Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Tez Yazım Kuralları
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak her alanda ödev hizmeti vermekteyiz. Tez yazdırma alanlarında hizmet almak istiyorsanız iletişim adreslerimizden ya da yazının altında yer alan talep formundan bizlere ulaşabilirsiniz.
Her disiplinin kendi Materyal ve Metod yazma yolu vardır ve en iyi bilgi kaynaklarınız, alanınızdaki yeni tezler ve yayınlanmış makalelerdir. Bununla birlikte, hatırlanması gereken bazı genel kurallar vardır: bilimsel yazı normal İngilizceden daha yoğundur ve özellikle edatlarda (of, in,on, vb.) genellikle kullandığımız birçok kelimeden kaçınır. Yani örneğin 5 ml su eklendi yerine 5 ml su eklendi veya 10 nm çap yerine 10 nm çap yazarsınız.
Laboratuvarınızın veya disiplininizin günlük konuşma dilini kullanmamaya özen gösterin; örneğin, bir kimyager herkes tarafından tanınan standart kimyasal terminolojiyi kullanarak metanolden CHsOH olarak bahsederken, bir biyolog diğer bilim adamlarının çoğu için anlamsız olabilecek günlük konuşma dilinde MeOH yazabilir.
Standart olmayan kısaltmalar olan bu tür konuşma dilini kullanacaksanız, bunları Kısaltmalar Listenize ekleyin. Süreler, ağırlıklar, uzunluklar, kimyasallar vb. için doğru SI birimlerini ve kısaltmaları kullanmayı unutmayın.
Hangi Zamanı Kullanmalı?
Materyallerinizi ve Yöntemlerinizi şimdiki zamanda veya geçmiş zamanda yazabilirsiniz. Şimdiki zaman tam olarak tekrarlanabilir genel prosedürler için, geçmiş olmayan belirli prosedürler için kullanılabilir.
İlkeleri Açıklamak
Belirli malzemeleri (veya yöntemleri) kullanımınızın altında yatan ilkeleri açıklama ihtiyacı hissederseniz, doğru anladığınızdan emin olun. Mikrobiyoloji ile ilgili yeni bir tezde bir öğrenci, “SM tampon, faj partiküllerinin büyümesine izin veren zenginleştirilmiş bir tampondur” diye yazmıştı.
Şunları yapmaz: Tamamen farklı bir şey olan faj parçacıklarının kararlı elüsyonuna ve dağılmasına izin verir. Bu tür bir hata, sınav görevlileri için alanınıza gerçekten aşina olmadığınızı ve deneysel tekniklerinizi tam olarak anlayamayabileceğinizi gösteren bir ipucudur.
Ayrıntıları Dahil Etme
Protokollerinizin tüm ayrıntılarını ekleyin, böylece başka bir bilim insanı bunları tam olarak tekrarlayabilir, örneğin, bir çözeltinin belirli bir alkalinite veya asitliğe sahip olması gerekiyorsa veya bir kimyasalın saflığı önemliyse (bazıları farklı derecelerde satılır). saflık) okuyucuya ayrıntıları verin. Ayrıca, insanlara filtre sterilizasyonu veya otoklav solüsyonlarını hatırlatarak, reaktif/çözelti ortamının nasıl hazırlanacağı hakkında faydalı bilgiler eklemek isteyebilirsiniz.
Örneğin, coğrafi bölgeleri tanımlıyorsanız, bunu kesin bir şekilde yapın, harita referansları verin (uygun olduğunda) ve kabul edilen imlaları kullanın. Canlı organizmalarla uğraşıyorsanız, tam taksonomik adlarını verin ve ilgiliyse cinsiyetleri, türleri, yaşları, diyetleri ve diğer çevresel koşulları hakkında ayrıntılı bilgi verin.
Ayrıca uygunsa deneylere izin veren merciin veya etik kurulun adını da belirtiniz; denekleriniz insan olsaydı benzer bilgiler verin.
Kontroller
Deneysel kontroller, verilerin geçerliliğini kontrol etmek için kesinlikle gereklidir, bu nedenle Yöntemlerinize dahil edilmelidirler.
Tez Yazım kuralları Word
Tez yazım KURALLARI YÖK
Tez yazım kuralları word Sayfa Düzeni
PAU fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım kuralları
Tez Yazım KURALLARI alıntı yapma
Tez Yazım KURALLARI satır aralığı
Tez YAZIM KILAVUZU Uludağ
Tez Yazım kılavuzu pdf
Kitleri Kullanma
Okuyucuları tekrar kılavuza yönlendirmenizi sağlayan bir kit kullandığınız teknikler için kullanım kılavuzunu kopyalamanız gerekmez.
Bununla birlikte, kitin nasıl çalıştığına dair kısa bir özet verin ve test görevlilerinin ne yaptığınızı anladığınızı görebilmesi için, kitin dayandığı yöntemleri içeren belgelere bakın. kiti esas alınmıştır.
Kit içinde yer alan genel olarak kullanılan protokoller için “üreticinin talimatlarına göre” yazın. Kitte yaptığınız tüm ek adımları veya değişiklikleri ayrıntılı olarak açıklamanız gerekir.
Özel Ekipman
Standart ekipman öğelerinin kullanımını veya kurulumunu açıklamak gerekli olmasa da, Yöntemlerinize kullandığınız veya ürettiğiniz herhangi bir özel ekipmanı kapsayan bir bölüm eklemek iyi bir fikirdir. Size yardımcı olan atölyelere teşekkür edin ve yaptığınız veya yaptırmış olduğunuz aparatın özelliklerini verin.
Aldığınız herhangi bir modelleme yaklaşımının nedenlerini açıklayın; örneğin, bütçe ekonomileri erken ‘kes ve yerleştir’ aşamalarında akrilik veya çelik yerine karton veya kontrplak kullanımını zorunlu kılmış olabilir. Ayrıca, girdap tüpü aparatınız ilham aldıysa, önceki çalışmalara dayanan deneysel tasarımlara referans verin, ardından onlara bir referans verin ve tasarımlarında yaptığınız değişiklikleri sunun.
Teknik detaylar örneğin, belirli ekipman öğeleri için kalibrasyon sonuçları – buraya dahil edilebilir veya bir eke konulabilir. Teknik ayrıntılarla ne yapmayı seçtiğiniz, büyük ölçüde disiplininizin geleneklerine ve okuyucunun deneylerinizi anlaması için bu ayrıntıların ne kadar gerekli olduğuna bağlıdır.
Kalibrasyon yöntemleri standart değilse veya özellikle hataya açıksa, aşağıda ‘İstatistiksel Analiz, Yaklaşım Yöntemleri, Artefaktlar ve Ölçümlerin Tekrarlanabilirliği’ bölümünde tartıştığımız gibi onlar için ayrı bir bölüm olmasını isteyebilirsiniz.
Bu bölümdeki diyagramlardan tam olarak yararlanın. Bir resim binlerce kelimeyi resmeder ve bir okuyucunun yalnızca yazılı bir açıklamadan bir tasarımı tam olarak kavraması genellikle imkansızdır.
Sayılar ve Semboller
Sembolleri doğru bağlamda ve doğru yazı tipi stilinde kullanın; örneğin, C karbonu, santigrat derece (“C), ışık hızı vb. Daima SI (Systgme International) birimlerini kullanın ve doğru sembollerini yazın.
Ondalık noktadan sonra birçok rakam içeren bir değerle sonuçlanan bir hesaplama yaparsanız, denemenizin doğruluğunu yansıtan bir sayıya yuvarlayın.
Karşılaştırılan değerler, mümkün olduğunca aynı hata düzeyine ve doğruluğa sahip olmalıdır: eşit sayıda ondalık basamağa yuvarlanmış değerleri karşılaştırın, örneğin, 0,005 ile 1 yerine 0,005 ile 1,000’i karşılaştırın. İstatistiksel değerlere dikkat edin, örneğin , ortalamayı ve ortalamanın standart hatasını veriyorsanız, her iki değerin de virgülden sonraki basamak sayısı aynı olmalıdır. Mümkün olan yerlerde kesirleri değil, ondalık sayıları kullanın.
Denklemler
Doğru sembollerin yerinde olduğundan ve her şeyi alt simge, üst simge veya normal komut dosyasında uygun satıra yerleştirdiğinizden emin olun. İtaliklere dikkat edin ve bunları disiplininizin geleneklerine göre yalnızca gerekli olduğunda kullanın.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.