PROJE YÖNETİMİNİ ANLAMAK

Tez Başlığı Oluşturma


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma


Tez Başlığı Oluşturma

Numaralandırma: başlık, başlıklar ve alt başlıklar

Başlığınıza numara vermeyin. Bilimsel tezlerde veya doktora tezlerinde bölüm başlıklarına numara verilmesi normaldir. Bölümlerinizi bölümlere ayırırken alt başlıklardan yararlanın. Başlıkların dağılımını takip etmeyi kolaylaştırmak ve İçindekiler tablosunun oluşturulmasına yardımcı olmak için alt başlıklar genellikle numaralandırılır.

Numaralandırmanın en kolay ve mantıklı yolu bölüm numarası, ardından alt başlık numarasıdır, örneğin, Bölüm 1’in ilk alt başlığı 1.1, sonraki alt başlık 1.2 vb. alt başlıklar, ayrıca 1.1.1 ve 1.1.2’ye bölünebilir, vb. gerektiği gibi. Numaradan sonra nokta koymayınız. Aşağıdaki örnekte, farklı başlık kategorileri italik olarak belirtilmiştir:

  • Tekniğinin Geliştirilmesi (tez başlığı)
  • Geleneksel Moog Genesis ile ilgili sorunlar (ilk bölüm başlığı)
  • Woodward paradoksu (birinci bölüm)
  • Paralel M alanlarında istikrarsızlık (ikinci bölüm)
  • Aralıklı emisyonları (üçüncü bölüm)
  • Modülasyon (birinci alt bölüm)
  • Yalpalama (ikinci alt bölüm)
  • Bağlantılı alan değişikliği (üçüncü alt bölüm)

İki alt bölümü aşmamak en iyisidir. Belirttiğiniz her küçük nokta için numaralandırılmış bir alt başlık sağlamanız gerekmez. Eğer gerçekten başka bir alt bölüme ve dolayısıyla başka bir başlığa koymanız gerektiğini hissediyorsanız, o zaman başlığa numara vermeyin.

Bölümleri Ayırma

Yeni bölümler yeni bir sayfada başlamalıdır. Her yeni bölümün bir başlığı olmalı ve yeni bir sayfada başlaması gerekmese de önceki bölümden açıkça farklı olmalıdır. Asla bir metnin son satırında bir başlık bulundurmayın.
sayfa.

Sayfa Numaraları Ekleme

Birimiz, kim olduğunu söylemeyeceğiz, bir kelime işlemciyi ilk kullanmaya başladıklarında sayfa numaralarını metinlerine otomatik olarak nasıl ekleyeceğini bulmaya zahmet etmedi. Metin basıldıktan sonra bunları elle yazmak için saatler harcamak zorunda kaldı.

Sayfa numaralarını nasıl ekleyeceğinizi öğrenin. Sayfa numaralarını girmezseniz ve yere düştükten sonra sayfalar karışırsa, onları doğru sırayla geri almaya çalışmak bir kabustur.

Üst bilgi veya alt bilgi bölgenizde sayfa numaralarını sayfanın üstüne veya altına koyabilirsiniz, kural yoktur, ancak numaranın kolayca görülebildiğinden emin olun; sayfanın sol tarafını ciltlemeye yakın tutmaktan kaçının.

Giriş bölümünün birinci sayfasından veya açılış bölümlerinden numaralandırmak isterseniz ilk sayfayı boş bırakabilirsiniz. Başlık sayfanızı numaralandırmayın.

Metni Vurgulamak

Bazen metninizdeki bir kelimeyi veya cümleyi vurgulamanız gerekebilir. Kalın bir yazı tipi kullanmak genellikle bunu yapmanın en düzgün yoludur, ancak italik de kullanabilirsiniz. Alt çizgi dağınık görünme eğilimindedir. Kelimeleri çok sık vurgulamayın, aksi takdirde etkilerini kaybederler ve metniniz dağınık görünür.

Madde İşaretleri

Tüm kelime işlem programlarında bunlar yoktur, ancak biraz oynayın ve sizinkinde olup olmadığına bakın. Madde işaretleri, örneğin bir özette belirtmek istediğiniz farklı noktaları ayırt etmek için kullanılır.

Araştırma projem şunları içeriyordu:

Işınlama füzyonu ve mikro hücre aracılı kullanımı
Hsa21’i farklılaşmamış bir F9 hücresine yerleştirmek için kromozom transfer yöntemleri
nöronal farklılaşmayı indüklemek için elde edilen hücre hibritlerinden ikisinin, IYl ve IY5’in retinoik asitle işlenmesi

Madde işaretli öğelerin noktalarla bitip bitmeyeceğine dair bir kural yoktur, ancak biterse genellikle dağınık görünürler (bu kılavuzda bunları kullanmıyoruz).


Tez başlığı örnekleri
Yüksek lisans tez başlıkları
Tez başlıkları
Tez başlığı kaç punto
Tez başlığı nasıl olmalı
Araştırma başlığı örnekleri
Tez konu başlıkları
Tez örnekleri


Dipnotlar

Dipnotlar ve son notlar, argüman için kesinlikle gerekli olmayan ek bilgileri vermek için kullanılır. Dipnotlar * sayfanın sonunda, son notlar bölüm sonunda veya kitabın sonunda bir liste halinde verilmiştir. Dipnotları ve son notları minimumda tutun çünkü okumak dikkatinizi dağıtır. Bilgi önemliyse ana metne ekleyin; değilse, tezinize veya tezinize dahil etmeniz gerekip gerekmediğini düşünün.

Alıntıları işaretlemek için sayı kullanıyorsanız, dipnotlarınızı ve son notlarınızı işaretlemek için rakamlar yerine * # * sembollerini kullanmak en iyisidir, aksi takdirde referans alıntılarınızla karıştırılabilirler. Ana metninizin bir parçası olarak okunmaması için sembolü üst simgeye (normal satırın üstüne) koyun.

El Yazmanızın Son Versiyonunda Mizanpajınızı Kontrol Edin

Tezinizin son bir sürümünü yazdırın ve tüm biçimlendirmelerinizin tutarlı olduğundan ve altında metin olmayan bir sayfanın altında bir başlık bırakmak gibi hiçbir hatanız olmadığından emin olmak için bu kontrole göz gezdirin.

Yaygın hatalar

  • tutarsız düzen
  • Paragrafları ve diğer bölümleri net bir şekilde ayırmama
  • Alt başlıklarda aşırı numaralandırma
  • Sayfanın son satırında başlık bırakma

Anahtar noktaları

  • 12 punto Times veya 10 veya 12 punto Helvetica gibi net, okunması kolay bir yazı tipi kullanın
  • Bir buçuk veya çift satır aralığı kullanın (ve tez düzeni için yerel kurallarınızı kontrol edin)
  • Ciltleme için sol kenarda yeterli boşluk bırakın
  • Makalenizin basılı bir versiyonundaki son düzeni kontrol edin

İNGİLİZCE KULLANIMI

Anlamınızı okuyucuya iletmek için iyi bir İngilizce bilgisine ihtiyacınız var. Kötü İngilizce okumak için rahatsız edici olmakla kalmaz, aynı zamanda yazdıklarınızın anlamını da etkileyebilir. Bu bölümde birkaç temel terim ve yapıya bakarak başlıyoruz. Daha sonra bilimsel stile bakarız ve dilbilgisi, kelime dağarcığı ve noktalama işaretlerini ele alırız. İngilizcenizle ciddi şekilde ilgileniyorsanız veya endişeleniyorsanız, iyi bir gramer kitabı, kullanım kitabı ve sözlük satın alın.

Ders

Bir cümlenin öznesi, örneğin ‘yaşıyorum’ cümlesinde fiilin hakkında bir şey ifade ettiği kişi veya şeydir. 

Nesne

Cümlenin nesnesi, cümledeki fiilin etkilediği kişi veya şeydir, örneğin ‘David hidroklorik asidi düşürdü’ cümlesinde. Hidroklorik asit nesnedir.


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


 

yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın