Proje Yönetim Yönetimleri

Proje Yönetim Yönetimleri


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma


Proje Yönetim Yönetimleri

Şirket yönetimi ile verimli bir şekilde çalışmak, herhangi bir projenin başarısı için önemlidir. Bu durumda yönetim, hat yönetimi olarak da bilinen fonksiyonel yönetimi ifade eder. Bunlar departman yöneticileri, birinci düzey amirler veya genel müdür yardımcıları olabilir.

Proje odaklı bir organizasyon dışında, fonksiyonel yöneticiler belirli bir projeden ziyade “Mühendislik” veya “İç Denetim” gibi bir organizasyon biriminden sorumludur. Bunlar, firmadaki çalışanlar ve diğer kaynaklar üzerinde uzun vadeli kontrole sahip kişilerdir. Ayrıca, projeyi etkileyebilecek şirket politikaları politikalarının belirlenmesinde de yer alırlar.

Başarılı projelerin yaygın olarak ifade edilen özelliklerinden biri olarak “yönetim desteğini” tanımladı. Ne tür bir yönetim desteğinin en yararlı olduğu sorulduğunda, çoğu proje yöneticisi, “doğru zamanda doğru insanları elde etme” ve “proje ekibi tarafından sunulan gerçeklere dayalı olarak zamanında kararlar alma” konularında yardım alır.

Bu algılar, işlevsel yönetimin proje ekibine yaptığı katkıları vurgular. Ayrıca, hangi fonksiyonel yöneticilerin belirli bir projede paydaş olabileceğini belirlemede proje yöneticisine rehberlik edebilirler.

Proje yöneticisi, iş için en iyi insanları elde etmede işlevsel yöneticilerle yakın çalışmalıdır. Yönetim bir projeyi başlattıktan ve kapsamını tanımladıktan sonra, proje yöneticisi proje için hangi becerilerin gerekli olduğunu ve bu becerilere sahip çalışanların hangi departmanlardan geleceğini ayrıntılarıyla açıklayan bir iş planı tasarlar.

Bu bilgilerle donanan proje yöneticisi artık bu departmanların yöneticilerini belirlemeye hazırdır; bunlar, proje ekibine atanan işçiler üzerinde kontrole sahip olacak ve ne zaman uygun olacaklarına karar verecek olan yöneticilerdir.

Bu yöneticiler, çalışma bildirimini ve proje planını onaylamalıdır çünkü bu belgelerde tanımlanan potansiyel ekip üyeleri kendi departmanlarından gelecektir. Projenin ömrü boyunca, bu işlevsel yöneticiler, personel veya performans sorunlarını çözmede son derece yardımcı olabilir.

“Ekip tarafından sağlanan gerçeklere dayanarak zamanında karar vermek” yönetimin diğer büyük sorumluluğudur. Karar verecek yöneticileri belirlemek zor olabilir.

Bariz olanlarla başlayın:

• Faaliyetleri projenin sonucundan etkilenecek olan yöneticiler
• Müşteri gibi diğer paydaşları temsil eden yöneticiler
• Proje yöneticisinin rapor verdiği yönetici

Bu yöneticilerin her biri için, projenizle neden ilgileneceklerini ve hangi kararları etkileyeceklerini aklınızda tutmayı unutmayın. Belirgin karar vericileri belirledikten sonra, proje yöneticisinin veto yetkisi olanlar gibi daha az belirgin olanları belirlemesi gerekir.

Bu görevin önemine bir örnek olarak, büyük bir şirkette bir proje yönetimi müfredatı oluşturmaya karar veren bir eğitim departmanının öyküsünü ele alalım. Müfredattan sorumlu eğitim uzmanı, derslerin zamanlama gibi temel konulardan, müzakere ve program yönetimi gibi ileri konulara kadar ilerlemesini önerdi.

Şirket genelindeki kuruluşlardan toplanan gereksinimlere ve saygın satıcılardan alınan kurslara dayanan çok kapsamlı bir müfredattı. Ama öneri uygulanmadı.

Bu müfredatı satın almaktan ve yönetmekten sorumlu olan yönetici, orta ve ileri düzey konular için yıllık olarak öngörülen öğrenci sayısına baktı ve bu derslerle ilgili ek yükü garanti altına almak için yeterli talep olmadığına karar verdi. Bu yönetici sağlam, belirtilen şirket politikasını uyguladığı için kararına itiraz etmek zordu.

Eğitim uzmanı, bu paydaşı veya veto yetkisini dikkate almamıştı ve sonuç, kapsamı çok daha küçük olan, önemli ölçüde küçültülmüş bir müfredat oldu. Yakında sorulmayan soru şuydu: “Bu müfredatın onaylanmasında kimler yer alacak?”

Kararları hangi yöneticiler alacak? Kimin veto yetkisi var? Bu kararlardan dolaylı olarak kimler etkileniyor? Bunlar, bir proje yöneticisinin yönetimdeki paydaşların kimler olduğunu düşünürken sorması gereken türden sorulardır. Açıklanan sorumluluk matrisi, farklı paydaş katılım türleri arasında ayrım yapmak için mükemmel bir araçtır.


Proje yönetim metodolojileri Nelerdir
Proje yönetim modelleri Nelerdir
Proje Yönetim Metodolojisi PDF
Proje Yönetim Teknikleri Ders Notları
Proje yönetim metodolojisi Nedir
Proje yönetim modelleri ş modeli
Proje yönetim Süreçleri
Proje metodolojisi Nedir


SPONSOR

Birçok proje organizasyonel anomalilerdir. Departman ve kurumsal sınırları aşarlar; kısa süreler için kadro kurarlar, sonra dağılırlar; bir şirket içindeki birden çok gruptan fon çekerken bir bütçe döngüsünün bir bölümünü kapsayabilir. Projelerin geçici, ad hoc doğası, proje yöneticileri için büyük sorunlar yaratabilir çünkü yetkileri genellikle bu organizasyonel zorluklarla başa çıkmak için yetersizdir. Sponsor, bu sorunların çözümüdür.

Sponsor, projeden nihai olarak sorumlu olan resmi yetkiye sahip kişidir. Sponsor, üst düzey bir yönetici veya küçük bir yönetici olabilir. Sponsorun kuruluştaki konumu ve yetkisi herhangi bir projeden bağımsızdır, bu da sponsorun bir proje ile normal karar verme süreci arasında bir bağlantı görevi görmesini sağlar.

Sponsor, gücünü proje yöneticisi adına kullanabilir, tavsiyelerde bulunabilir veya proje önceliğini etkileyebilir. Sponsor, proje yöneticisinin çoğu zaman sahip olmadığı yetkiyi sağlar.

Sponsorların proje için önemini anlamada iki temel kavram vardır. İlk olarak, projenin başarısından nihai olarak sponsorlar sorumludur. Unvanlarından ve organizasyondaki konumlarından gelen gerçek, resmi otorite onlara bu sorumluluğu verir.

İkincisi, sponsorun birincil görevi, proje ekibinin başarılı olmasına yardımcı olmaktır. En iyi sponsorlar bir projeye sponsor olmadıklarını bilirler, proje yöneticisine ve proje ekibine sponsor olurlar. Sponsorun görevi, bu insanların başarılı olmasına yardımcı olmaktır. 

Sponsorun Görevleri

Bir sponsorun bir projeye birincil katkısı, yetkisidir. Sponsorların yetkilerini projelere ödünç vermelerinin birçok somut yolu vardır.

Bir sponsor şunları yapabilir:

• Bir proje başlatma belgesi düzenleyerek proje yöneticisini önemli ölçüde destekleyin. Tüzük, yeni bir projeyi, projenin amacını ve proje yöneticisini isimlendiren bir duyurudur.

• Bir sorumluluk matrisi geliştirmeye yardımcı olun. Sorumluluk matrisi, farklı paydaş gruplarının projeye nasıl dahil edileceğini gösterir.

• Çalışma bildirimini (SOW) gözden geçirin ve onaylayın. SOW, bir projenin hedeflerini, kısıtlamalarını ve proje yönetimi kılavuzlarını tanımlar.

• Proje planını gözden geçirin ve onaylayın. Sponsor, planda temsil edilen maliyet-program-kalite dengesini desteklemelidir.

• Proje yöneticisine tavsiyede bulunun ve projenin durumunu bu yönetici ile düzenli olarak görüşün. Sponsorlar, problem çözme sürecine katılabilmeleri için problemler ortaya çıkmadan önce kendilerini bir projeye dahil etmelidirler. Bilgisiz sponsorların -yalnızca isim olarak sponsorlar- engeller ortaya çıktığında bir proje yöneticisine çok az yardımı olur.

• Projenin diğer projelere göre önceliğini izleyin ve sürdürün. Bir kuruluşun sınırlı kaynakları olduğundan, her zaman önerilen zaman, para ve insanların sunabileceğinden daha fazla geçerli proje vardır. Projeleri verimli bir şekilde yürütmek için bir kuruluş, her birine atanan fon miktarı ve diğer kaynaklar dahil olmak üzere çeşitli projelerinin öncelikleri konusunda net olmalıdır.

Önceliklendirme yönünde belirtilen niyetlere rağmen, gerçek şu ki, insanlar genellikle bir projeden diğer projedeki yangınlarla mücadele etmek için çekilirler. Bu soygun, orijinal proje o kadar geride kalana kadar devam edebilir ki insanlar o projede geri püskürtülür. Sponsorun görevi, bu verimsiz personel alımı uygulamasının projeyi etkilemesini engellemektir. Proje ekibinin büyüklüğünü ve bütçenin büyüklüğünü mümkün olduğu kadar sabit tutmalıdır.

• Organizasyonel engellerin üstesinden gelmesinde proje yöneticisine yardımcı olun. Proje yöneticisi bürokrasiyi aşma yetkisine sahip olmadığında, sponsor proje adına devreye girmek zorunda kalacaktır. Bu tür bir müdahalenin değerinin kanıtı, bir Fortune 500 firmasındaki bilgi sistemleri departmanı tarafından yapılan bir çalışmadan gelir. Bu çalışma, bilinen ve aktif bir sponsora sahip olmanın, bir projenin başarısının bir numaralı nedeni olduğunu, çünkü sorunlara bir çözümü etkileme yetkisine sahip bir yönetici tarafından zamanında müdahale edildiğini belirledi.


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


İletişim Formu

* işareti olan alanlar zorunludur

Talep Formu

İşleriniz Ankara'da Billgatesweb şirketi garantisiyle yapılmaktadır.

0312 276 75 93 (Telefonlara cevap vermiyoruz. Mail kanallarını kullanabilirsiniz.)

+ 90 542 371 29 52 (Whatsapp mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.)

bestessayhomework@gmail.com (Belgelerinizi Buraya Gönderin)

Aşağıdaki formu doldurup, anında fiyat teklifinizi alın.

Almak İstediğiniz Hizmet *
İntihal Raporu İstiyor musunuz? (Standart olarak %15 altında hazırlanacaktır)
yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın