Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Tez Sonuç Bölümü Yazdırma
Tezinizi veya tezinizi planladığınızda, Sonuçlar bölümünü yazmanın zamanı gelecektir. Planınız, yazınızın bir taslağı olarak oradadır. Kesinlikle bağlı kalmak zorunda değilsiniz ama gerekirse değiştirebileceğiniz bir yapı olarak kullanın.
Sonuçlarınızda görüşler değil gerçekler veriyorsunuz. Okuyucuya hangi deneyleri yaptığınızı ve neler olduğunu anlatıyorsunuz. Sonuçlar bölümünün düzyazısı, amacınızı desteklemek için mantıklı bir şekilde inşa edilebilmesi için ifadeden ifadeye sorunsuz bir şekilde akmalıdır. Verileri kolayca okunabilir bölümlere ayırmak için başlıklardan, şekillerden ve tablolardan yararlanın, böylece hem siz hem de okuyucu sonuçlarınızı takip edebilir.
Sonuçlarınızı yazarken hangi yöntemi kullandığınızı belirtin ve bu protokolü açıklayan Malzemeler ve Yöntemler’in özel bölümüne bakın. Materyallerinizi ve yöntemlerinizi -mümkün olduğu kadar- sonuçlarınızla aynı sıraya göre düzenlemeniz okuyucuya yardımcı olacaktır.
Esas olarak geçmiş zamanda yazmak muhtemelen en iyisidir. Şimdiki zamanı kullanırsanız, asılsız genellemeler yapıyormuş gibi görünme tehlikesi vardır.
Yazma Stili
Kabul edilmiş bilimsel terimleri kullanın ve laboratuvar çevresinde kullanılan jargon ve bilimsel konuşma dilinden kaçının. Doğru birimleri ve kısaltmalarını kullanın. Yazmakta zorlanıyorsanız, yayınlanmış makalelere bakmayı deneyin ve amirinizle konuşun.
Özet Bölümü
Bazı disiplinlerde, Sonuçlar bölümüne/bölümlerine kullanılan deneysel stratejiyi açıklayan bir bölümle başlamak yaygındır. Bu, Sonuçlar bölüm(ler)inizin sahnesini hazırlamak için yararlı olabilir çünkü okuyucuya ana sonuçları önceden söyler ve bunların önemini kavramalarını kolaylaştırır.
Bir “Strateji” bölümü yazarsanız, kısa ve öz tutun. Okuyucu, yaklaşımın arkasındaki felsefe hakkında ayrıntılı bir inceleme istemiyor. Stratejiyi takip eden sonuçlarla karıştırmayın. Alternatif olarak, bazı disiplinlerde her Sonuç bölümünün sonunda bulguların bir madde işareti özeti kullanılır.
Giriş ve Tartışma Bölümlerinize Hazırlık
Sonuçlar bölümünüzü yazarken muhtemelen Giriş ve Tartışma bölümlerinizde olması gereken noktaları düşündüğünüzü göreceksiniz. Bunları ileride kullanmak üzere bir bilgisayar dosyasına veya Fikirler not defterine not edin.
İstatistikler ve Sayılar
Sonuçlar bölümünde verilerinizin ayrıntılı istatistiksel veya diğer sayısal analizlerini yapmanız gerekebilir. Bu çalışmanın okuyucularının üstlenmek zorunda kalacakları yüzlerce farklı sayı hesaplama türü için kurallar ve yönergeler sağlamayacağız.
Amiriniz, bireysel ihtiyaçlarınız hakkında yorum yapacak en iyi kişidir. Ancak, herhangi bir tezde veya tezde sayıların ve hesaplamaların sunulması hakkında tartışılan birkaç genel nokta vardır.
Şekiller, Tablolar ve Ekler
Şekil, tablo ve eklerde hangi verilere yer verileceğini iyi düşünün; Bunların hepsi, sonuçlarınızı özetlemek ve göstermek için çok yararlı yollar olabilir. Özellikle uygulamalı konularda, sonuçlarınızın çoğu şekil veya tablo olarak sunulabilecek veriler biçimindedir.
Metniniz, şekilleri ve tabloları tanıtmak ve açıklamak ve içerdikleri verileri açıklamak için oradadır. Metninizde şekil veya tablonun içeriğini tekrarlamayın, sadece önemli noktaları tartışın ve daha fazla bilgi için okuyucuyu uygun tablo veya şekle yönlendirin.
“odev.yaptırma.com.tr“ Tez sonuç örnekleri,Tez sonuç bölümü kaç sayfa olmalı,Doktora tezi sonuç bölümü,Tez sonuç bölümü Nasıl yazılır,Makalede sonuç bölümü örneği,Tez sonuç ve öneriler Örneği,Makalede sonuç bölümü Nasıl Yazılır,Sonuç ve öneriler nasıl yazılır alanlarında hizmet vermektedir.
Yaygın hatalar
- Materyaller ve yöntemler dahil
- Yinelenen veya alakasız sonuçlar dahil
- Sonuçları mantıksal değil kronolojik sırayla yazmak
- Proje onları aştığında, orijinal amaçlara bağlı kalmak
Bölümün Yapısı
Teziniz, okuyucuya basitçe veriler ve sonuçlara nasıl ulaştığınıza dair bir veya iki ipucu sağlamaktan daha fazlasını yapmalıdır. sizi sonuca götürdü. Bu süreçteki ilk adım, onları projenize tanıtmaktır, bu da Girişinizin yaptığı şeydir.
Giriş bölümünde araştırmanızın arka planını ortaya koymalı ve çalışmanız ile daha geniş alan arasındaki ilişkiyi göstermelisiniz. Ayrıca okuyucuya projenizin neden ilginç olduğunu ve hangi soruyu cevaplamayı hedeflediğinizi de anlatmalısınız.
Geniş araştırma alanınızı sunmanız ve ardından özel ilgi alanınıza daraltmanız ve son olarak tezinizin yanıtladığı soruyu sormanız gerekir. Girişinizi bir huni olarak görselleştirebilirsiniz.
İster tek bir giriş, ister farklı sonuç bölümlerine bir dizi daha küçük giriş bölümü yazıyor olun, prensipler aynıdır: geniş başlayın, dar bitirin.
Literatür Taraması
Girişinizi planlamaya başlamadan önce, Sonuçlarınızı planlarken henüz yapmadıysanız, bir literatür araştırması yapın. Projenizle ilgili olabilecek herhangi bir literatüre bakın, böylece hiçbir önemli makaleyi kaçırmazsınız. İhtiyacınız olduğunu bildiğiniz tüm referansların izini sürün, örneğin, kullandığınız bir yöntemin orijinal referansı veya alanınızdaki önemli bir bulguyu açıklayan ilk makale.
Literatür taramanızı bitirdiğinizde tüm referanslarınızı okuyun; bu, araştırmanızı tam olarak anlamanıza yardımcı olur ve genellikle Sonuçlarınızın önemi hakkında yeni fikirler verir. Referansları okurken Girişinizle ilgili noktaları not edin.
Tez sonuç örnekleri
Tez sonuç bölümü kaç sayfa olmalı
Doktora tezi sonuç bölümü
Tez sonuç bölümü Nasıl yazılır
Makalede sonuç bölümü örneği
Tez sonuç ve öneriler Örneği
Makalede sonuç bölümü Nasıl Yazılır
Sonuç ve öneriler nasıl yazılır
Tanıtımı Planlama
Onlara bir giriş yapmadan önce hedeflerinizi net bir şekilde aklınızda bulundurmanız gerekir. Sonuç planınızı yazarken sahip olduğunuz temel fikirleri ve literatür taramanızdaki ana noktaları not edin. Girişinizi planlamak için bu notları kullanın. Muhtemelen planınızı ilk seferinde doğru yapamayacaksınız, bu nedenle kilit noktalarınızın düzenlenmesi ve yeniden düzenlenmesi kolay bir biçimde olması gerekir.
Planınızı bir kağıda çizebilir, her noktayı dizin kartlarına yazabilir ve ardından doğru sıraya gelene kadar karıştırabilir veya kelime işlemcinizde noktaları karıştırabilirsiniz. Bu aşamada, yalnızca ana noktaları seçin.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.