Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Tezde Kaynakçayı Derlemek
Kaynakçanız büyüdükçe materyali okumaya başlayın. Gerçekten okumaya başlamadan önce tam bir kaynakça derleyeceğinizi düşünmek gerçekçi değildir. Uygulamada, bir ön başlık listesi oluşturduktan sonra, kendinizi bunlara kaptırabilirsiniz.
Bazen bir öğrenci bibliyografyaya başlamadan önce tek bir kitap okuyarak başlar ve alıntılardan bir bibliyografya derlemeye başlar. Zaten kitap ve makale okudukça referanslar kalınlaşıyor ve anlattığımız bibliyografya dosyası büyüyor.
İdeal olarak, tezinizi yazmaya başladığınızda, hem yeni hem de antika olmak üzere gerekli tüm kitaplarınız evinizde olacaktır (ve kişisel bir kitaplığınız ve kullanacağınız kitapları bölebileceğiniz rahat ve ferah bir çalışma ortamınız olacaktır). birçok masada düzenlenmiş farklı yığınlar halinde).
Ancak bu ideal durum, profesyonel bir akademisyen için bile çok nadirdir. Her durumda, ihtiyacınız olan tüm kitapları bulabileceğinizi ve satın alabileceğinizi hayal edelim. Prensip olarak, bu noktada ihtiyaç duyacağınız indeks kartları, tarif ettiğim bibliyografik kartlardır.
Çalışma planınızı (yani başlık, giriş ve içindekiler) bölümleriniz ve bölümleriniz aşamalı olarak numaralandırılmış olarak hazırlayacak ve kitapları okurken altını çizecek ve kenar boşluklarına tablonuzun kısaltmalarını yazacaksınız. içeriğin çeşitli bölümleri. Benzer şekilde, içindekiler tablonuzdaki bölümlerin yanına bir kitabın kısaltmasını ve sayfa numarasını yerleştireceksiniz, böylece yazma zamanı geldiğinde bir fikri veya alıntıyı nerede arayacağınızı bileceksiniz.
Bu not, tezinizin belirli bir alt bölümüne atıfta bulunuyor (aslında aynı kitabı on yıl sonra kullanabilir ve başka bir proje için notlar alabilirsiniz, bu nedenle bir notun hangi projeye atıfta bulunduğunu bilmek iyi bir fikirdir). Aynı şekilde çalışma planınızın alt bölümüne de şunları yazacaksınız.
Bununla birlikte, bu süreç birkaç varsayımda bulunur: (a) kitabın evinizde olduğu, (b) kitabın size ait olduğu ve bu nedenle altını çizebileceğiniz ve (c) çalışma planını son haliyle zaten formüle ettiğiniz.
Diyelim ki kitap sizde yok, çünkü çok ender bulunuyor ve bulabileceğiniz tek nüshası kütüphanede; ya da elinizde var ama ödünç aldınız ve altını çizemiyorsunuz; ya da ona sahip olduğunuzu, ancak paha biçilemez bir değere sahip bir incunabulum olabileceğini; ya da daha önce de söylediğimiz gibi, ilerledikçe iş planını sürekli olarak yeniden yapılandırmanız gerekir.
Burada zorluklarla karşılaşacaksınız. Bu son durum en yaygın olanıdır; ilerledikçe plan büyür ve değişir ve kitaplarınızın kenarlarına yazdığınız notları sürekli olarak gözden geçiremezsiniz. Bu nedenle, bu notlar jenerik olmalıdır.
Ancak böyle bir notun belirsizliğini nasıl telafi edebilirsiniz? Fikir dizin kartları oluşturarak ve bunları bir fikir dosyasında tutarak yapabilirsiniz.
Bu kavramın tartışıldığı sayfalara kesin referans. Daha sonra, zaman atlamalarına ilişkin tüm referansları nihai çalışma planınızın belirlenen noktasına yerleştirebilirsiniz, ancak aynı zamanda dizin kartını hareket ettirebilir, diğerleriyle birleştirebilir ve dosyadaki başka bir kartın önüne veya arkasına yerleştirebilirsiniz.
Benzer şekilde, fikirlerin tarihi üzerine bir tez için ideal olan tematik indeks kartları ve uygun dosyayı oluşturmayı faydalı bulabilirsiniz. Amerikan bilimkurgudaki olası dünyalar üzerine çalışmanız, farklı yazarların çeşitli mantıksal-kozmolojik problemlerle karşılaştığı çeşitli yolları araştırıyorsa, bu tür bir dosya ideal olacaktır.
Ancak tezinizi temayı çerçeveleyen bir giriş bölümü ve ardından başlıca yazarların her biri için bir bölüm veya hatta her biri örnek bir romana adanmış bir dizi bölüm ile farklı bir şekilde düzenlemeye karar verdiğinizi varsayalım. Bu durumda, bir yazar dosyasına ihtiyacınız vardır.
Dipnot Örnekleri
Dipnot Nedir
Dipnot çeşitleri
Ansiklopedi dipnot gösterme
Tezde dipnot Nasıl yazılır
Dipnotta Kaynakça Gösterme
Kaynakça Nasıl yazılır
Dipnot kısaltmaları
Bunun yerine, tezinizin soruyu çok daha teorik bir şekilde ele aldığını, bilim kurguyu referans noktası olarak kullandığını ama aslında olası dünyaların mantığını tartıştığını varsayalım. Bilim kurgu referansları daha az sistematik olacak ve bunun yerine eğlenceli alıntıların kaynağı olarak hizmet edecektir.
Peki ya kitap şu anda mevcut değilse ve siz onu zaman bükülmeleri ve paralellik temalarını içeren bir tez tasavvur etmeden çok önce, başka bir şehirdeki bir arkadaşınızın evinde okuduğunuzu hatırlıyorsanız?
Bu durumda, neyse ki, arkadaşınızın evinde bibliyografik bilgileri, genel bir özeti, önemine değinen bir dizi değerlendirmeyi ve o zamanlar özellikle uygun görünen bir dizi alıntıyı içeren bir okuma dizin kartı hazırladınız.
Dolayısıyla, bağlama bağlı olarak, çeşitli türlerde dizin kartları oluşturabiliriz: fikirleri ve iş planının bölümlerini birbirine bağlayan bağlantı dizin kartları; belirli bir problemle nasıl yüzleşileceği ile ilgili soru indeks kartları; başkaları tarafından sağlanan fikirleri, daha fazla gelişme için önerileri, not eden tavsiye dizin kartları vb.
Her tür dizin kartı farklı bir renge sahip olmalı ve sağ üst köşede bir kart serisini diğerine ve genel plana çapraz referans veren kısaltmalar içermelidir.
Ama gerçekten tüm bu dizin kartlarını yazmanız gerekiyor mu? Tabii ki değil. Bunun yerine basit bir okuma dosyasına sahip olabilir ve diğer tüm fikirlerinizi not defterlerinde toplayabilirsiniz.
Kendinizi alıntı dosyasıyla sınırlayabilirsiniz çünkü teziniz çok kesin bir planla başlar, incelenecek çok az eleştirel literatür vardır ve sadece bol miktarda metin materyali toplamanızı gerektirir. Gördüğünüz gibi, tezin doğası dizin kartlarının doğasını gösteriyor.
Yarısı kitaplarla, yarısı dizin kartlarıyla mı çalışacaksın? Ve çalışma planınızı yeniden yapılandırmanız gerekirse, hangi malzemelere ihtiyacınız olacak? Kitaplar, dizin kartları, defterler veya notlar mı?
Bunun yerine, kartları tam ve bol miktarda alıntı ile dosyalamak, ancak aynı zamanda, belki de ilgili alıntıların tamamını kopyalamak yerine sayfa numaralarını belgeleyerek daha kısa ve öz dizin kartları oluşturmak faydalı olacaktır. En azından her zaman taşınması ve işlenmesi kolay homojen malzeme üzerinde çalışın. Bu şekilde, bir bakışta ne okuduğunuzu ve nelerin okunacağını bileceksiniz.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.