Proje Planlama Süreci

Proje Planlama Süreci


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma


Proje Planlama Süreci

• Bir plan, proje yöneticisinin paydaş beklentilerini yönetmek için kullandığı verileri sağlayarak maliyetlerin, programın ve kalitenin nasıl dengeleneceğini ayrıntılı olarak analiz eder.
• Bir plan, proje sırasındaki ilerlemeyi değerlendirmek için temel teşkil eder.
• Bir plan, projeyi yürütmek için olası stratejiler arasında karşılaştırmalar içerir ve ekibin başarı şansı en yüksek olan yaklaşımı seçmesine olanak tanır.
• Her proje için planda yer alan kaynak projeksiyonları, tüm departman veya şirket için kaynak projeksiyonları oluşturmak üzere birleştirilebilir.

Dürüst hizmetkarlar gibi, plan da projenin ne, kim ve ne zaman yapılacağını içerir. Belirlenen beş proje başarı faktörünü hatırlayın: net hedefler, güçlü iletişim, yönetim desteği, kapsam kontrolü ve ilerlemeyi ölçmek için kullanılan bir plan. Bunların her biri, temel proje planında bulunan türden bilgilere dayanır, açıklandığı gibi, planı oluşturmak için gereken araçları ve onu gerçeğe karşı dengeleme sürecini keşfedeceksiniz.

Sonraki beş bölümdeki planlama teknikleri, tecrübeli proje yöneticilerinin on yıllardır daha iyi kararlar almak için bilgileri organize etmek için kullandıkları araçlardır. Bir geminin dümeni gibi bilgi tek başına yeterli değildir; ama onsuz hem gemi hem de proje pervasızca kontrolden çıkar.

Hayat belirsizliklerle dolu. Proje yöneticileri buna risk diyor. Aşağıdaki senaryoları göz önünde bulundurun:

• Bir Silikon Vadisi yazılım şirketi, ürün geliştirme çabalarının bir kısmını Los Angeles’taki bir yazılım mağazasına taşeron olarak verir. Proje yöneticisi, alt yüklenicinin doğru ürünü zamanında ürettiğinden nasıl emin olacak?
• Yönetim maliyetlerini azaltmak ve kabulleri kolaylaştırmak için bir hastane, hasta kayıtlarını oluşturma ve saklama sürecini yeniden yapılandırmayı düşünüyor. Hastane yöneticileri, değişikliğin neyi gerektireceğinden bile emin değilken, değişikliğin maliyetini nasıl doğru bir şekilde tahmin edebilir?
• Tamamen yeni bir savaş uçağı inşa etme tasarımında, bir savunma yüklenicisi hafif kompozit malzemeleri belirtir. Yüklenici, yeni malzemelerin bir savaş uçağının maruz kaldığı baskılara dayanacağından nasıl emin olabilir?

Bu projelerde zaman çizelgesi, maliyetler ve işin kalitesi hakkında belirsizlik vardır.

Risk yönetimi, proje hedeflerine ulaşma olasılığını artırmak için belirsizliğin sistematik olarak yönetildiği araçlardır. Anahtar kelime sistematiktir, çünkü yaklaşım ne kadar disiplinli olursa, riskleri o kadar fazla kontrol edebilir ve azaltabiliriz. Bu bölüm, doğasında var olan belirsizliği dönüştürmek için bir çerçeve sunmaktadır.

RİSK YÖNETİMİ AVANTAJI

Tüm projeler beklenmeyeni yaşar; ancak bazı proje yöneticileri buna hazır. İmkansız? Proje risk yönetiminin dili bu olguyu açıklar:

• Bilinen bilinmeyenler, bir iş sözleşmesi sona erdiğinde grev olasılığı veya Seattle’da kış aylarında bir inşaat projesini aksatmaya yetecek kadar yağmur gibi tanımlanmış potansiyel sorunları temsil eder. Tam olarak ne olacağını bilmiyoruz ama projemize zarar verme potansiyeli olduğunu biliyoruz ve buna hazırlanabiliriz.
• Bilinmeyen bilinmeyenler, beklenmedik bir şekilde gelen problemlerdir. Bunlar, dürüstçe geleceğini göremedikleriniz. Ancak tecrübeli proje yöneticileri, her zaman beklenmeyen bir şey olduğunu bildikleri için onları beklerler.

Risk yönetiminin avantajı, daha az sorunun proje ekibini hazırlıksız yakalamasıdır. Her sürpriz gök gürültüsü için, proje yöneticisinin elinde bir şemsiye vardır.

Belirsizliğe hazırlık yapma ve belirsizliği azaltma yeteneği, risk yönetiminin karmaşık bir bilim haline geldiği sigorta endüstrisinde iyi bir şekilde gösterilmektedir. Aktüerler sürekli olarak çeşitli felaketlerin olasılıklarını araştırırlar ve bu araştırma sigorta primlerini belirlemelerine yardımcı olur.

Sigorta şirketleri riskleri üstlenmemiz için bizden ücret almakla kalmaz, poliçe sahiplerini riskli davranışlardan kaçınmaya teşvik ederek aktif olarak risklerden kaçınmaya çalışırlar. Sigara içmeyenler ve iyi sürüş sicili olan otomobil sahipleri için primler düşürülür. Hatta sigortacılar, kazalardan nasıl kaçınacaklarına dair tavsiyelerde bulunmak ve tavsiyelere uyduklarında müşterilerin primlerini azaltmak için işletmelere temsilciler bile gönderiyor.


Proje planlama örnekleri
Proje planlama Nedir
Proje planlama sürecinde hangi yöntem ve tekniklere yer verilmelidir
Proje süreci aşamaları
Proje yönetim Süreçleri
Ülkemizde gerçekleştirilmiş büyük projelerden birinin planlama süreci
Yazılım proje yönetim süreçleri
Proje yönetim planı örneği pdf


RİSK YÖNETİMİ

Sigorta şirketleri, risk yönetimini çoğu proje yöneticisinden daha iyi anlar ve uygular çünkü bunun ana işleri olduğunun farkındadırlar. Pek çok proje yöneticisi bunun aynı zamanda birincil görevleri olduğunun farkında değil, ancak avantaja sahip olanlar: Sürekli olarak projenin başarısızlığına yol açabilecek belirsizliğin beklentisi içindeler.

Risk yönetimi bir proje yöneticisinin birincil işi midir? Evet, bu doğru, özellikle de şu şekilde bakarsanız: Bu kitabın her bölümündeki her teknik, gerçekten bir risk yönetimi tekniğidir. Bazı teknikler geç kalma riskini azaltır. Diğerleri bütçeyi aşma şansını azaltır. Birkaçı, nihai ürünün kalitesini sağlama sürecini ele alır.

Ve tüm teknikler, her paydaşın memnuniyetini artırmaya ve başarı şansını artırmaya çalışır. Tüm proje yönetimi faaliyetleri, risk yönetimi olarak yorumlanabilir, ancak risk yönetimi süreci, projedeki riskleri belirlemek ve yönetmek için bilinçli olarak gerçekleştireceğiniz belirli bir dizi faaliyettir. Proje tanımı gibi bunlar da risk yönetimi sürecinin sonuçlarıdır. Risk yönetimi faaliyetlerinin proje tanımı, proje planlaması ve proje kontrolü ile nasıl ilişkili olduğunu ele alalım.

Tanım

İlk riskler, proje tasarlandıkça, iş gerekçesi oluşturuldukça ve maliyet, program ve ürün kapsamı için hedefler geliştirilirken ortaya çıkar. Başlangıçta, bu riskler varsayımlar olarak sıralanabilir, ancak belirli tehditleri temsil ettikleri anlaşıldıkça, belgelenen ilk riskler haline gelirler.

Planlama

Planlama işlevini iki ana bileşene sahip olarak gösterir: risk yönetimi ve program ve bütçe geliştirme. Program ve bütçe geliştirme, projenin günlük yönetimi için gerekli olan ayrıntılı planlardır. Bu ayrıntılı planları oluşturma teknikleri sonraki üç bölümde açıklanmaktadır.

Risk planlaması, riskleri belirlemek ve riskleri yönetmek için stratejiler formüle etmek için proje yöneticisi ve ekibinin resmi, bilinçli faaliyetlerini temsil eder. Risk planlamasının proje boyunca tekrar tekrar gerçekleştiği vurgulanamaz.

Risk planlaması, herhangi bir zayıflığı bulmak için projenin çıktılarını, ortamını ve paydaşlarını eleştirel bir bakış açısıyla analiz eder. Proje ekibi riskleri tanımlar ve riskleri etkisiz hale getirmek için stratejiler geliştirir. Bu stratejiler, sırasıyla, ayrıntılı eylem planını etkileyecek ve iş beyanında, sorumluluk matrisinde veya iletişim planında değişiklikler gerektirebilir.

Risk yönetimi ve ayrıntılı planlama simbiyotik bir ilişkiye sahiptir ve proje yürütme başlamadan önce iki ila dört kez yinelenir. Her yinelemede, varsayımlar daha tam olarak ortaya çıkar ve risk yönetimi planı ile ayrıntılı program ve bütçe, gerçeğin daha doğru bir yansıması haline gelir.

Kontrol

Proje ilerleme açısından izlenirken, bilinen riskler izlenir ve yeni riskler belirlenir. Gerçekleşmeyen riskler risk planından çıkarılır, yeni riskler eklenir ve risk planlama süreci tekrarlanır. Tüm bu faaliyetler, iş bildiriminde, bütçe rezervlerinde, ilerleme raporlarında, iş kırılım yapısında ve diğer birçok proje yönetimi tesliminde güncellemelerle sonuçlanır.


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


İletişim Formu

* işareti olan alanlar zorunludur

Talep Formu

İşleriniz Ankara'da Billgatesweb şirketi garantisiyle yapılmaktadır.

0312 276 75 93 (Telefonlara cevap vermiyoruz. Mail kanallarını kullanabilirsiniz.)

+ 90 542 371 29 52 (Whatsapp mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.)

bestessayhomework@gmail.com (Belgelerinizi Buraya Gönderin)

Aşağıdaki formu doldurup, anında fiyat teklifinizi alın.

Almak İstediğiniz Hizmet *
İntihal Raporu İstiyor musunuz? (Standart olarak %15 altında hazırlanacaktır)
yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın