımsal içindekiler tablomuzu hangi mantıkla oluşturmalıyız? Seçim, tezin türüne bağlıdır. Tarihsel bir tezde, kronolojik bir planınız veya neden-sonuç planınız olabilir.

Ayrıca bir mekansal plan veya karşılaştırmalı bir karşıt plan seçebilirsiniz. Deneysel bir tezde, belirli bir kanıttan bir teori önermeye geçeceğiniz tümevarımsal bir plana sahip olabilirsiniz.

Mantıksal-matematiksel bir tez, teorinin önerisiyle başlayan ve somut örneklere olası uygulamalarına ilerleyen tümdengelimli bir plan gerektirebilir. Konunuzla ilgili eleştirel literatürün, eleştirel bir şekilde, yani araştırma sorunuzun ihtiyaçlarına en iyi uyan örneği bulmak için çeşitli yaklaşımları karşılaştırarak kullanmanız koşuluyla, size iyi çalışma planı örnekleri sunabileceğini savunuyoruz.

İçindekiler tablosu, tezin mantıksal olarak bölümlere, kısımlara ve alt bölümlere ayrılmasını sağlar. Bu alt bölümün yöntemleri hakkında. Burada da iyi bir ikili alt bölüm, orijinal sırayı önemli ölçüde değiştirmeden eklemeler yapmanızı sağlar.

Örneğin:

1 Merkezi Soru
1.1 Alt sorular
1.1.1 Asıl Alt Soru
1.1.2 İkincil Alt Soru
1.2 Merkezi Sorunun Geliştirilmesi
1.2.1 İlk Dallanma
1.2.2 İkinci Dallanma

Bu yapıyı, birbirini izleyen dallanmaları gösteren ve işin genel düzenini bozmadan tanıtabileceğiniz çizgilerle bir ağaç diyagramı olarak da temsil edebilirsiniz.

İçindekiler tablosunu düzenledikten sonra, çeşitli noktalarını her zaman dizin kartlarınız ve kullandığınız diğer belgelerle ilişkilendirdiğinizden emin olmalısınız.


Tez taslağı örneği
Parayla tez yazdirma fiyatları
Tez taslağı nasıl HAZIRLANIR
Tez taslağı Word
Güvenilir tez YAZDIRMA
Parayla tez yazdırma ekşi
Tez yazdırma cezası
Ücretli tez yazdirma


Bu korelasyonlar en baştan net olmalı ve çapraz referanslarınızı organize etmenize yardımcı olabilmeleri için kısaltmalar ve/veya renkler aracılığıyla açıkça gösterilmelidir. Bu çalışmada zaten çapraz referans örnekleri gördünüz.

Çoğu zaman yazar, önceki bir bölümde ele alınmış bir şeyden bahseder ve parantez içinde bölüm, bölüm veya alt bölüm numarasına atıfta bulunur. Bu çapraz referanslar gereksiz tekrarlardan kaçınır ve aynı zamanda çalışmanın bir bütün olarak bütünlüğünü gösterir.

Çapraz referans, aynı kavramın iki farklı bakış açısından geçerli olduğunu, aynı örneğin iki farklı argümanı gösterdiğini, genel anlamda söylenenlerin aynı çalışmada belirli bir noktaya da uygulanabileceğini gösterebilir. , ve benzeri.

İyi organize edilmiş bir tez, çapraz referanslarla dolu olmalıdır. Hiçbiri yoksa, sanki önceki bölümlerde söylenenlerin artık bir önemi yokmuş gibi her bölüm kendi başına ilerliyor demektir. Bu şekilde çalışabilen tez türleri (örneğin belge koleksiyonları) şüphesiz vardır, ancak en azından sonuçlarında çapraz referanslar gerekli hale gelmelidir.

İyi yazılmış varsayımsal bir içindekiler tablosu, belirli bir konuyu bulmak için kağıtları ve notları gereksiz yere karıştırmak yerine çapraz referanslar oluşturmanıza izin veren sayısal bir kılavuzdur. 

Tezin mantıksal yapısını (konu, merkez ve çevre, dallanmalar, vb.) yansıtacak şekilde içindekiler bölümü, kısımlar ve alt kısımlar halinde ifade edilmelidir. Uzun açıklamalardan kaçınmak için bu kitabın içindekiler bölümüne bir göz atmanızı öneririm.

Bu çalışma bölümler ve alt bölümler açısından zengindir ve bazen içindekiler tablosunda yer almayan daha da küçük alt bölümler vardır. Aşağıdaki örnek, bir içindekiler tablosunun tezin mantıksal yapısını nasıl yansıtması gerektiğini göstermektedir. a sonucu olarak gelişirse, bunun içindekiler tablosunda grafiksel olarak gösterilmesi gerekir:

İÇİNDEKİLER

1 Metnin Alt Bölünmesi
1.1 Bölümler
1.1.1 Aralık
1.1.2 Girinti
1.2 Bölümler
1.2.1 Farklı Unvan Türleri
1.2.2 Alt Bölümlerde Olası Alt Bölümler
2 Son Taslak
2.1 Yazma Ajansı veya Kendi Başınıza Yazma
2.2 Bir Daktilonun Maliyeti
3 Ciltleme

Bu örnek ayrıca, farklı bölümlerin aynı alt bölümleme modeline uyması gerekmediğini de göstermektedir. Argümanın doğası, bir bölümün birçok alt bölüme ayrılmasını gerektirebilirken, bir başka bölüm genel bir başlık altında hızlı ve sürekli ilerleyebilir.


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


 

yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın