Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Tez Tartışmaları
Hesabınızı tartışmaya dayalı bir şekilde düzenlemek yine kolaydır. İlk olarak, tek bir yorumda veya entelektüel pozisyonda ortaya konabilecek tüm noktaları bir araya toplar ve bunları tutarlı bir şekilde ifade edersiniz. Ardından, farklı bir entelektüel konumdan kaynaklanan alternatif veya karşıt bir yorum bir araya getirirsiniz ve odaklanılan fenomeni daha iyi açıklamaya çalışırsınız.
Materyal dizisi, tez ve antitez (ve belki de sentez) ‘yanlısı’ argümanlardan biri, ardından ‘karşı’ argümanlar haline gelir. Ev çalışmamı anlatırken bunu nasıl yapabileceğimi gösterir. Burada çalışma odamla ilgili sevdiğim tüm noktaları sıralayabilir, belki de odayı değerlendirirken benim için önemlerine göre sıralayabiliriz.
Çalışma odamı seviyorum çünkü geniş, uygun şekilli, depolamaya uygun birçok duvarla donatılmış, yeni kurulmuş, dinlendirici bir şekilde dekore edilmiş, iyi aydınlatılmış, sessiz, evin geri kalanından biraz ayrı ve benzeri. Daha sonra çalışmayla ilgili hala sahip olduğum tüm sorunları, örneğin içine sıkıştırmayı başardığım dağınıklık miktarı, düzgün bir şekilde organize edememem veya yamalı gibi hissetmem gibi sorunları gözden geçirebilirim.
(Çalışma, ‘gerçek’ ofisler gibi tek seferde donatılmadı. Bunun yerine, mevcut durumu, kariyerimin farklı aşamalarında karşılayabildiğim ve asla sahip olamadığım farklı kit parçalarından oluşan katmanlı bir birikimi temsil ediyor.) kalp ya da finans, çöpe atmak ve sıfırdan yeniden başlamak.)
Tartışmaya dayalı bir yaklaşım, bir tartışmadaki net entelektüel konumları veya tarafları zaten bilinen etiketleri ve düşünce okullarını kullanarak ayırt ettiğiniz sürece, genellikle okuyucular için iyi organize edilmiş görünecektir. Tanımı gereği tartışmacı bir yaklaşım, bir tartışmaya veya anlaşmazlığa odaklanır ve katma değerinizi keskin bir şekilde odaklama eğilimindedir.
Ayrıca, özellikle merkezi tez sorunuzu işinize özgü bir şekilde veya bir açıdan çerçevelemeye veya yapılandırmaya özen gösterdiğinizde, genellikle kişiselleştirilmiş görünecektir. Bu yaklaşım ayrıca, normalde beşeri bilimler veya sosyal bilimler araştırmalarının önemli bir özelliği olan çoklu teorik pozisyonları veya ilişkisel argümanları açık bir şekilde ele alacaktır.
Doktora düzeyinde tartışmacı bir yaklaşımın bazı dezavantajları da vardır. Pro-argümanlar ve anti-argümanlar, tez ve antitez karşıtlıkları genellikle çifttir ve nadiren üçlüdür. Dolayısıyla tartışmaya dayalı kategoriler, sekiz bölümü düzenlemek için yeterli olmayabilir. İnsanlar bazen bu zorluğa birden fazla yorumu aynı anda halletmeye çalışarak tepki verirler.
Bazı öğrenciler, özellikle de aşırı kapsamlı literatür taramaları yapmış olanlar, her nasılsa, sayıları çok fazla olsa bile, doktora seviyesinde olası tüm yorumlayıcı pozisyonları kapsamaları gerektiğini düşünmeye başlarlar. Aslında bu seçenek tartışmacı bir yaklaşımda ne mümkün ne de arzu edilir.
Doktora, temelde tek bir konuyu yoğun bir şekilde işleyen bir monografidir. Bu bir ders kitabı değil, bir referans çalışması değil. Dört veya beş bakış açısının belirli bir sorunu nasıl ele alacağını veya aynı fenomen kümesini nasıl yorumlayacağını göstermeye çalışmak, hızla çok tekrarlı hale gelecektir.
Herhangi bir makul düzeyde yürütülen böyle bir girişim, kelime limitinizin büyük bir kısmını da tüketebilir. Tez sorunuzu yapılandırmanız ve yaptığınız herhangi bir ilk literatür taramasını ayarlamanız gerekir, böylece çalışmanızı yasal olarak yalnızca iki veya en fazla üç ana tartışma hattını dikkate alarak sınırlayabilirsiniz.
Tartışmacı bir yaklaşımla ilgili bir başka sorun da, “normal bilim” yaklaşımını benimseyen disiplinlerde, çalışmaların tek, kabul edilmiş bir paradigma içinde dikkatli bir şekilde toplanmasıyla inşa edilmiş hegemonik “ana akım” görüşe sahip disiplinlerde pek rahat oturmayabilmesidir.
Tartışmalı olarak yapılandırılmış tezler, açık fikir ayrılıklarının biraz kaba veya yanlış anlaşılabileceği daha uzlaşmacı toplumlardan (Japonya gibi) gelen öğrenciler için çekici olmayabilir.
Makalede tartışma bölümü örnekleri
Sonuç ve tartışma örnekleri
Tezde tartışma örnekleri
Sonuç ve öneriler örneği
Makalede tartışma nasıl yazılır
Derleme makalede tartışma nasıl yazılır
Sonuç ve öneriler nasıl yazılır
Makalede öneriler kısmı nasıl yazılır
Ve bilim adamları genellikle kendilerini benzer düşünen insanlardan oluşan gruplara ayırma eğiliminde olduklarından, bazen ayağa kalkıp yerel departmanınızın ortodoksisi tarafından “sapkın” kabul edilen bir görüşe inandırıcı, hatta belki de aforoz gibi davranmak zor olacaktır.
Son olarak, araştırmanızın erken bir aşamasında tez sorunuza uyan etkili bir tartışmacı yaklaşımı belirlemek ve geliştirmek zor olabilir. Çabalarınızın başında, çok geniş bir şekilde çizilmiş veya çok geleneksel bir şekilde belirlenmiş anlaşmazlıklara odaklanma eğiliminde olabilirsiniz; bu, insanların çabuk odaklanan incelemeler yerine uzun giriş literatürü incelemeleri yazdıkları yerlerde yine abartılı bir eğilimdir.
Sekiz kadar bölümü düzgün bir şekilde organize etmek üzere daha eklemli organizasyon yapıları elde etmek için yukarıdaki üç yaklaşımdan herhangi birini birleştirebilirsiniz.
Dört çift olası kombinasyon vardır:
◆ analitik artı tartışmacı
◆ tartışmacı artı analitik
◆ analitik artı tanımlayıcı
◆ tartışmacı artı açıklayıcı
Her bir çiftte, listelenen ilk yaklaşım, bölüm kümelerini bir arada gruplandıran birincil veya üst düzey düzenleme ilkesidir. Çiftin diğer kısmı, üst düzey gruplamaların her birindeki bölümlerin sırasını açıklayan ikincil veya ikinci düzey düzenleme ilkesidir.
Analitik ve tartışmacı yaklaşımları birleştiren iki matris modeli için bu ayrımı şematik bir şekilde gösterir. Analitik boyut birincil ise, argümanlar ve yorumlar, sistematik veya nedensel veya işlevsel kriterler tarafından bir araya getirilen bölüm çiftlerinde kullanılır. Tartışma boyutu birincil ise, o zaman her zıt geniş görüş, bileşen yönlerine bölünerek sırayla ele alınır.
Bölümlerin ikinci kademe tanımlayıcı organizasyonunu içeren matris kalıpları, doktora tezlerinde çok yaygındır. Burada yazarlar, bir “rastgele alışveriş listesi” görünümü riskine girmeden, yalnızca dışsal veya “gerçek dünya” fenomen modelini alıp tezlerini yapılandırmak için kullanamayacaklarını kabul ederler.
Bu nedenle, tezin birincil yapısını sağlamak için analitik kategoriler veya farklı tartışmacı konumların değerlendirilmesi kullanılır. Ancak bölüm grupları içinde bir anlatı, ya da tarihsel ya da rehber kitap modeli izlenir.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.