Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri
Ödev Değerlendirmesi Yaptırma
Kendini yansıtmanın faydası
Bir beceri profili kullanarak kendini yansıtmanın faydası, kendinin daha fazla farkında olmayı ve mevcut gelişim aşamanın bilincinde olmayı öğrenebilmendir.
Umarız, öz-yansıtma süreci, siz güçlü yönlerinizi fark ettiğinizde ve belirli bir süre içinde ilerlemenizi takip ettiğinizde özgüveninizin artmasına yol açacaktır. Beceri seviyelerinizi sürekli olarak gözden geçirmek ve daha fazla gelişme için hedefler belirlemek amacıyla öz-değerlendirmeleri düzenli olarak tamamlamak önemlidir.
Öz değerlendirmenizi paylaşma
Algılarınızı kontrol etmek için öz değerlendirmelerinizi öğretmeninizle paylaşmanız da önemlidir. Mevcut beceri geliştirme veya başarı düzeyinizi hafife alıyor olabilirsiniz.
Çalışmanızı gözden geçirmek ve öğretmeninizle tartışmak için bir başlangıç noktası olarak yansıtma profilini kullanmak için harcanan bir eğitim oturumu çok aydınlatıcı olabilir. Sahip olduğunuzu fark etmediğiniz becerilere sahip olduğunuzu fark edebilirsiniz!
Değerlendirmeler
Ödev yazma becerileriniz üzerine öğretmenin düşünceleri de önemli bir öğrenme ve gelişme kaynağıdır. Bu yansımalar genellikle yazılı değerlendirmeler veya değerlendirmeler şeklinde gelir. Bu öğretmenin öğrenmeye yardımcı olması için geri bildirimin yapıcı bir şekilde hem verilmesi hem de alınması gerekir.
Eğitmenler ve öğrenciler için aşağıdaki yapıcı geri bildirim verme ve alma ilkeleri sağlanmıştır. Bu ilkeleri okuyun ve şunları göz önünde bulundurun:
- öğretmeninizden aldığınız geri bildirim ve
- geri bildirimi alma şekliniz.
Yapıcı geri bildirim verme ve alma
Geribildirim, insanlara davranışları ve bunun üzerinizdeki etkisi, onlara karşı ne hissettiğiniz ve onların neyi başarmasını istediğiniz hakkında verdiğiniz bilgilerdir.
Bu nedenle, yapıcı geri bildirim vermek, öz-farkındalığı arttırdığı, alternatif davranış seçeneklerini belirlediği ve bu gelişimi teşvik ettiği için eğitmenlerin kullanması gereken önemli bir iletişim becerisidir.
Hem olumlu hem de olumsuz geri bildirimler, sürekli veya daha fazla iyileştirme alanlarını belirlediği için ustalıkla verilirse yapıcı veya yardımcı olabilir. Öğrenciler yapıcı bir şekilde geri bildirim verir ve alır.
Eğitmenler şunlara dikkat etmelidir:
- Somut ve spesifik olun: öğrencinin tam olarak ne yaptığını söyleyin ve spesifik davranışa odaklanın.
- Eylemlere ve davranışlara bakın: öğrencinin ne yaptığını ve nelerin değiştirilebileceğini söyleyin. Kişisel olmayan tutun.
- Geri bildirimi sahiplenin: genel övgü veya suçlama yorumları yerine açıklamalar yapın.
- Anında olun: Gerektiğinde yararlı geri bildirim verdiğinizden emin olun. Bu genellikle hemen gerçekleşir, ancak planlanmış bir zamanda, biraz sonra da olabilir.
- Alıcı tarafından anlaşılın: Geri bildirimi alan kişinin ne söylediğinizi anladığından emin olun. Aktif dinleme becerilerinizi kullanın.
Yararlı olumlu geri bildirim, öğrencileri çalışmaya devam etmeye teşvik eder. Yararlı olumsuz geri bildirim, öğrencilerin isterlerse eylemlerini değiştirmelerine olanak tanır (değişimi zorlayamazsınız).
Yararsız olumlu geri bildirim, alıcının memnun veya pohpohlanmış hissetmesine, ancak neyi doğru yaptığı konusunda kafasının karışmasına neden olabilir.
Yararsız olumsuz geri bildirim, alıcının kızgın, kafası karışmış ve üzgün hissetmesine neden olabilir. Eylemlerini nasıl değiştireceklerini veya nasıl geliştireceklerini bilemeyecekler.
ÖDEV DEĞERLENDİRME FORMU
Proje ödevi örnekleri üniversite
proje ödevi örnekleri
ÖDEV DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Niçin proje hazırlarız
Öğrenciler ve öğretmenler, aşağıdaki stratejiyi benimseyerek geri bildiriminizi yapıcı bir şekilde almaya teşvik edilebilir:
- Dinleyin – hemen kendi savunmanıza atlamayın. Ne söylendiğinden emin olmak için kendinize zaman tanıyın.
- Anlayışınızı kontrol etmek için değerlendirmeyi tekrarlamayı deneyin.
- Geri bildirimin geçerli ve yararlı olup olmadığına karar verin. Eleştiriyi reddetme hakkına sahipsiniz, ancak geri bildirimleri duymak rahatsız edici olsa da, başkalarının davranışlarımızı nasıl gördüğünü bilmenin faydalı olduğunu unutmayın.
- Yanıt verin – geri bildirimin sonucunda nasıl davranacağınıza karar verin: kişisel ve profesyonel gelişiminize yardımcı olmak için eleştiriyi nasıl kullanacağınız.
- Bırakın – eleştiriyi zihninizde oluşturmayın. Geri bildirim hakkında ne hissettiğinizi ve nasıl verildiğini açıklamak genellikle daha iyidir.
Eğitmenler ve öğrenciler, beceri seviyelerini geliştirmek için bu yapıcı geri bildirim verme ve alma becerilerini uygulamalıdır. Sizin ve öğretmeninizin aşağıdaki alanlardaki becerilerinin seviyesi üzerine eleştirel bir şekilde düşünün:
- (a) yapıcı geribildirim vermek
- (b) yapıcı geribildirim almak.
Akranlardan, arkadaşlardan ve aileden geri bildirim alma
Eğitmen değerlendirmelerinin yanı sıra, akranlarınızdan, arkadaşlarınızdan veya ailenizden değerli geri bildirimler alınabilir. Tartışıldığı gibi, meslektaşlarınızdan, aile üyelerinden veya arkadaşlarınızdan taslak makalenizi, raporunuzu veya tez bölümünüzü okumalarını isteyebilirsiniz.
Onlardan size şu konularda yapıcı geribildirim vermelerini isteyin:
- ödevin tarzı
- ödevin yapısı
- argümanın mantığı
Bilgi ve anlayış, uygulamaya/kişisel yorumlamaya uygulamadır. Tüm bu geri bildirimler, öğretmen yorumları ve akran/aile değerlendirmesi, güçlü yönlerinizin daha fazla farkına varmanıza ve daha da geliştirmeniz gereken alanları belirlemenize yardımcı olacaktır.
Bu zayıflıkları hedeflemek ve ardından bu belirli beceri alanlarında gelişmenize yardımcı olacak profesyonel destek aramak, kendi öğreniminizi yönetmenin en etkili yoludur. Ayrıca kendi gelişme yeteneğinize daha fazla güveneceksiniz. Bu gelişim için destek, öğretmeninizden ve bunun gibi kitapları kullanarak desteklenen kendi kendine çalışma yoluyla gelebilir.
“Notlardan” daha fazlası, Eğitmen geri bildirimi hakkında son bir nokta. Umarız öğretmeniniz, ödev yazma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmak için yapıcı geri bildirim sağlama ihtiyacını takdir edecektir.
Bu, onun size sadece bir “not” vermesini değil, olumlu bir yorumla güçlü yönlerinizi tanımasını ve özellikle mevcut zayıf yönlerinizi belirlemesini ve ardından çalışmanızı geliştirmenin yollarını önermesini gerektirecektir.
Eğitmeninizin anlamlı geri bildirim sağlama beceri geliştirme düzeyi yüksek değilse, yapıcı geri bildirim becerilerini kendiniz uygulayın. Ödev yazma becerilerinizi geliştirmek için ayrıntılı bir değerlendirmeye ihtiyacınız olduğunu öğretmene açıklayın. Kendi öğrenme sürecinizi olabildiğince etkili bir şekilde yönetin.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.