Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Tezde İçindekiler Kısmı Oluşturmak
Kendinize geçici bir içindekiler tablosu yapın ve çalışma planınız olarak işlev görecektir. Bu içindekiler tablosunun, her bölümün kısa bir açıklamasını yapmaya çalıştığınız bir özet olması daha da iyidir. Bu şekilde ilerleyerek öncelikle ne yapmak istediğinizi kendinize netleştirmiş olacaksınız.
İkincisi, danışmanınıza anlaşılır bir proje önerebileceksiniz. Üçüncüsü, fikirlerinizin netliğini test edeceksiniz. Yazarın aklında kaldığı sürece oldukça net görünen projeler var ama yazmaya başlayınca her şey parmaklarının arasından kayıp gidiyor.
Başlangıç ve bitiş noktaları hakkında net bir görüşe sahip olabilir, ancak daha sonra birinden diğerine nasıl ulaşılacağı veya aradaki boşluğu neyin dolduracağı hakkında hiçbir fikri olmadığını fark edebilir. Tez, bir oyuncunun rakibini mat etmek için yapacağı tüm hamleleri önceden planlamasını gerektiren bir satranç oyunu gibidir.
Daha kesin olmak gerekirse, çalışma planınız başlığı, içindekiler tablosunu ve girişi içermelidir. İyi bir başlık oluşturmak zaten bir projedir. Bundan aylar sonra Öğrenci işlerine teslim edeceğiniz belgenin ilk sayfasındaki, sonsuz varyasyonlara izin verecek kadar genel olacak bir başlıktan bahsetmiyorum.
Tezinizin “gizli başlığından” bahsediyorum, o zaman genellikle alt başlık olarak görünür. Bu, bir temaya odaklandıktan sonra, o tema içinde yalnızca belirli bir noktayı ele almaya karar vermeniz gerektiği anlamına gelir. Bu noktanın formülasyonu bir tür soru oluşturur.
Ve radyo haber yorumlarının içerik analizi, tezinizde böyle bir şeyi ortaya çıkarabilir mi? Kendinize geçici bir içindekiler tablosu yapın ve çalışma planınız olarak işlev görecektir. Bu içindekiler tablosunun, her bölümün kısa bir açıklamasını yapmaya çalıştığınız bir özet olması daha da iyidir.
Bu şekilde ilerleyerek öncelikle ne yapmak istediğinizi kendinize netleştirmiş olacaksınız. İkincisi, danışmanınıza anlaşılır bir proje önerebileceksiniz. Üçüncüsü, fikirlerinizin netliğini test edeceksiniz. Yazarın aklında kaldığı sürece oldukça net görünen projeler var ama yazmaya başlayınca her şey parmaklarının arasından kayıp gidiyor.
Başlangıç ve bitiş noktaları hakkında net bir görüşe sahip olabilir, ancak daha sonra birinden diğerine nasıl ulaşılacağı veya aradaki boşluğu neyin dolduracağı hakkında hiçbir fikri olmadığını fark edebilir. Tez, bir oyuncunun rakibini mat etmek için yapacağı tüm hamleleri önceden planlamasını gerektiren bir satranç oyunu gibidir.
Daha kesin olmak gerekirse, çalışma planınız başlığı, içindekiler tablosunu ve girişi içermelidir. İyi bir başlık oluşturmak zaten bir projedir. Bundan aylar sonra Öğrenci İşleri’ne teslim edeceğiniz belgenin ilk sayfasındaki, sonsuz varyasyonlara izin verecek kadar genel olacak bir başlıktan bahsetmiyorum.
Bu, bir temaya odaklandıktan sonra, o tema içinde yalnızca belirli bir noktayı ele almaya karar vermeniz gerektiği anlamına gelir. Bu noktanın formülasyonu bir tür soru oluşturur.
Bu soruyu formüle ettikten sonra, konunuzu içindekiler tablosundaki bölümlere karşılık gelecek mantıksal bölümlere ayırmalısınız. Örneğin: Bu soruyu formüle ettikten sonra, konunuzu içindekiler tablosundaki bölümlere karşılık gelecek mantıksal bölümlere ayırmalısınız.
Örneğin:
1. Konuyla İlgili Eleştirel Literatür
2. Etkinlik
3. Radyo Haberleri
4. Haberin Sayısal Analizi ve Programlanması
Takvim
5. Haberin İçerik Analizi
6. Sonuçlar
Daha önce de söylediğimiz gibi, ideal olarak içindekiler tablosu bu örnekten daha ayrıntılı olmalıdır. Dilerseniz büyük bir kağıda, başlıkları kurşun kalemle yazıp, bunları iptal ederek ve ilerledikçe başkalarıyla değiştirerek yeniden yapılanmanın aşamalarını takip edebilirsiniz.
Varsayımsal içindekiler tablosunu oluşturmanın başka bir yöntemi de ağaç yapısıdır. Bu yöntem, çeşitli dallar eklemenizi sağlar. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, varsayımsal bir içindekiler tablosu aşağıdakileri içermelidir: Bu yöntem, çeşitli dallar eklemenizi sağlar.
Tez içindekiler örneği word
Tez içindekiler kısmı örneği
Tez içindekiler kısmı nasıl Hazırlanır
Örnek içindekiler tablosu
Hazır içindekiler tablosu
Word içindekiler oluşturma
Tezde Ekler kısmı nasıl yazılır
İçindekiler tablosu oluşturma
Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, varsayımsal bir içindekiler tablosu aşağıdakileri içermelidir:
1. Sorunun durumu,
2. Önceki araştırma,
3. Hipoteziniz,
4. Destekleyici verileriniz,
5. Veri analiziniz,
6. Hipotezinizin ispatı,
7. Daha fazla araştırma için sonuçlar ve öneriler.
Çalışma planının üçüncü aşaması, giriş taslağının hazırlanmasıdır. Taslak, içindekilerle ilgili analitik bir yorumdan oluşmalıdır: “Bu çalışma ile bu tezi göstermeyi öneriyoruz. Önceki araştırmalar birçok soruyu cevapsız bırakmıştır ve toplanan veriler hala yetersizdir.
Birinci bölümde bu noktayı belirlemeye çalışacağız; ikinci bölümde bu diğer noktayı ele alacağız. Sonuç olarak, a, b ve c’yi göstermeye çalışacağız. Çalışma için bu belirli sınırları belirledik. Bu sınırlar içinde aşağıdaki yöntemi kullanacağız.”
Bu hayali girişin işlevi (kurgusaldır, çünkü tezinizi bitirmeden birçok kez yeniden yazacaksınız), içindekiler bölümünü bilinçli olarak yeniden yapılandırmadığınız sürece fikirlerinize değişmeyecek olan birincil bir yön vermenizi sağlar. Bu şekilde, sapmalarınızı ve dürtülerinizi kontrol edeceksiniz.
Bu giriş, danışmanınıza ne yapmak istediğinizi anlatmak için de yararlıdır. Ancak fikirlerinizin organize olup olmadığını belirlemek için daha da yararlıdır. Liseden mezun olan bir İtalyan öğrenci hayal edin, muhtemelen kendisine çok sayıda makale verildiği için yazmayı öğrendiği yer. Ardından, genellikle yazması gerekmeyen üniversitede dört, beş veya altı yıl geçirir. Tezini yazma zamanı geldiğinde, kendini tamamen pratiğin dışında bulur.
Tezini yazmak büyük bir şok olacak ve yazma sürecini son dakikaya ertelemek kötü bir fikir. Öğrenci ideal olarak mümkün olan en kısa sürede yazmaya başlayacağından, kendi çalışma planını yazarak başlaması ihtiyatlı olacaktır.
Dikkatli olun, çünkü bir içindekiler tablosu ve bir giriş yazana kadar, yazdıklarınızın teziniz olduğundan emin olamazsınız. Giriş bölümünü yazamıyorsanız, nasıl başlayacağınız konusunda henüz net fikirleriniz yok demektir.
Aslında nasıl başlayacağınız konusunda net fikirleriniz varsa, bunun nedeni en azından nereye varacağınızdan şüphe duymanızdır. Ve tam da bu şüpheye dayanarak, önsözünüzü sanki daha önce tamamlanmış bir çalışmanın bir gözden geçirmesiymiş gibi yazmalısınız. Ayrıca, girişinizde fazla ileri gitmekten korkmayın, çünkü her zaman geri adım atmak için zaman olacaktır.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.