İngilizce Mesajlama

Tez Yazma İpuçları


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma


Tez Yazma İpuçları

Sık kullandığınız uzun ve karmaşık bir kelimeniz veya kelime öbeğiniz varsa, her ihtiyaç duyduğunuzda tam olarak yazmak zorunda kalmak can sıkıcıdır. Kelime işlemcinizdeki makrolar veya kısayollar olarak bilinen komutları kullanarak, her basit komut verdiğinizde bilgisayarın metne belirli bir sözcük veya tümcecik eklemesini sağlayarak zamandan ve zahmetten tasarruf edebilirsiniz.

Örneğin, taramalı tünelleme elektronmikroskopisi veya elektromanyetik rezonans görüntüleme yazmanız gerektiğinde, yalnızca kontrol tuşuna ve ardından istediğiniz bir tuşa basmanız için her şeyi ayarlayabilirsiniz. 

Yazım Denetleyici Kullanma

Tüm kelime işlem programlarında yazım denetleyicileri vardır ve bu nedenle bir tezde yazım hataları yapmak affedilemez. Yazım denetleyicinizi ayarlarken, Amerikan ve İngiliz İngilizcesi arasındaki çoğu yazımla ilgili olan farkların farkında olun. Yazım denetleyicinizi uygun şekilde ayarlayın: İngiltere’de eğitim görüyorsanız, İngiliz İngilizcesini kullanmak en iyisidir.

Bilim adamları için öğrenilmesi gereken en önemli komutlardan biri, özel sözlük denen şeyi oluşturmanıza izin veren komuttur. Bu, yazım denetleyici programı için özel sözlüğünüzdür ve bilgisayarın kendi sözlüğünde olması muhtemel olmayan tüm favori sözcüklerinizi dahil edebilirsiniz.

Özel sözlüğünüzle yazım denetimi yaparsanız, program Fischer-?Fopsch işlemi, Lotka-Volterra mekanizması, asimptotik seriler veya zwitterion gibi bilimsel sözcükleri tanımadığı için her ikinci veya üçüncü sözcükte durmaktan kaçınabilirsiniz.

Eş anlamlılar sözlüğü kullanmak

Pek çok kelime işlem programının bir eş anlamlılar sözlüğü vardır. Eğer sizinkinde varsa, kendinizi aynı kelimeyi tekrar tekrar kullanırken bulduğunuzda kullanın.

Dilbilgisi denetleyicisi kullanma

Tuhaf metin parçalarında dilbilgisi denetleyicisi kullanmak ilginç ve öğretici olabilir, ancak tüm metninizi kontrol etmek için bir dilbilgisi denetleyicisi kullanmaya değmez; çok uzun sürecek ve genellikle size yalnızca bir sorun olduğunu söyleyecek ve çözüm konusunda size hiçbir fikir vermeyecektir. Dilbilgisi denetleyicileri olası hataların hepsini değil, yalnızca bazılarını toplar.

İçindekiler Tablosu oluşturmak için numara başlıkları kullanma

Pek çok program, başlıklarınızı numaralandırmanın yanı sıra hatırlayan, başlıkların hangi sayfa numarasında olduğunu not eden ve sizin için otomatik olarak bir İçindekiler oluşturan son derece kullanışlı bir komuta sahiptir. Bu komut, tezinizi bitirmeye geldiğinizde size çok büyük miktarda zaman kazandırabilir ve şu anda öğrenmeye değer.

Matematiksel sembollerle kelime işlemci

Tüm kelime işlemciler, basit matematiksel semboller koymanıza ve denklemler yazmanıza izin verir, ancak çoğu program günlük İngilizceyi kullanmak için tasarlanmıştır ve bu nedenle, normal bir kelime işlemci programı kullanarak sembolleri yazmak sonsuza kadar sürebilir.

Muhtemelen özel bir yazı tipine geçmeniz ve sembolleri doğru boyuta getirmek için yıllar harcamanız gerekecek. Bu nedenle birçok bilim adamı, matematiksel sembolleri kolayca ve hızlı bir şekilde birleştirmek için özel olarak tasarlanmış kelime işlem programlarıyla çalışır.

Hangi programı kullanacağınız konusunda herhangi bir şüpheniz varsa, amirinizle konuşun veya bilgisayar departmanınızdan yardım isteyin. Büyük bir matematiksel bileşen içeren bir proje yazıyorsanız, bu programlardan birini kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz.


Tez yazarken cümleler nasıl değiştirilir
Tez yazarken yardımcı programlar
Hızlı tez yazma teknikleri
Tez yazarken dikkat edilmesi Gerekenler Word
15 günde tez yazmak
1 haftada tez yazmak
Tez yazmaya nasıl başlanır
Tez Yazım Kuralları


Referans Veritabanı Programları

Tez yazmanın eski bilgisayarlı günlerinde, metinde bir makaleden her alıntı yaptığınızda, alıntıyı tam olarak yazmanız ve ardından tezinizin sonuna tam referans ayrıntılarını yazmanız gerekebilir. Uzun alıntıları defalarca yazmak can sıkıcıdır ve yazım hatalarına yol açabilir. Metninizdeki alıntıları düzenlerken, referans listenizden referans eklemeyi veya referansları çıkarmayı unutmak da kolaydır. Referans veritabanı programları bu sorunların üstesinden gelir.

Bir referans veri tabanı programı ile tek yapmanız gereken tüm referans ayrıntılarını bir kez girmektir. Referans, bilgisayardaki bir ‘kütüphaneye’ konur ve kendisine özel etiketi verilir.

Metinde referanstan alıntı yaptığınızda, etiketi (ad, tarih ve bir simge içerebilir) kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir – artık adları, tarihleri veya sayıları yazmaya gerek yoktur. Tezi yazdırmaya geldiğinizde, program alıntıları ve tam referans ayrıntılarını otomatik olarak istediğiniz herhangi bir formata koyar, yalnızca metne yerleştirdiğiniz alıntıların ayrıntılarını verir.

Bir referans veri tabanı programı kullanmanın diğer bir avantajı, çoğunun, BIDS veya MEDLINE gibi yaygın olarak kullanılan referans veri tabanlarından referans ayrıntılarını otomatik olarak içe aktarmanıza izin vermesidir. Bu, yazım hatalarının meydana gelme olasılığını azaltır ve yapmanız gereken yazma miktarını azaltır. Ancak, genellikle referans ayrıntılarıyla birlikte içe aktarılan kısa çizgiler gibi notasyon bitlerini çıkarmayı unutmayın.

Referanslarınızı formatladığınızda ve bir taslağı yazdırmaya hazır olduğunuzda, öncelikle tüm referansların düzgün bir şekilde formatlanıp formatlanmadığını kontrol edin. Olmamışlarsa, etiket uygun alıntı ile değiştirilmemiş olacaktır. Başıboş olanları algılamak için etiket sembolleri için bir ‘bul’ çalıştırın.

Çoğu referans veritabanı programının kullanımı çok kolaydır ve birçok referansa atıfta bulunan herkes için çok değerlidir. En kısa sürede bir referans veritabanı programı kullanmayı öğrenin. Daha fazla çalışmaya devam ederseniz, yıllar içinde bu tür referanslardan oluşan geniş bir kitaplık oluşturabilirsiniz.

Elektronik Tablo Programları

Bunlar, bir tabloya yerleştirmeye uygun büyük miktarda veriyi depolamak için ideal olan harika programlardır. Hesap tabloları size çok sayıda sayıyı veya diğer bilgileri düzenli ve düzenli bir şekilde sunmanın yanı sıra matematiksel işlemleri otomatik olarak gerçekleştirmenize de olanak tanır: örneğin, programdan 1. sütundaki tüm rakamları 537 ile çarpmasını ve sonuçları sütun 3’e girin.

Program bunu yapacak ve böylece aynı şeyi bir hesap makinesiyle yapıp sonuçları elle girerek yapabileceğiniz olası hataları ortadan kaldıracaktır.

Verilerinizi toplarken bir elektronik tabloya ekleyebilir ve ardından tezinizi yazmaya geldiğinizde elektronik tabloyu doğrudan metninize bir tablo olarak aktarabilirsiniz. Bu size zaman kazandıracak ve verileri yeniden yazarken hata yapma şansınızı azaltacaktır.

Bir dizi elektronik tablo programı mevcuttur, bu nedenle bunların hiçbiri hakkında özel talimatlar vermiyoruz. Birçoğunun basit uygulamalar için kullanımı zor değildir ve büyük miktarda verinin profesyonel görünümlü bir şekilde sunulmasını sağlayabilir.


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


 

İletişim Formu

* işareti olan alanlar zorunludur

Talep Formu

İşleriniz Ankara'da Billgatesweb şirketi garantisiyle yapılmaktadır.

0312 276 75 93 (Telefonlara cevap vermiyoruz. Mail kanallarını kullanabilirsiniz.)

+ 90 542 371 29 52 (Whatsapp mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.)

bestessayhomework@gmail.com (Belgelerinizi Buraya Gönderin)

Aşağıdaki formu doldurup, anında fiyat teklifinizi alın.

Almak İstediğiniz Hizmet *
İntihal Raporu İstiyor musunuz? (Standart olarak %15 altında hazırlanacaktır)
yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın