Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Tez Yaptırma
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak her alanda tez hizmeti vermekteyiz. Güvenilir tez YAZDIRMA,Tez yazdırma,En iyi tez YAZDIRMA siteleri,Tez yazdirma fiyatları,Lisans tez yazdırma fiyatları,Ucuza tez YAZDIRMA,Parayla tez yazdirma fiyatları alanlarında hizmet almak istiyorsanız iletişim adreslerimizden ya da yazının altında yer alan talep formundan bizlere ulaşabilirsiniz.
Yapacak fazlasıyla okumanız ve muhtemelen çok az zamanınız olduğunu varsayıyoruz. Bu bölüm, yararlı başlıklar altında özetlenen bilgileri içeren kısa bir genel kılavuzdur.
Bir bütün olarak okunması amaçlanmıştır ve size, göreve en iyi yaklaşma yöntemiyle ilgili önerilerle birlikte, standart tez ve tez yazma gelenekleri hakkında temel bir anlayış verecektir. Başka herhangi bir derece için rasyonel ve okunabilir bir tez, tez veya yıllık rapor üretme sürecini kolaylaştırmanıza yardımcı olacaktır.
Kitabın geri kalanında tez ve tez yazımının farklı yönleri hakkında daha ayrıntılı tavsiyeler verilmektedir. Size faydalı olan kısımları okuyun, faydalı olanı alın ve olmayanı bırakın.
Ayrıca tezinizi bir bilgisayarda yazacağınızı, bazı temel kelime işlem becerilerine sahip olduğunuzu ve literatür taraması yapabileceğiniz bir kütüphaneye erişiminizin olduğunu varsayıyoruz.
Kurallar Neler?
Bir tez veya tez yazmak için çok az kural vardır. Var olan kurallar esas olarak çalışmanızın biçimlendirilmesiyle ilgilidir (kopya sayısı, düzen, Başlık Sayfası, Özet veya Özet, ciltleme vb.) ve bunlar bölümler ve üniversiteler arasında farklılık gösterir. Mümkün olan en kısa sürede yerel kurallarınızı öğrenin.
Birkaç kural olsa da, genellikle bilgi aktarmanın etkili yolları oldukları için hepimizin uyduğu birçok yazma kuralı vardır. Her disiplinin tezlerin yapısı için kendi kuralları vardır. Araştırma alanınızdaki ve bölümünüzdeki gelenekleri öğrenmenin en iyi yolu, amirinizden biçim, içerik ve üslup için bir rehber olarak kendi alanınızda yakın zamanda yapılmış iyi bir tez veya tez önermesini istemektir.
Tez Yapısı
Diğer tüm öykülerde olduğu gibi, bilimsel bir tezin yapısı üç bölümden oluşur: başlangıç, orta ve son. Nihai haliyle, teziniz veya teziniz muhtemelen şuna benzer bir şekilde düzenlenecektir:
Başlangıç:
Baş sayfa
İçindekiler
Şekil Listesi
Tablo listesi
Ek Listesi
Kısaltmalar Listesi
Giriş
Gelişme:
Gereçler ve Yöntemler Deneysel Teknikler
Sonuçlar
Son Tartışma:
Referanslar
Sözlük
Ekler
Yayınlanmış Makaleler
Tezinizde muhtemelen tüm bu bölümler olmayacak, ancak bu şema, yazınızı planlamak için temel bir yapı sağlar.
Tez ve Tez Şablonları
Bazı bölümlerin World Wide Web’de veya diskette bulunan ‘tez şablonları’ vardır. Bunlar size tezin temel yapısını verir (Başlık Sayfası, Özet, Giriş, Sonuç sayfaları vb.) tek yapmanız gereken boşlukları kendi metninizle de doldurmaktır. Tezinizi planlamaya başlamadan önce, kullanmanız gereken bir şablon olup olmadığını da öğrenin.
Planlamanın Önemi
Tez veya tez, hepsinin ne anlama geldiğinin belirsiz bir taslağını içeren basit bir deneyler listesi de değildir. Metin, okuyucuya konuyu tanıtarak başlayan, araştırmanın amacını belirten, sonuçları gösteren ve ardından bunların önemini tartışan net bir yapıya ihtiyaç duyar. Bir plana ihtiyacınız var. Biri olmadan, önemli noktaları gözden kaçırmak veya bir fikirden diğerine rastgele atlamak da kolaydır.
Bu kılavuz, öncelikle tezinizin tam bir planını geliştireceğiniz varsayımı üzerine yazılmıştır. Ancak bu yerleştiğinde ve metninizin yapısını görebildiğinizde ve amacınızı tanımladığınızda da yazmaya başlamalısınız.
Güvenilir tez YAZDIRMA
Tez yazdırma cezası
En iyi tez YAZDIRMA siteleri
Tez yazdirma fiyatları
Lisans tez yazdırma fiyatları
Ucuza tez YAZDIRMA
Parayla tez yazdirma fiyatları
Platon Tez Hazırlama şikayet
Uygun Format ve Stili Tanıyın
Yararlı bir ilk alıştırma, alanınızdaki son birkaç teze dikkatlice göz atmaktır. Çalışmanın bölümlere nasıl ayrıldığını görmek için bunlara göz atın. Düzene, biçimlendirmeye ve yazı tipine bakın. Neyi sevdiğinize ve neyi sevmediğinize de karar verin.
Planınızı yapmaya başlamak için, bilgilerinizin (fikirler, hesaplamalar, veriler vb.) düzenlenmesi ve yeniden düzenlenmesi kolay bir biçimde olması gerekir. Tezinizin veya tezinizin her bölümü için kilit noktalara karar verin. Noktaları kağıda, bilgisayara not edebilir veya dizin kartlarına yazabilirsiniz. Anahtar noktalarınızı aldıktan sonra, sıralamadan memnun kalana kadar da onları karıştırın.
Teziniz İçin Bir Plan Oluşturma
Mantıklı bir yaklaşım, projeniz için aşağıdaki sırayla notlar almaktır:
- “Deneysel teknikler”, “Örnekleme stratejisi ve metodolojisi”, “Genel prosedürler”, “Veri toplama ve işleme”, vb. olarak da bilinen Malzemeler ve Yöntemlerdir. Tezinizin bu bölümü ne yaptığınızı ve nasıl yaptığınızı kapsar. Referanslar. Bu bölüm okuyucuya fikirlerinizi ve bilgilerinizi nereden aldığınızı anlatır.
- Sonuçlar. Bu, deneylerinizden ne öğrendiğinizi belirtir. Giriiş. Bu, okuyucuya araştırma alanınızı, amaçlarınızı ve çalışmakta olduğunuz deneysel sistemi tanıtır.
- Tartışma.Bu, bulgularınızın önemini çalışma alanınızla ilişkilendirmeli ve gelecekteki araştırmalar için sonuçlarınızı ve önerilerinizi vermelidir.
- Soyut. Bu, tüm tezinizin veya tezinizin yoğunlaştırılmış bir versiyonudur.
Projenizi bu sırayla planlamak, neler yaptığınızı (Malzeme ve Yöntemler) ve neler başardığınızı (Sonuçlar) görmenize yardımcı olur; ki bu genellikle yapmaya ve başarmaya karar verdiğinizden de farklıdır. Daha sonra orijinal amacınızı yeniden değerlendirmenize ve bu amacı başaramadıysanız değiştirmenize yardımcı olur, böylece sonuçlarınızı ve vardığınız sonuçları en iyi bağlama yerleştirebilirsiniz.
Materyal ve Yöntemleri Sonuçlarla Karıştırmayın
Materyaller ve Yöntemler bölümünüz, okuyucuya pasta yapmak için tarif verir gibi bir dizi talimattan ibarettir. Sonuçlar, deneylerinizden öğrendikleriniz, oluşturduğunuz verilerdir.
Materyal ve Yöntemleri Planlama ve Yazma, Deneysel Teknikler, eklerin ve tabloların kullanımı da dahil olmak üzere çalışmanızın tam içeriği ve çalışmanızı en iyi nasıl düzenleyeceğiniz ve düzenleyeceğiniz konusunda da size daha fazla bilgi verecektir.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.