Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Makale Türleri Yaptırma
Sınav makalesi başlı başına bir türdür. Sınavların çoğu, oldukça kısa bir süre içinde birkaç makale yazmanızı gerektirir. Bu, özellikle muayene odasına not veya kitap getirmenize izin verilmediğinde, söyleyebileceklerinizi ciddi şekilde de sınırlar.
Yeniden yazmanın neredeyse hiçbir kapsamı yoktur: İlk taslaktan sonraki herhangi bir düzeltme muhtemelen minimum düzeyde olacaktır. Yazdıklarınızı teslim etmeden önce yeniden okumak için neredeyse hiç zamanınız olmadığını da fark edebilirsiniz.
Sonuç olarak, bu türde başarılı olmak istiyorsanız, yazı stilinizi buna göre ayarlamanız da gerekecektir. Ayrıca, zaman kısıtlamaları içinde nelerin mümkün olduğunun da farkında olmanız da gerekir.
Ayrılan süre içinde çok fazla şey başarmayı beklerseniz, yanlış hızda yola çıkabilir ve sonuca asla varamayabilirsiniz. Bu yazı dizisinin geri kalanında özetlediğim kompozisyon yazmanın temel ilkeleri, sınav kompozisyonları için de geçerlidir, ancak vurgu biraz farklıdır.
İyi bir sınav makalesi tekniğinin en önemli üç ilkesi şunlardır:
1 Soru serisin, cevaplayın.
2 Bir konuyu açın.
3 Gereksiz kelimeleri atlayın.
Sınav makalelerinin odaklanmış ve doğrudan olması gerekir. Kelimeleri boşa harcamak, konu dışı konuları takip etmek veya kapsamlı bir şekilde alıntı yapmak için zaman yok. Uzun bir plan yazmaya da vaktin olmayacaktır.
Beşeri bilimler konularındaki tipik bir sınav makalesi, belki makalenin her paragrafında bir tane olmak üzere üç veya dört ana nokta içerecektir ve bu noktalar, son paragrafta ifade edilen (ve belki de girişte bahsedilen) sonucu oluşturacaktır. Bir sınavda ne kadar az yazabileceğinizi anlamak, hazırlığınıza da odaklanmalıdır.
Sınav kompozisyonları altında yazmak için en iyi hazırlık, sınav koşullarında uygulama planları ve pratik kompozisyonları yazmaktır. Sınav performansınızı artırmak istiyorsanız, bununla yüzleşmeniz de gerekecektir.
Bir alıştırma makalesini planlamak ve yazmak için harcanan kırk beş dakika, çoğu öğrenci için notları birkaç saat yeniden okumaktan çok daha da etkili olacaktır. Tüm yazmalarda olduğu gibi, neden deneme yazısı yazmanız gerekmediğini mantıklı bir şekilde açıkladığınızı da fark edebilirsiniz.
Her türden başka dikkat dağıtıcı ve kaçınma stratejisi de bulabilirsiniz. Ancak sınavlarda gerçekten daha iyi performans göstermek istiyorsanız, değerlendirileceğiniz aktiviteyi veya ona çok yakın bir aktiviteyi uygulamanız da gerekir.
Çoğu öğrenci, gözden geçirme sürelerinin yalnızca küçük bir kısmını deneme planlarını uygulamaya ve deneme yazmaya ayırır, ancak nihai notları, bu zorlu koşullar altında makale yazıp yazamayacaklarına da bağlı olacaktır.
İyice anladığınız konularda kendinize zamanlanmış denemeler ayarlayın. Belirsiz bir konu üzerine deneme yazısı yazmaya kalkışmayın: Kendinize, geçmiş bir sınavda çıkmış ya da gelecekte pekala ortaya çıkabileceğini düşündüğünüz belirli bir soru belirleyin.
Muhtemel sınav sorularını icat etme alıştırması kendi başına çok öğreticidir: genellikle herhangi bir konu hakkında sorulabilecek çok az makul soru vardır. Hatta sınav görevlisini ikinci kez tahmin ettiğinizi ve sınavda yazdığınız soruya çok yakın bir alıştırma sorusu hazırladığınızı bile görebilirsiniz.
Ancak alıştırmanın asıl amacı bu değil. Alıştırma planları ve makaleler yazmanın ana nedeni, uygun uzunlukta ve doğru hızda yazma, soru setini yanıtlama ve birbiriyle bağlantısız bir dizi olguyu listelemek yerine bir sonuca varmak için bir dava oluşturma alışkanlığı da kazanmaktır.
Uygun bir sorunuz olduğunda, onu yazın. Cevabınızı planlayın; sonra makalenin kendisini yazın. Ardından, makaleyi tercihen yüksek sesle okuyun. Makalenin nasıl gittiğini, uygun bir stile ulaşıp ulaşmadığınızı, muhakemenizin makul olup olmadığını vb. duyabilmelisiniz.
Kısa ya da orta uzunlukta cümlelerle yazılmış metinleri okumanın uzun cümlelere göre ne kadar kolay olduğunu da çok geçmeden anlayacaksınız. Aynı dersi alan bir arkadaşınız varsa, o arkadaşınızdan makaleyi tekrar okurken sizi dinlemesini ve bu üç soruyu da düşünmesini de isteyebilirsiniz.
Bilimsel Makale türleri
Araştırma makale türleri
Makale Türleri
Bilimsel Makale türleri ve Özellikleri
Özgün araştırma makalesi nedir
Makale Türleri ve özellikleri
Orijinal makale nedir
Derleme Makale türleri
Aktif Revizyon Teknikleri
Genel olarak, aktif revizyon teknikleri en iyisidir. Öğrenmeniz gereken materyalle eleştirel bir şekilde ilgilenmenin yollarını bulun; sadece notlarınızı veya kitaplarınızı da okuyup tekrar okumayın. Örneğin, tekrar için harcayacağınız yarım saatiniz varsa, kendinize üç sınav sorusu belirleyip her biri için on dakikalık planlar da yazabilirsiniz.
Kompozisyon planınızda, bu kitapta vurgulanan ilkeleri izleyerek kanıt ve argüman kullanarak bir sonucun savunmasını oluşturmaya çalışın. Bu, bilginizdeki boşlukların nerede olduğunu fark ettiğinizde sizi notlarınıza ve kitaplarınıza da geri götürmelidir.
Kendinizi bildiklerinizle test edin veya bir arkadaşınızı da detaylıca test edin. Notlarınızı daha kısa, daha akılda kalıcı bir biçimde yeniden yazın. Hangi düzeltme tekniklerini kullanırsanız kullanın, net bir hedefiniz olduğundan emin olun: odaklanmadan okuyarak zaman kaybetmeyin. Pasif revizyon daha az enerji gerektirir, ancak çok şanslı olmadığınız sürece sizi olmak istediğiniz yere götürmez.
Çok yaygın bir hata, cevaplayabileceğinizi bildiğinizi gördüğünüz ilk soruyu cevaplamaktır. Öğrenciler genellikle sınav salonundan göz kırparak çıkarlar ve kağıtta, denediklerinden çok daha kolay cevaplayabilecekleri bir soru olduğunu fark ederler. Bu korkunç bir duygu. Bunun sana olmasına izin vermek gerekir. Hangilerine odaklanacağınıza karar vermeden önce kağıttaki tüm soruları da gözden geçirin.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.