Ücret Oranları Sorunu

Tez Tartışma Bölümü Yazdırma


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma


Tez Tartışma Bölümü Yazdırma

Giriş bölümünde okuyucuya ne yapacağınızı söylediniz ve araştırmanızın arka planını açıkladınız. Sonuçlarınızda onlara ne yaptığınızı ve nasıl yaptığınızı gösterdiniz. Şimdi tartışmanızda onlara tüm bunların ne anlama geldiğini anlatmalısınız: araştırmanızın alaka düzeyi ve ondan çıkarılabilecek sonuçlar vb.

Ayrıca gelecekte gerçekleştirilebilecek çalışmaların ana hatlarını çizin. İster tek bir Tartışma bölümünüz olsun, ister Sonuç bölümlerinizin her birinin sonundaki Tartışma bölümleri olsun, Tartışma bölümü yalnızca bir sonuç listesi değil, gerçekten projenizin bir tartışması olmalıdır.

Girişinizde geniş bir şekilde başladınız ve amaçlarınıza göre daralttınız. Tartışmanızda, dar bir şekilde başlar ve genişletirsiniz. Hedeflerinizi yeniden ifade ederek başlayın, ardından metodolojinizi ve sonuçlarınızı değerlendirin ve sonuçlarınızın araştırma alanınızın bağlamına nasıl uyduğuna dair daha geniş bir resim oluşturmaya devam edin. Tartışmanızı bir huni olarak görselleştirebilirsiniz.

Giriş ve Sonuçlarınızın Planını ve Referanslarınızı Okuyun

Girişiniz ve Sonuçlarınız, Tartışmanızın yapı taşlarıdır, bu nedenle planlarınızı baştan sona okumak için zaman ayırın ve çalışmanızı Giriş bölümünüzdeki referanslarda tartışılanlarla ilişkilendirin.

Sonuçlarınızı dikkate alarak başlayın. Deneyinizin ayrıntılarını, neden belirli yöntemleri seçtiğinizi, deneylerin veya hesaplamaların iyileştirilip iyileştirilemeyeceğini ve her birinin size ne söylediğini düşünün. Ardından, araştırmanızın daha geniş alanıyla ilgili olarak sonuçlarınızı değerlendirin – referanslarınızdan elde ettiğiniz ve Giriş bölümünde verdiğiniz bilgiler. Tartışma planınıza dahil etmek istediğiniz tüm noktaları not alın.

Tartışmayı Planlama

Açılış paragrafınız, amaçlarınızı tekrar tanıtarak başlamalıdır. Bu projenin amacı, Milton Keynes bölgesindeki kara balıkları arasında artan işlevsiz üreme davranışı evdeki televizyon setlerinden yayılan radyasyondan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemekti.

Şimdi, amacınıza hitap eden bir bilgi bütünü oluşturmak için bireysel sonuçların tartışılacağı noktalar ekleyin. Okuyucuya her deneyi veya hesaplamayı neden yaptığınızı ve neden belirli yaklaşımları benimsediğinizi hatırlatın; ilerledikçe her deneyden veya hesaplamadan küçük sonuçlar sunun.

Okuyucuya çalışmanızın deneysel yönlerini veya teorik problemlere yaklaşımınızı nasıl geliştirebileceğinizi de anlatmak isteyebilirsiniz. Bu, projeniz özellikle başarılı olmadıysa veya yararlı olabilecek yeni bir teknik geliştirildiyse özellikle önemlidir. Ardından, düşündüğünüz alanı kapsayan belirli referanslara atıfta bulunarak sonuçlarınızı araştırma alanınızla ilişkilendirin.

Mümkünse, tüm argümanınızın takip edilmesini kolaylaştırmak için sonuçlarınız Sonuçlar bölüm(ler)inizde sunuldukları sırayla tartışılmalıdır. İsterseniz spekülasyon yapın, ancak yalnızca araştırmanıza sağlam bir şekilde dayandıkları ve gerçek ifadelerden ziyade spekülasyon olarak açıkça ayırt edildikleri takdirde yapılır.

Özellikle teorik araştırma, karşı argümanlar ve alternatif yorumlar olabilir. Bunların farkında olun ve tartışmanızla ilgili hale geldikleri anda onlarla ilgilenin; alternatif görüşler sınav görevlilerinizin aklına hemen gelecektir. Bu noktaları sınav görevlilerinizin zihninde mayalanmaya bırakırsanız, diğer olasılıkları düşünüp düşünmediğinizi merak ederek, argümanınızdan uzaklaşacaklardır.

Farklı disiplinler ve bölümler, Tartışmanın sonunu farklı şekillerde organize eder; En iyi rehberiniz, bölümünüzden alanınızla ilgili yakın zamanda yapılmış iyi bir tez veya doktora tezidir. Ancak, ne şekilde düzenlenirlerse düzenlensinler hemen hemen tüm Tartışmaların sonunda aynı bilgiler yer alır: Tezin veya tezin olumlu bir notla bitmesi için, orijinal sorunun ele alınıp alınmadığına dair kısa bir açıklama vardır, ardından gelecekteki çalışmalar için öneriler gelir.

Bazı disiplinlerde bu bilgi Tartışmanın sonunda yer alır, diğer disiplinlerde ise ‘Son açıklamalar ve gelecekteki çalışmalar’ gibi ayrı bir bölüme konur. Alternatif olarak, Tartışma, gelecekteki çalışmalar için fikirlerle sona erer ve ardından, tüm projenin kısa bir özetini ve orijinal amaca nasıl hitap ettiğini veren Sonuç adlı kısa bir nihai açıklama izler.

Neredeyse kesinlikle projeniz boyunca bir sonuç fikriyle çalışıyor olacaksınız. Sonuçlarınızı ve Girişinizi planladığınızda, daha net hale gelecektir. Artık Tartışmanızı planladığınıza göre, vardığınız sonuç çok net olmalıdır. Vardığınız sonucun verilerinizle desteklenebileceğinden emin olun; Bunu, aslında sonuca götürmeyen bir Tartışma yazmak için muhtemelen zaman kaybetmeden önce yapmak en iyisidir.

Planlayın ve elde ettiğiniz sonuçlara dikkatlice bakın; size düşünmediğiniz şeyleri söylüyor olabilirler. Giriş bölümünde sorulan orijinal soruyu yanıtladıysanız, bunu okuyucuya açıkça söyleyin. Soruyu cevaplayamadıysanız, nedenini söyleyin.

Çalışmanız, referanslarınızdan herhangi bir noktayı özel olarak ele aldıysa, vardığınız sonucun bu yerleşik bulgulara veya teorilere hangi yeni ışığı getirdiğini netleştirin, her noktada argümanınızın ana itici gücünü not edin, destekleyen veya destekleyen herhangi bir şeyi dahil ettiğinizden emin olun. argümanınızla çelişiyor ve neden böyle olduğunu açıklığa kavuşturuyor.


Tez tartışma bölümü örnekleri
Makalede tartışma bölümü örnekleri
Sonuç ve tartışma örnekleri
Tartışma bölümü örneği
Makalede tartışma nasıl yazılır
Tartışma bölümü nasıl yazılır
Sonuç ve öneriler örneği
Makalede tartışma ve sonuç bölümü nasıl yazılır


Bazı araştırma projelerinde, özellikle kısa bir süre içinde yürütülenlerde, yararlı sonuçlar alamayabilirsiniz. Sizin için durum buysa, varacağınız sonuç, projenizin amacına ulaşamadığınız olacaktır.

Bu, amaçlarınıza neden ulaşamadığınızı akıllıca tartıştığınız sürece tamamen geçerlidir. Bu durum genellikle, ya deneysel yaklaşım ve tasarımdan ya da kötü şanstan kaynaklanan deneylerdeki sorunlardan kaynaklanır.

Bir sonuca vardığınızda, gelecekte yapılması önerilen çalışmalar için fikirleri ve ona nasıl yaklaşabileceğinizi not edin. Çalışmanızdan kaynaklanan önemli soruları tanıyabildiğinizi ve bu soruları ele almanın yolları hakkında gerçekçi bir anlayışa sahip olduğunuzu gösterin.

Gelecekteki çalışmalar için öneriler, hayal kırıklığı yaratan bir projeniz varsa, şansınızı artırmanıza özellikle yardımcı olur. Sonuçlarınızda şanssızsanız veya projenizin sonlarına doğru araştırmanızla biraz hedef dışı olduğunuzu fark ettiyseniz veya proje kötü tasarlanmışsa ve bunu yapmak için çok geç olana kadar fark etmediyseniz bununla ilgili herhangi bir şey olursa, gelecekteki çalışmalar için önerileriniz sınav görevlilerine en azından (herkesin başına gelen) talihsizliklerinizden veya hatalarınızdan ders çıkardığınızı ve izlenecek daha verimli yollar görebileceğinizi gösterecektir.


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


 

yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın