Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Tez Arşivi
Bilgisayarınızın sabit diskine ve yedekleme disklerinize tamamen güvenmeyin. Her ikisiyle de hiç sorun yaşamayabilirsiniz, ancak sorun yaşarsanız ve işinizle ilgili başka bir kaydınız yoksa, yeniden sıfırdan başlamak zorunda kalacaksınız. Metninizin bir “basılı kopyasını” düzenli aralıklarla yazdırın; “basılı kopya”, çoğu insanın kağıda basılı olarak adlandırdığı şey için bilgisayarda konuşulur.
En kötü durum senaryosu gerçekleşir ve tüm yedekleme diskleriniz bozulursa ve Kimya Bölümünde çıkan bir yangın nedeniyle bilgisayarınız erirse, o zaman kolejinizden veya üniversitenizden birisinin bir tarayıcısı olması muhtemeldir (aşağıya bakın) ve en azından basılı sayfaları tarayabilirsiniz. taslağınızı başka bir bilgisayar dosyasına aktarın. Bu, her şeyi yeniden yazmak zorunda kalmanızı önleyecektir.
Çalışmayı Klasörlerde veya Dizinlerde Dosyalama
Bilgisayar dosyalarınız için mantıklı bir arşivleme sistemi düzenleyin. Bu, hangi dosyalara sahip olduğunuzu ve hangi taslak üzerinde çalıştığınızı görmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, yanlışlıkla silebileceğiniz değerli dosyalarınızı kaybetmemenize de yardımcı olur.
Bireysel bilgisayar dosyaları için “kapsayıcılara” Apple Macintosh bilgisayarlarda “klasörler” ve PC’lerde “dizinler” adı verilir. Dosyalarınızı farklı klasörler veya dizinler halinde düzenleyin ve klasörleri veya dizinleri, içerikleri açık olacak şekilde adlandırın.
Dosyalarınızı (ve klasörleri veya dizinleri) adlandırmanın yanı sıra, metnin kendisinde (bu bilgiyi üst bilgi veya alt bilgi bölgelerine koyabilirsiniz) veya dosya adında her şeyle tarihleme alışkanlığı edinin. Aynı dosyanın birden çok sürümünü karıştırmamak için yeni bir sürüm oluşturduğunuzda tarihi değiştirmeyi unutmayın.
En son çalışmalarınız için ‘geçerli’ bir klasöre veya dizine ve hala asmak isteyeceğiniz eski taslaklar için ‘eski’ klasöre veya dizine sahip olmak iyi bir fikirdir. Artık işinize yaramayan bilgilerden kurtulmaktan korkmayın, bu nedenle ‘eski’ klasörünüzü veya dizininizi düzenli aralıklarla temizleyin, aksi takdirde gereksiz bilgilerle darmadağın olur.
Tezinizi veya tezinizi kendiniz yazacağınızı varsayıyoruz. Ne kadar iyi yazabildiğiniz, metninizi oluşturma hızınızı ve kolaylığını etkiler. İki parmakla yazmak işinizi kolaylaştıracaktır, ancak ne kadar çok parmak kullanırsanız ve onları ne kadar doğru kullanırsanız, görev o kadar kolay olacaktır.
Metninizi yazmaya başlamadan önce makul bir standartta yazmayı öğrenmeniz uzun vadede size zaman kazandıracaktır. Bir daktilo kursuna gidebilir veya çoğu bilgisayarda kullanılabilen daktilo öğretmen programlarından birini kullanabilirsiniz. Kurumunuzdaki bilgisayar departmanından iyi bir tane önermesini isteyebilirsiniz.
Kelime İşlemci
Neyse ki bilgisayar fobisi olanlar için, kelime işlem programları yardımcı şeflerden hava dalgıçlarına kadar herkesin kullanabileceği şekilde üretiliyor, bu nedenle yeni başlayanlar için kolay ve erişilebilir. Kelime işleme konusunda bazı temel bilgilere sahip olduğunuzu varsaydık.
Muhtemelen kelime işlem programlarının, her şeyi yeniden yazmak yerine yazdıklarınızı kolayca değiştirmenize izin verdiğini ve metninizin parçalarını ‘kes’ ve ‘yapıştır’ komutlarıyla bir yerden bir yere taşıyabileceğinizi ve genel olarak biliyorsunuzdur. metninizle, insanların yalnızca birkaç yıl önce hayalini kurabilecekleri bir şekilde oynayın.
Kelime işlem programınız hakkında ne kadar şey öğreneceğiniz size kalmış, ancak yalnızca nasıl yazılacağı ve kesilip yapıştırılacağı dışında birkaç komut öğrenmek, tezinizi yazarken size çok zaman kazandıracak ve üretmenize yardımcı olacaktır. çok daha profesyonel görünümlü bir el yazması.
Tüm kelime işlem programları biraz farklıdır, bu nedenle komutların ayrıntılarına girmek yerine ortak işlevlerden sadece birkaçını vereceğiz. En iyi tavsiye, kelime işlemci programınızla birlikte gelen kullanım kılavuzunu okumanız, programdaki ‘yardım’ seçeneğini kullanmanız ve farklı komutları deneyerek programla oynamanızdır.
İhtiyacınız olan herhangi bir özel sembolü nasıl bulacağınızı öğrenin, örneğin, matematiksel semboller, Yunan harfleri ve aksanlar. Tuş komutları genellikle daha hızlı olduğundan, yalnızca fareyle çalışmak yerine tuş kombinasyonlarını kullanan komutlar hakkında bilgi edinin ve yazım denetleyici ve düzen komutları gibi araçları nasıl kullanacağınızı bildiğinizden emin olun. Burada aşina olmanız gereken birkaç tuş ve komut var.
SHIFT tuşu, klavyenizdeki harfleri ve sayıları büyük harf yapar – yani harfler büyük harf olarak yazılır – ve sayılar farklı simgeler aralığı olarak yazılır. CAPS LOCK tuşu, klavyenizdeki tüm harfleri ‘kilitler’ bu nedenle büyük harfle yazılırlar, ancak bu komut yalnızca harflerle çalışır ve sayıları değiştirmez. CAPS LOCK tuşuna ikinci kez basarak bu komutu kaldırın.
Google Tez arama
YÖK Tez
Ulusal Tez Merkezi
YÖK Tez Merkezi
Tez arama Siteleri
Tez örnekleri
İSAM Tez
Ankara Üniversitesi tez arşivi
SEKME tuşu, metninizi belirli bir noktaya girintilemenize veya içinde taşımanıza olanak tanır. Çoğu kelime işlem programı, imleci her satırda aynı noktalar kümesinde durduran otomatik Sekmelere sahip olacak şekilde ayarlanmıştır, böylece örneğin paragraflarınız her zaman aynı noktada başlayabilir.
Belgenizdeki Sekmelerin tümü taşınabilir ve çıkarılabilir. Onları istediğiniz yere koyabilir ve ayarlarını değiştirebilirsiniz. Sekme tuşu hakkında daha fazla bilgi edinmek için kılavuzunuza veya çevrimiçi yardıma bakın. Metin yazarken ve tablo oluştururken çok kullanışlıdır.
Birçok kez yazdığınız belirli bir kelimeyi veya cümleyi değiştirmeniz gerektiğine karar verirseniz, örneğin, her yapmadım’ı yapmadım’a çevirmek isterseniz, kelime işlemcinizin bir komutu olacaktır (örneğin, ‘BUL VE DEĞİŞTİR’ ‘), bilgisayarın ilk kelimeyi veya kelime öbeğini otomatik olarak bulmasını ve ikincisiyle değiştirmesini sağlar.
Yalnızca tam sözcükleri değiştirmek istiyorsanız, programı uygun şekilde ayarlayın: Örneğin, metniniz boyunca yalnızca uçtan başa değişmekle kalmayıp, aynı zamanda başlangıç noktasına ve karışım başlangıcına da bağlı olduğunuzu görmek çok sinir bozucudur. Programın yalnızca tam sözcükleri değiştirecek şekilde ayarlandığından emin olarak veya değiştirilecek sözcüğün her iki yanına bir boşluk koyarak bunu aşabilirsiniz.
Üstbilgiler ve Altbilgiler
Üstbilgiler ve altbilgiler, sayfanın üstündeki ve altındaki boşluklardır (hem ekranda hem de kağıt üzerinde). Bunları muhtemelen bir tez yazmak için kullanmayacaksınız, ancak bazı insanlar üzerinde çalıştıkları taslağın tarihini veya sürüm numarasını tutmak için bunları yararlı buluyor. Kelime işlemciniz, bunları kullanmanıza izin verecek basit komutlara sahip olacaktır.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.