Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Proje Yönetimi ve Sektör İlişkisi
Son yıllarda proje yönetiminin popülaritesi, sınırları aşma yeteneğine çok şey borçludur. Bu kitapta ortaya konan teknikler, herhangi bir endüstrideki projelere uygulanabilir. Her büyüklükteki proje, sağlam proje yönetimi yöntemlerinin kullanımı sayesinde daha verimli hale geliyor ve ürünlerinin kalitesi artıyor.
Bu endüstri bağımsızlığı, proje yönetiminin bir disiplin olarak gelişmesinde önemli bir faktör olmuştur, ancak bu bağımsızlık, disiplini uygulayan insanları kapsamaz. Proje yöneticileri sadece iş ve proje ortamlarında nasıl çalışacaklarını bilmemeli, aynı zamanda projenin odak noktası hakkında da bilgi sahibi olmalıdırlar.
Spesifik olarak, proje yöneticileri üç farklı alanda beceri gerektirir:
1. Proje yönetimi. Bu kitapta açıklanan saf disiplin budur.
2. İşletme yönetimi. Müzakere, finans, müşteri bulma, kurumsal gelişim, iletişim ve motivasyon, ister projeleri ister operasyonları yönetsin, her iyi yöneticinin sahip olması gereken becerilerdir.
3. Teknik. Proje yöneticileri için bir kariyer yolu geliştiren neredeyse her şirket, yola teknik yeterlilikle başlar. Muhasebe, reklamcılık, bilgisayar çipleri veya petrol boru hatları olsun, işi yöneten kişinin bunu tam olarak bilmesi gerekir. Bununla birlikte, aynı kariyer yolları, proje lideri rolleri için adayların gruptaki en iyi teknisyenler olmasını gerektirmez.
Proje yöneticilerinin küçük projelerde teknik kararlara dahil olma olasılığı daha yüksektir, ancak büyük programlarda bile yöneticilerin yapılan işi anlamaları gerekir. Bunu yapmazlarsa, kolaylaştırıcı, katalizör, motive edici ve amigo olarak hareket edebilirler, ancak teknik problem çözmeyi anlayamaz veya buna katılamazlar.
“Güzel,” diye düşünüyor olabilirsiniz. “Detaylı işlere karışmak istemiyorum.” Ancak yönettikleri teknolojiyi anlamayan proje yöneticileri, ekiplerinin, özellikle de teknik yetenekleriyle gurur duyan ekiplerin güvenini kaybedebilir.
En iyi proje yöneticilerinin işlerine çeşitli beceriler katması ve proje ne kadar büyükse, o kadar çok proje yönetimi becerisine ihtiyaç duyulması mantıklıdır. Ancak tek kişilik bir projenin lideri bile işi organize edebilmeli ve müşterilerle ve yönetimle net bir şekilde iletişim kurabilmelidir. (Proje ortamının proje yöneticileri için farklı beceri gereksinimlerini nasıl dikte ettiğini göstermek için üç eksenli bir grafik kullanır.)
Yönetim teorisinin taşınabilir olduğunun belki de en iyi kanıtı disiplinle en çok çalışan firmalar yani proje yönetimi danışmanlık firmaları. Bu firmalar tüm endüstrilerde tüm doğru cevaplara sahip olarak değil, tüm doğru sorulara sahip olarak etkin bir şekilde çalışırlar.
Bir projeyi başlatmak için onları getirin, ekibinizi temel konulara odaklasınlar, risk değerlendirmeleri yapmanıza ve proje planları oluşturmanıza yardımcı olsunlar. Ancak bu süreç boyunca, karar verici olarak değil, katalizör ve kolaylaştırıcı olarak hareket edeceklerdir. Kararlar, projenin gerektirdiği teknik becerilere sahip kişiler oldukları için ekibinin yardımıyla proje yöneticisi tarafından verilecektir.
Proje yönetimi endüstriden bağımsızdır, teori her türlü endüstride çalışır. Ancak proje yöneticileri sektörden bağımsız değildir, kendi alanlarında iyi teknik becerilere sahip olmalıdırlar.
Proje Yönetimi inşaat Mühendisliği
Proje yönetimi tez konuları
Proje yönetimi Nedir
Proje Yönetimi PDF
Proje yönetimi Aşamaları
Proje yönetimi dersi için örnek projeler
Bu nokta, proje yönetimi çerçevesine odaklanmaktadır. Başarılı bir proje oluşturmaya giden bileşenler nelerdir? Bu başarı nasıl tanımlanır?
İşte bu sorulara birkaç cevap:
Zamanında. Ürün programa göre teslim edilir. Zamanında yapılmayan bazı projeler aslında değersizdir. Örneğin, bir Olimpiyat Oyununu işletmek için gereken BT altyapısı, oyunlar tamamlandıktan sonra işe yaramaz.
Bütçede. Proje öngörülen maliyet tahminlerini karşılar. Projeler yatırımlardır ve bütçeyi aşan projeler, kuruluşa getirdiklerinden daha fazla maliyet getirebilir.
Yüksek kalite. Ürün yüksek kalitede olmalıdır. Kaliteyi tanımlamak genellikle zordur. Philip Crosby’ye göre kalite, “gereksinimlere uygunluktur”. Proje yönetimi bağlamında kalite, projenin sonucunu ifade eder.
Bu sonucun iki bileşeni vardır:
1. İşlevsellik. Ürünün ne yapması gerekiyor. Ne kadar hızlı gidecek? Kaç kişi taşıyacak?
2. Performans. İşlevselliğin ne kadar iyi çalıştığı. Yazılım, tüm doğru özelliklere sahip olabilir, ancak özellikler çalışmıyorsa, kalitesiz olarak kabul edilir.
Hem işlevsellik hem de performans projenin başında belirtilebilir ve belirtilmelidir. Nasıl belirlenecekleri, neyin inşa edildiğine veya teslim edildiğine bağlı olacaktır. Örneğin, bir hastane yeniden yapılandırma projesi için süreç gereksinimleri, yeni bir ticari uçak modeli gereksinimlerinden farklı şekilde belgelenecektir.
MALİYET-ÇİZELGE-KALİTE DENGESİ
Maliyet, program ve kalite bir projenin üç temel değişkenidir. Bu değişkenlerden birini veya birkaçını değiştirin, kalanlar da değişecektir. Örneğin, bir proje için ayrılan zaman ve para miktarı azaltılırsa, bu neredeyse kesinlikle ürünün kalitesini sınırlayacaktır. Benzer şekilde aynı kaliteyi daha kısa sürede teslim etmek daha maliyetli olacaktır. Bir proje yöneticisi olarak karşı karşıya olduğunuz zorluk, optimum maliyet-program-kalite dengesini yaratmak için bu değişkenleri dengelemektir.
Beklentileri Yönetmek
Ne yazık ki, bir projeyi zamanında, bütçeye uygun, yüksek kalitede teslim etmek her zaman başarılı olduğunuz anlamına gelmez. Neden? Çünkü sizin maliyet-program-kalite dengesi tanımınız, müşterinizin veya yöneticinizin tanımıyla aynı olmayabilir. Maliyet ve hız beklentileri gerçekçi olmasa bile, yine de projenizin nihai yargıçlarıdır ve onların gözünde geç kalmış, bütçeyi aşmış veya kalitesiz olabilir.
Bu haksızlık gibi görünebilir ama oluyor. Ancak bu tür bir anlaşmazlık önlenebilir. Projemizin başarısının başkalarının algılarıyla belirlendiğini kabul etmek, projeye dahil olan tüm tarafların temeller üzerinde hemfikir olmasını sağlamak için güçlü bir teşviktir.
Bu bizi proje yöneticileri için yeni bir başarı formülüne götürüyor:
1. Projenin tüm paydaşlarıyla maliyet-program-kalite dengesi hakkında gerçekçi beklentiler belirleyin.
2. Proje boyunca beklentileri yönetin. Denge değişirse, herkesin yeni dengeyi bildiğinden ve kabul ettiğinden emin olun.
3. Söz verilen ürünü zamanında ve bütçe dahilinde teslim edin.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.