Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Paragrafları Numaralandırma
Numaralı paragraflarınızı bir konumdan kesip yapıştırın ve alternatif olana sıralayın. İşlemin bu aşamasına “kes ve yapıştır” denir, çünkü siz sadece paragrafları kesip farklı bir sırayla tekrar bir araya getiriyorsunuz. Henüz paragrafların başlangıçlarını veya sonlarını birbirine uydurmak için yeniden yazmıyorsunuz, sadece yeniden gruplandırıyorsunuz.
Bir sonraki aşama, yeniden yapılandırılmış dosyayı, yeni dizinin farklı olduğu her noktada birkaç boş satırla yazdırmaktır. Ardından, ilerledikçe metni işaretleyerek yeni dizideki metni okuyun. Bir paragraftan diğerine ve bir alt bölümden diğerine yeni dizideki tüm bağlantı zincirini nasıl yeniden oluşturabileceğinizi düşünün. Bunu çıktınızda yapmak için fikirler kaleme alın.
Daha sonra önemli bir değerlendirme kararı gelir. Yeni sekans (hala öyle olsa da kabaca yontulmuş) hangisi daha iyi çalışır yoksa eski sekans mı? Tamamen alternatif bir yaklaşıma bakmanın amacı, benzerleri benzerleriyle karşılaştırmaktır. Kendimize bırakıldığında, çoğumuz oldukça muhafazakar ve riskten kaçınırız.
Bitmiş görünen bir metin ile henüz belirlenmemiş alternatif bir versiyon arasında bir seçim yapmakla karşı karşıya kaldığımızda, elimizdeki şeye inatla sarılma eğiliminde olacağız. Ancak yeni bir yapı çizin ve hızlı bir şekilde yeniden şekillendirilirse metnin nasıl görüneceğini kendinize gösterin ve bu atalet bağlılığının üstesinden gelebilirsiniz.
Fiziksel olarak önünüzde kabaca yontulmuş bir alternatif varken, çok daha bilinçli bir karar verme şansınız var. Deneyimlerime göre, metni yeniden biçimlendirme tekniklerinde bu kadar ileri giden insanlar, daha önce metinlerinden memnun olmadıklarında, ancak onu düzenlemenin daha iyi bir yolunu bulma konusunda kötümser olduklarında bile, neredeyse her zaman yeniden şekillendirilmiş sürümle devam ederler.
Bundan sonra, metnin yeniden modellenmiş sürümünü bitirmek için yalnızca sınırlı miktarda çalışma yapmanız gerekir. Ana görev, bölümlerin ve alt bölümlerin başlangıç ve bitişlerine, işaret levhalarına ve okuyuculara verilen vaatlere yeniden odaklanmaktır. Ayrıca, yeni yapı altında sıranın değiştiği tüm noktalarda paragraflar arasında bazı bağlantı noktalarını yeniden oluşturmanız gerekecektir.
Ancak şimdiye kadar ne yapacağınıza dair net bir planınız olmalı ve yeni sürümde kullanılan metnin neredeyse tamamı zaten yazılmış durumda. Önünüzdeki masada bu unsurlar varken, tamamen cilalanmış ve bağlantılı yeni bir metin üretmek, orijinal versiyonu oluşturmaktan çok daha kolay olmalıdır.
Madde işaretleri ve numaralandırma
Word numaralandırma
Word tablo otomatik numaralandırma
Word otomatik Sayı verme
Word Başlık numaralandırma
Word Paragraf numaralandırma
Word Tablo Satır numaralandırma
Madde işaretleri örnekleri
Bu durumda, yeniden biçimlendirilmiş bölümde yapmanız gereken yalnızca birkaç kontrol kalır:
◆ Sırayla her bir alt başlığa bakın ve şu soruyu sorun: doğru seviyede ve doğru yerde mi? Her alt başlığı kaç paragraf takip eder (yeni planınızdan kolayca kontrol edilebilir)? Alt başlıklarınız ne çok aralıklı olmalı ne de çok sık gelmeli.
Araya metin girmeden yan yana iki başlıktan kaçınmak özellikle önemlidir. (Ayrıca, bir bölümün içinde yalnızca tek bir alt sıralı alt başlığın olduğu durumlara dikkat edin: en az iki tane olmadığı sürece alt bölümler oluşturmak gereksizdir.)
Alt başlıklar metni olabildiğince eşit bir şekilde bölüyor mu? Alt başlıklar etkili ve bilgilendirici mi? Başlıklar, okuyuculara her birinde hikayenin veya “sonuç”un ne olduğu hakkında iyi ipuçları veriyor mu? Alt başlıkları o alt bölüm için tek satırlık paragraf özetlerinizle çapraz kontrol etmek ve ne kadar örtüştüğünü görmek çok yararlı olabilir.
◆ Yeni plandaki paragraflar arasındaki bağlantıların her birini kontrol edin. Bu paragrafın bunu takip etmesinin iyi bir nedeni var mı? Her yeni paragrafın ilk ve son cümlesi içeriği iyi gösteriyor mu ve bir paragraftan diğerine iyi sözel bağlantılar kuruyor mu?
◆ Yeni metin üzerinde ‘acil durdurma’ testini uygulayın. Bölümde rastgele seçilen bir noktada aniden sayfanın alt kısmına elimi vurduğumu ve okuyuculardan argümanın yapısının ne olduğunu ve bu argümanda ne kadar ilerlediklerini açıklamalarını istediğimi varsayalım.
Makul ölçüde kolay ve emin bir cevap verebilecekler mi? Cevabınız hayır ise, metindeki yönlendirmeleri güçlendirin, başlıkları ve alt başlıkları tekrar gözden geçirin ve yapıyı daraltmaya çalışın ve okuyucuların erişimini mümkün olduğunca basit ve anlaşılır hale getirin.
Doğru şekilde yaklaşmazsanız, yazma süreciyle ilgili deneyiminiz gereksiz yere itici olabilir. Yazmak zordur ve çoğumuz zor şeyleri yapmayı mümkün olduğu kadar uzun süre erteleriz. Ekranda sözcükleri söylemeye veya kağıda kalem yazmaya çalışmadan önce tamamlamam gereken birden çok görevi sık sık düşünürüm.
Belki de bir yazma oturumu olması gereken şeye başlıyorum ama sonra, akademik referansları takip etmek veya geçen haftaki yazının kelime düzeyinde bir düzenlemesini yapmak gibi, yeni yazmaya başlamaktan sıyrılmamı sağlayan bazı yer değiştirme etkinlikleri buluyorum.
Bunun gibi daha az verimli birkaç seanstan sonra, zamanında başlayıp sürekli olarak birkaç kelime toplamaya çalışmaktan çok daha stresli olan bir son teslim tarihine karşı sıkı bir şekilde yazmaya başlayabilirim. Bu deneyimi bir düzine kez tekrarlayın ve hızla alışkanlık haline gelebilir. Bir son teslim tarihinin gerçekten yaklaştığı durumlar dışında işe yarar hiçbir şey yazılmaz.
Böylece yeni yazma süreci, zihninizde yüksek basınçlı çalışma ile ayrılmaz bir şekilde ilişkilendirilir. Buna karşılık bu bağlantı, dişçiye gitmeyi ertelemek gibi tedaviye başlamayı erteleme eğilimini güçlendirir. Bu yaygın sorunlar için sihirli bir tedavi yoktur.
Ancak, yazma süreciyle ilgili oldukça sağduyulu bazı konuları gözden geçirmek ve yeni metin oluşturmayı sizin için daha kolay ve anlaşılır hale getirmek için elinizden geleni yapmak yararlı olabilir.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.