Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma
PowerPoint Sunumu Yaptırma
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak sunumun her alanında hizmet verdiğimiz gibi Powerpoint Sunumları alanlarında da hizmet vermekteyiz. Sunumunuzu nasıl istediğinizi iletmeniz yeterli! Uzman ekibimiz belirlenen sürede sunumunuzu size teslim edecektir.
Detaylı bilgi için iletişim adreslerimizden ya da yazının altında yer alan talep formundan bizlere ulaşabilirsiniz.
Bireysel argümanlar geliştirmenize yardımcı olacak birkaç basit yapı söz konusu olabilir. Ana sunumun veya konuşmanın yapısı da olabilirler. Duruma ve konuşmanız gereken zamana göre her bölümü kısa veya uzun olarak ele alabilirsiniz.
Ancak öncelikle, beyin fırtınası yaptığınız noktaları yerleştireceğiniz konuşmanız veya sunumunuz için bir şablon oluşturmanız gerekir. Size şablonu iskeletinden konuşmacının notlarına kadar inşa ederek dört kez göstereceğim.
Her aşamada şablona yeni bir şey ekleyeceğiz, böylece daha önce beyin fırtınası yaptığınız konunuzla ilgili bir fikir listesinden uygulanabilir bir konuşma oluşturma sürecini adım adım görebilirsiniz.
En başa bir adım geri giderek, süreci şöyle özetleyebiliriz:
◆ Konunuza karar verin.
◆ Temel mesajınızı tanımlayın.
◆ Beyin fırtınası fikirleri.
◆ Bir şablon oluşturun.
◆ Fikirleri şablona uydurun.
◆ İlk taslağınızı çizin.
Şablonunuzu oluşturma
Bir sunumun kaç bölümü vardır? Doğru, üç tane var. Muhtemelen onlara Giriş, Gelişme ve Sonuç diyorsunuz. Kısmen hatırlaması daha kolay olduğu için ve kısmen de onlara vereceğim yeni isimler ne olduklarının daha doğru tanımları olduğu için onları yeniden adlandıralım.
- Giriş – A
- Gelişme – B
- Sonuç – C
A, Yaklaşım içindir çünkü sunumunuzun başında sahneyi belirlemeniz ve Gündeminiz aracılığıyla konuyu nasıl ele almayı planladığınızı belirtmeniz gerekir. Aynı zamanda kişisel tarzınızı, izleyicilerinizle nasıl ilişki kuracağınızı ve kişisel otoritenizi ifade eder.
B, sunumunuzun gövdesi içindir. Gerçekleri ve argümanları geliştirerek, konuşmanız yoluyla meydana getirmek istediğiniz değişikliği savunarak konuşmanızın özünü burada sunacaksınız. İdeal olarak, üç argüman dizisine sahip olmalıdır. Örneğin, bir Geçmiş / Bugün / Gelecek yapısını takip ediyor olsaydınız, bu başlıklar üç argüman dizinizi temsil ederdi.
Neden üç? Çünkü iki yeterli değil ve dört çok fazla. Konuşmanızda 20 puan vermek isteyebilirsiniz, ancak bunları üçe ayırmanız gerekir. Üçlüde sihir var. Üç şeyi hatırlamak, dört şeyi hatırlamaktan daha kolaydır ve konuşmanızı bunu kolaylaştıracak şekilde yapılandırmalısınız:
◆ ne söyleyeceğinizi ve hangi sırayla hatırlamanız için
◆ hedef kitlenizin anlaması ve takip etmesi için
◆ hedef kitlenizin hatırlaması ve değişiklik yapması için.
Bir konuşma veya sunum yaptığınızda, mesajınızı iletmek için sınırlı bir süreniz vardır ve iletişim süreciniz oldukça etkili olmalıdır. Bu nedenle, dinleyicilerinizle bağlantı kurmak için mevcut tüm araçları kullanmanız gerekir. Üç Kuralı çoğu insanın zihnine zaten yerleşmiştir ve bu nedenle size uyması için hazır bir model sağlar.
PowerPoint sunum hazırlama
PowerPoint sunum ücretsiz
PowerPoint sunum hazırlama ücretsiz
PowerPoint indir
Ücretli sunum hazırlama
PowerPoint slayt yapma
PowerPoint sunum indir
Programsız slayt yapma
Sonuç. Açıktır ki, enerjiniz tükenip basit bir şekilde “Teşekkürler” demek yerine, konuşmanızı bir çıkış ile bitirmelisiniz. Ayrıca, başlamak için bir hedefiniz varsa, sonunda buna odaklanmanız ve izleyicilerinize de bitirdiğinizi bildirmeniz gerekir.
Tüm bunlar kulağa apaçık gelebilir, ancak gerçekte sunumların büyük bir kısmı, kibar alkışlar başlamadan önce mahcup bir duraklamayla sonunda basitçe boşa çıkar. Bunun sana olmasına izin verme. Sunumunuzun sonunda uzun bir duraksama ve ardından gelen kibar ama inandırıcı olmayan bir alkış sizi başarısızlık duygusuyla birlikte çok rahatsız hissetmenize neden olacaktır.
Bir önceki bölümde detaylandırıldığı gibi, Özet, dinleyicilerinize (muhtemelen farklı kelimeler kullanarak) anlattıklarınızın bir hatırlatıcısıdır ve burada değindiğiniz noktaları açıklığa kavuşturma şansınız olur. Son olarak, onlara ısrarla tavsiye ettiğiniz yeni düşünceyi benimsemeleri için ne yapmaları gerektiğini söylemelisiniz. Nasıl faydalanabilirler? Nasıl cevap vermeliler? Bir sonraki adım nedir? Onların yerinde olsaydın ne bilmek isterdin?
Şablon Oluşturmak
1. Çerçeve
Önce doğrusal yaklaşımı kullanalım, sonra size şablonunuzu nasıl zihin haritası yapacağınızı göstereceğim. Boş bir sayfa ile başlayın. Sayfanın en üstünden yaklaşık beşte biri boyunca sayfa boyunca bir çizgi çizin. Sayfanın beşte birini aşağıdan yukarıya doğru yapın. Ardından, üç bölümün her birini etiketleyin.
2. Listenizden fikirleri tahsis etmek
Şimdi beyin fırtınası yaptığınız fikirleri şablonun yanına yerleştirin ve hangi fikirleri nerede kullanacağınıza karar verin. Numaralarını şablonun uygun yerlerine yazmanız yeterlidir, bu yüzden beyin fırtınası yaparken fikirleri numaralandırmanızı istedim. Bu, uymayan herhangi bir fikri bırakabileceğiniz zamandır.
Ana mesajınızı ve konuşmanızın sonunda üretmek istediğiniz sonucu aklınızda tutmalısınız. Seçtiğiniz fikirler bu mesajı iletmeli ve planlanan sonuca götürmelidir. Diğer her şey alakasız.
3. Numaralandırılmış fikirleri genişletmek
Açıkçası, şablonda belirtilen tüm noktaları kullanmayacaksınız, hatta bazıları içeriğe önemli bir katkı sağlamadığı için zaten bırakılmış olsa bile. Ayrıca, ilk beyin fırtınası sırasında aklınıza gelmeyen, ancak seçtiğiniz fikirleri yerine getirdiğinizde ortaya çıkan yeni noktaları da eklemeye karar verebilirsiniz.
Tamamen yeni fikirler olmayabilirler, ancak aynı şeyi ifade etmenin farklı yolları olabilir. Sorumlu olduğunuz ilk düşüncelerin kölesi olmayın ve daha iyi çalıştıklarını düşünüyorsanız yeni fikirleri kullanabilirsiniz.
4. Notları oluşturma
Taslağı önce konuşmacının notları olarak, olağan doğrusal formatı izleyerek üretelim, sonra bunu bir zihin haritası olarak yapalım.
Kısacası:
◆ Söyleyecek bir şeyiniz olsun.
◆ Gerçekten söylemek istiyorum.
◆ Mesleki beceriler geliştirin.
◆ Hedef kitlenin ihtiyaçlarına/ilgi alanlarına odaklanın.
Sonuç
◆ Sonu göz önünde bulundurarak başlayın.
◆ Değişiklik yapmayı hedefleyin.
◆ Yapmaya değer bir sunumsa, anlaşılmaya da değer bir konuşmadır.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.