Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri
Özet Yaptırma
Özet, tamamlanan raporun veya tezin özeti veya özetidir. Açıkçası, yalnızca raporunuzu veya tezinizi tamamladığınızda yazılabilir; ve bunu iyi yapmak için zaman harcamalısın.
Bir özet, okuyucuya raporunuzun veya tezinizin ana yapısı, yaklaşımı ve bulgularının net bir resmini en fazla iki yüz kelimeyle verir. Araştırmanızın hakkını tam olarak vermeniz önemlidir ve bu özetler genellikle kütüphane kataloglarında, dizinlerinde ve dergilerinde yer alır.
DÜZEN VE SUNUM
Ödevi yazarken gösterdiğiniz onca sıkı çalışmadan sonra, okuyucu tarafından yapılan değerlendirmenin kötü bir sunumdan etkilenmesi çok yazık olur. Bugünlerde çoğu ödev kelime işlemden geçiriliyor. Elle yazmanız gerekiyorsa, el yazınızın düzgün ve okunaklı olduğundan emin olun.
Yardımcı Teknikler
Aşağıdaki noktalar, kabul edilebilir bir düzen ve genel bir sunum oluşturma açısından yardımcı olacaktır:
- Ödevinizi A4 boyutunda kağıda kelime işlemi yapın/yazın (bu, bugünlerde standart boyuttur, ancak bazı saçmalıklar hala ortalıkta dolaşmaktadır). A4, 297 × 210 mm boyutlarındadır.
- Sol tarafta geniş bir kenar boşluğu (en az 4 cm) bırakın.
- Öğretmeninizin tam olarak yorum yapması için sayfa bırakın.
- Sağ kenar boşluğunuzun o kadar geniş olması gerekmez, ancak sayfanın kenarına yazmayın/yazmayın. “Yaslanmış” bir sağ kenar boşluğu düzgün görünüyor.
- Her sayfanın üstünde ve altında geniş kenar boşlukları (4 cm) bırakın. Bu çok görünebilir, ancak çalışmanızı “çerçevelendirir” ve görünümünü geliştirir.
- Çalışmanızı nasıl yazacağınızı veya kelime işlem yapacağınızı öğrenmeye çalışın – sunumu büyük ölçüde geliştirir.
- Bu mümkün değilse, siyah mürekkeple olabildiğince net ve düzgün bir şekilde yazın.
- Alıntılamanın girintili ve tek satır aralıklı olması gerektiği durumlar dışında, cümleleriniz arasında çift satır boşluk bırakın.
- İlk kelimeyi girinti yapmanıza gerek kalmaması için paragraflar arasında üç satır boşluk bırakın.
- Kağıdın yalnızca bir yüzüne yazın/yazın.
- Kelime işlemcinizde bir yazım denetimi özelliği varsa, onu kullanın.
- Her zaman adınızı, ödev başlığını, ders başlığını, öğretmenin adını ve tarihini içeren bir kapak sayfası sağlayın.
- Okuyucunuzun ödevin yapısını anlamasına yardımcı olmak için bir içindekiler sayfası sağlayın. Bu, tezlerde normaldir, ancak denemelerde ve raporlarda da yararlıdır.
- Kaybolma ihtimaline karşı ödevinizin bir fotokopisini saklayın.
- Ödevinizi öğretmeninize gönderirken büyük bir zarf kullanın.
- Ödevinizi katlamayın.
- Eğitmenler sunulan ödevleri işaretlemeyi tercih ederler. Gözü yormazlar ve öğretmen yorumları için daha fazla alan sağlarlar.
Kitap özet çıkarma
Kitap özet örneği
Ücretli Kitap özeti
Makale özeti ödev
Kitap özeti formu üniversite
İngilizce özet nasıl çıkarılır
Kitap özeti hangi kalemle yazılır
Kısacası:
- Bir alıntı, amacınızı açıklamak veya desteklemek için yararlıdır.
- Kısa alıntılar metninize sığdırılabilir ve ‘tek tırnak işareti’ kullanılarak belirtilebilir.
- Daha uzun alıntılar kendi kelimelerinizden ayrı, girintili ve tek satır aralıklı olarak ayarlanmalıdır.
- Bir alıntının sadece bir kısmını kullanırken, eksik kelimeleri noktalar kullanarak belirtin.
- Referanslarınızın doğru ve ayrıntılı olduğundan emin olun.
- Dipnotlarda yazar adı, yayın adı, yayıncı, yayın tarihi ve sayfa numarası, ‘ibid.’ ve ‘op.cit.’ kısaltmaları, zaten tam olarak bir referans verildiğinde kullanılabilir.
- Kaynak gösterme sistemi artık üniversitelerde genel kabul görmektedir ve dipnot sisteminden daha esnektir.
- Kaynak gösterirken, yazarın adını ve yayın tarihini metne dahil edersiniz.
- Kullanılan kaynaklar, ödevin sonunda bir kaynakçada listelenmelidir.
- Kaynakçalar alfabetik olarak sıralanmalı ve yazar adı, yayın tarihi, yayın adı, yayıncı adı ve yayın yeri gibi bilgileri içermelidir.
- Ödev bulgularınız için destekleyici veriler sağlamak üzere bir ek kullanılabilir. Ekler, ödevinizin ana gövdesi içinde numaralandırılmalı ve referans gösterilmelidir.
- Özet, raporunuzun veya tezinizin ana yapısının, yaklaşımının ve bulgularının bir özeti veya özetidir. Özet özenle doldurulmalıdır.
- Kötü sunum, genel notlarınızı etkileyecektir.
- Öğretmen yorumları için ödevinizin üstünde, altında ve yanlarında daima geniş kenar boşlukları bırakın.
- Ödevinizi nasıl yazacağınızı veya kelime işlem yapacağınızı öğrenmeye çalışın.
“odev.yaptırma.com.tr“ Kitap özet çıkarma,Kitap özet örneği,Ücretli Kitap özeti,Makale özeti ödev,Kitap özeti formu üniversite,İngilizce özet nasıl çıkarılır,Kitap özeti hangi kalemle yazılır alanlarında hizmet vermektedir.
Düşünerek Geliştirmek
Ödev yazma becerilerinizi yansıtmak bu yazımızın konusu! Bölümlerde ele alınan noktalar, örnek olay incelemeleri, öz değerlendirme sorularının tümü sizi “yansıtma yoluyla öğrenmeye” çekmeye çalıştı.
Bu sondan bir önceki bölüm, güçlü yönlerinizi tanımada ve daha fazla geliştirilecek alanları belirlemede öz-yansıtmanın önemine odaklanmaktadır. Ayrıca, ödevleriniz ve bunları yapıcı bir şekilde nasıl kullanacağınız konusunda öğretmen, meslektaş veya aile geri bildiriminin değerini de göz önünde bulundurur.
Ödev yazma becerilerini yansıtma ve uygulama zamanı önceki bölümlerde açıkça vurgulanmıştır, ancak aynı zamanda son bir değerlendirmeyi hak etmektedir. Bölüm, iyi bir ödev yazımı ile ilgili becerilerin son bir yansıtıcı profili ile sona erer.
Ödev yazma becerilerinizin yazılı bir değerlendirmesi yoluyla öğrendiklerinizi yansıtmak, güçlü yönlerinizi tanımanın ve daha fazla geliştirilecek alanları belirlemenin yararlı bir yoludur.
Portföy Tutmak
Günümüzde pek çok öğrenci, becerilerinin profilini çıkardıkları (veya öz-değerlendirdikleri) ve içinde başarı kanıtı olarak tamamlanmış ve değerlendirilmiş çalışmaların bireysel parçalarını tuttukları bir mesleki gelişim portföyü tutmaktadır.
Ödev yazma süreciyle ilgili olarak, kursunuz sırasında geliştirmiş olacağınız pek çok özel beceri (örneğin bibliyografik düzen) ve genel beceriler (örneğin bilgi toplama) vardır. Bir beceri profili, hangi becerilerin “çok gelişmiş” (güçlü) olduğunu ve hangi becerilerin “daha fazla geliştirilmesi gerektiğini” (göreceli bir zayıflık) belirlemenize yardımcı olur.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.