Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri
Ödev Sunumu Yaptırma
Bu bölüm, sözleşmelerinin nasıl kullanılacağını açıklıyor.
- Alıntı
- Referanslar
- Bibliyografyalar
- Ekler
- Özet
Ödevinizi doğru ve uygun bir biçimde sunmanıza yardımcı olmak için. Ayrıca, yazılı son kopyanızdaki düzen ve sunumun önemli yönlerini de özetlemektedir. Bunların her birini sırayla ele alalım.
Teklifleri Kullanma
Teklifler, ödevinizde yaptığınız bir noktayı göstermek veya desteklemek için yararlıdır. Başkasının çalışmalarından alıntı yapacaksınız ve tekliflerinizin doğru olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.
Bir teklifin okuyucuya ‘bir teklif’ olarak açıkça belirtilmesi gerekir. Okuyucunun hangi kelimelerin sizin olduğunu ve hangilerinin başka bir yazara ait olduğunu bilmesi için alıntılar sunmanın geleneksel yolları vardır.
- Daha kısa alıntılar kullanmak
Alıntı kısaysa, kendi metninize sığar ve sadece tırnak işaretleri veya ters virgüllerle belirtilir (tek bir ters virgül olağandır).
Örnek – Eğitmeninize ödevler sunmada ilk izlenimler sayımı ve aynı şey, ‘özensiz bir el yazmasının sıcak bir karşılama alamayacağı yayın için yazılı olarak doğrudur.
- Daha uzun alıntılar kullanmak
Teklif iki satırdan uzunsa, kendi kelimelerinizden ayırmak daha iyidir:
- Teklifi okuyucuya tanıtmak için bir kolon kullanmak;
- Teklifin üstünde ve altında bir alan eklemek;
- Teklifin girmesi; ve
- Ödevin geri kalanı çift çizgi aralıklı olduğunda tek çizgi aralığının kullanılması.
İlk izlenimlerin sayıldığı ve şunları söylediği argümanını destekler: Gönderiniz sizin hakkında çok şey söylüyor. Bir editöre, doğru yazım, dilbilgisi ve noktalama işaretleri ile temiz, iyi ayarlanmış bir el yazması verdiğinizde, okumadan önce bile içeriğine güvenmeye teşvik edersiniz.
Bir cümlenin bir kısmını alıntı yapmak
Son olarak, bir cümlenin sadece bir kısmını alıntı yapıyorsanız, kendi kelimelerinize uyacak ve yazma akışını korumak için, yazarın noktaların kullanımı ile eksik olan bazı kelimelerinin olduğunu belirtmeniz gerekir.
Referans Sağlamak
Kaynaklar, kullandığınız teklif veya açıklamanın kaynağını sağlar ve olası intihalin önlenmesinde önemlidir. İlgilenilen, okuyucu daha fazla bir kaynak izlemek isteyebilir ve bu nedenle referansınızın doğru ve ayrıntılı olduğundan emin olmalısınız.
Referansları ele almanın iki temel yolu vardır:
- Referans
- Dipnotları Kullanma
Temel olarak dipnotlar, metninize küçük üst simge numaraları ekleyerek çalışır ve daha sonra okuyucuyu sayfanın altında, bölümün ucunda veya sonunda sağlanan nota yönlendirerek çalışır.
Dipnotun, okuyucunun belirli bir kaynağı takip etmesi gereken tüm ayrıntıları, yani yazarın adını, yayının başlığını (altı çizili veya italik), yayıncının adı, yayın tarihini ve yayın tarihini ve Alıntı veya noktanın sayfa numarası yer alır.
Dipnotlar yararlıdır, çünkü okuyucu genellikle sayfayı çevirmeden teklifin kaynağını veya onaylamayı çok hızlı bir şekilde görebilir. Bununla birlikte, dipnotlar sayfada çok fazla yer kaplayabilir ve numaralandırma sistemi biraz esnek olmayan ve değiştirilmesi zor olabilir. Aynı kaynağı birkaç kez kullanıyorsanız, yazarın soyadına ve sayfa numarasına dipnotu kısaltabilirsiniz.
Dipnotlardaki kısaltmalar – Bazı yazarlar hala “age” (“aynı” anlamına gelir) ve “op.cit” kısaltmalarını kullanırlar. Bir yazarın adı bir kereden fazla sevk edildiğinde, bu kısayol biçimleri yardımcı olabilir. Örneğin, bir yazarın çalışmasına ardışık olarak atıfta bulunuyorsanız, dipnotta veya son notta “age” kullanabilirsiniz.
UYARI: Bu dipnot sistemi zor olabilir. Bir sayfanın dibinde ne kadar yer bırakılacağını ve kullandığınızı bilmek zordur. Okuyucu, tam referansı bulmak için yine de sayfalardan geçiyor olabilir.
Ücretli sunum hazırlama
PowerPoint sunum hazırlama
Online sunum hazırlama
Programsız slayt yapma
Hazır slayt
Sunum yaptırma
Slayt yapma
PowerPoint slayt yapma
Referans sistemi numaralandırılmış alıntılar ve dipnotlar gerektirmez. Bunun yerine, yazarın adını ve yayın tarihini metninize paranteze eklersiniz. Okuyucu daha sonra referanslar listenizdeki referansa bakar.
Tekliflere veya belirli bir öğeye atıfta bulunuyorsanız, sayfa numarasını da eklemeniz gerekir. Harvard sistemlerinin yazılması ve değişmesi daha kolaydır, ancak özellikle birkaç yazar veya kaynağa atıfta bulunuyorsanız, metninizi daha fazla kesme eğiliminde olabilirler. Bu nedenle, akış üzerinde çalışmanız gerekir..
Harvard sistemi artık genel olarak birçok üniversitede, örneğin açık üniversitede, dipnotların kullanımı tercih ederek kullanılmaktadır.
Kaynakça Hazırlama
Tüm tekliflerinizin ve bilgi kaynaklarınızın referanslarını ödevinizin sonunda tam olarak listelemelisiniz. Bu referanslar yazarın soyadı tarafından alfabetik olarak düzenlenmelidir. Bu nedenle, ayrı bir elektronik belgede yazarken referanslarınızı tutmanız size ödeme yapabilir.
Bazı kurslar ve özellikle tezler, kaynak türlerinizi (kitaplar, makaleler, internet, elektronik dergi makaleleri, sözlü bilgiler vb.) Kaynakça alt bölümlerine ayırmanızı gerektirir.
Her bir alt bölümdeki kaynaklar daha sonra alfabetik olarak düzenlenecektir. Öğretmeninizden ders referans prosedürlerinin bir kopyasını almanız gerekir, çünkü aynı üniversitedeki veya kolejdeki her kursun gereksinimlerinde biraz değişebilir.
Format
Bibliyografik format örnekleri genellikle akademik dünyada iyi kabul edilmiştir. Temel bir kural olarak, her referans için aşağıdaki ayrıntıları eklediğinizden emin olmanız gerekir:
- Yazarın Adı (Soyadı, Verilen İsimlerin Başlangıcı)
- Yayın tarihi (parantez halinde)
- Makalenin başlığı (tek ters virgül)
- Kitabın (veya dergi veya gazetenin) başlığı italikleştirilmiş (ve cilt ve sürümler ve sayfa numaraları)
- Yayıncının adı
- Yayın yeri.
Ekler Bölümü Hazırlama
Ek bir ek, bibli-ography’den sonra, bulgularınızı desteklemek için destekleyici verileri ekleyebileceğiniz bir bölümdür.
Özellikle veri toplama aşamasına ilişkin ayrıntılı materyalin bir ekte daha uygun şekilde yerleştirilebileceği bir rapor veya tezde yararlıdır; Ödevin ana gövdesine yerleştirmek, hantal görünmesini sağlayacak ve puanlarınızın ve argümanlarınızın akışını engelleyecektir.
Metninizdeki ekinize başvurmayı unutmayın ve raporun veya tezin gövdesindeki referanslarla eşleşmesi için her bir eki numaralandırmanız ve başlatmak zorundasınız.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.
Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Güvenilir Tez Yazdırma – Tez Yazdırma Fiyatları – Yüksek Lisans Tez Yazdırma – En İyi Tez Yazdırma Siteleri – Tez Yazdırma Siteleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Fransızca Ödev Yaptırma – Java Ödev Yaptırma – İngilizce Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma İngilizce – Ödev Yaptırma Programı – Grafik Tasarım Ödev Yaptırma – Sketchup Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Sunum Yaptırma Merkezi – Sunum Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Parayla Ödev Yaptırma – Mühendislik Ödev Yaptırma – Rapor Yaptırma – Rapor Ödevi Yaptırma – Rapor Yaptırma Merkezi – Proje Yaptırma – Ücretli Proje Yaptırma – Proje Yaptırma Sitesi – Armut Ödev Yaptırma – Ödev Tez Proje Merkezi – Üniversite Ödev Yaptırma – SPSS Analizi Yapan Yerler – Spss Ödev Yaptırma – Spss Analiz Ücretleri – Spss Analizi Yapan Siteler – Spss Analizi Nasıl Yapılır – Proje Ödevi Yaptırma – Tercüme Yaptırma – Formasyon – Formasyon Alma – Formasyon Yaptırma – Blog – Blog Yaptırma – Blog Yazdırma – Blog Yaptırma Sitesi – Blog Yaptırma Merkezi – Literatür Taraması Yaptırma – Veri Analizi – Veri Analizi Nedir – Veri Analizi Nasıl Yapılır – Mimarlık Ödev Yaptırma – Tarih Ödev Yaptırma – Ekonomi Ödev Yaptırma – Veri Analizi Yaptırma – Tez Yazdırma – Spss Analizi Yaptırma – Tezsiz Proje Yaptırma – Makale Ödevi Yaptırma – Essay Yaptırma – Essay Sepeti İletişim – Essay Yazdırma – Essay Yaptırma Sitesi – Essay Yazdırmak İstiyorum – İngilizce Essay Yazdırma – Essay Yaptırmak İstiyorum – Online Sınav Yardımı Alma – Online Sınav Yaptırma – Excel Ödev Yaptırma – Staj Defteri – Staj Defteri Yazdırma – Staj Defteri Yaptırma – Vaka Ödevi Yaptırma – Ücretli Makale Ödevi Yaptırma – Akademik Danışmanlık – Tercüme Danışmanlık – Yazılım Danışmanlık – Staj Danışmanlığı – İntihal Raporu Yaptırma – İntihal Oranı – Turnitin Raporu – Turnitin Raporu Alma – İntihal Oranı Düşürme – Turnitin Oranı Düşürme – Web Sitene Makale Yazdır – Web Sitesine Makale Yazdırma – Tez Danışmanlığı – Dergi Makalesi Yazdırma