İLETİŞİM PLANI OLUŞTURMA

İLETİŞİM PLANI OLUŞTURMA


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma


İLETİŞİM PLANI OLUŞTURMA

İnsanlar projeleri gerçekleştirir. Problem çözerler, karar verirler, tuğla örerler, model çizerler vb. Diğer insanları daha üretken kılmak proje yöneticisinin işidir.

Bir proje yöneticisi anlaşmalar, planlar, tavsiyeler, durum raporları ve diğer yollarla tüm paydaşları koordine eder ve etkilerken onlara daha üretken olmaları için ihtiyaç duydukları bilgileri verir. Aynı zamanda müşteri beklentilerini de yönetir. Ancak görev ne olursa olsun, bir proje yöneticisinin her eylemi iletişimi içerir. Dikkatli planlama, iletişim kesintisi riskini azaltır.

Bir iletişim planı, doğru bilgiyi doğru insanlara doğru zamanda ulaştırmak için yazılı bir stratejidir. İş bildiriminde, organizasyon şemasında ve sorumluluk matrisinde tanımlanan paydaşlar, çoğu proje iletişiminin hedef kitlesidir. Ancak her projede, paydaşlar farklı şekillerde katılırlar, dolayısıyla her birinin farklı bilgi gereksinimleri vardır.

Sormanız gereken temel sorular ve yaygın tuzaklardan kaçınmak için ipuçları aşağıdadır:

1. Kimin bilgiye ihtiyacı var?

Sponsor. Sponsorun aktif olarak sürece dahil olması gerekir.

Proje. Sponsorun kim olduğu sorulmaması gerekir.

Fonksiyonel yönetim. Birçok kişi işlevsel olabilir. Kaynak sağlama ve politikayı temsil etme şeklindeki iki temel sorumlulukları, ihtiyaç duydukları bilgileri belirleyecektir. Her işlevsel yöneticinin adı veya unvanı iletişim planında görünmelidir, ancak aynı bilgi gereksinimlerine sahip birkaçını birlikte listelemek uygun olabilir.

Müşteriler. Müşteriler, ürünün ne olması gerektiği, ne zaman gerekli olduğu ve ne kadara mal olabileceği gibi iş gerekçesi hakkında kararlar verir. Müşteri katılımının birçok farklı düzeyi olması muhtemeldir, bu nedenle bireysel isimler veya unvanlar listelenmelidir.

Proje takımı. Proje ekibi özellikle karmaşık bir iletişim kitlesi olabilir. Çekirdek ekiple iletişim kurmak görece kolay olacak çünkü onlar projeye sıkı sıkıya dahil olacaklar. Satıcılar, taşeronlar ve diğer departmanlardaki personel gibi diğer proje ekibi üyelerinin aşılması gereken çeşitli iletişim engelleri olabilir, bu nedenle her birinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekecektir.

Proje Müdürü. Proje yöneticisi birçok bilginin kaynağı olsa da, çoğu zaman alıcı tarafta da olacaktır.


Proje iletişim planı örneği
Proje iletişim Planı
Proje planı örneği
Proje yönetim planı örneği pdf
Proje İletişim Yönetimi
Proje Tedarik Yönetimi
Proje Yönetiminde İletişim kontrolü için öncelikle
Proje çalışma Planı örneği


2. Hangi bilgilere ihtiyaç var? Belirgin maliyet ve program durumu raporlarına ek olarak, proje sırasında başka türde bilgiler de dağıtılır. Temel olarak, üç kategori bilginin nasıl yönetildiğini sınıflandırır:

Yetkiler. Proje planları, çalışma bildirimi, bütçeler ve ürün spesifikasyonlarının tümü onaylanmalıdır. Bir sözleşmeyi temsil eden herhangi bir belgenin, teklifi inceleme ve değiştirme adımları da dahil olmak üzere bir onay süreci olmalıdır. Kararı kimin vereceği konusunda net olun.

Durum değişiklikleri. Maliyet ve program ilerlemesini içeren raporlar bu kategoriye girer. Sorun günlükleri de öyle. Durum raporları yayınlamak yaygındır, ancak her raporun içeriği, onu alan kitleye özel olmalıdır.

Koordinasyon. Proje planı, bir projedeki tüm oyuncuları koordine etmeye yardımcı olur. Görev ve sorumlulukları içerir, gruplar arasındaki ilişkileri tanımlar ve verimli çalışmak için gerekli diğer ayrıntıları belirtir. Bir proje sırasında değişiklik meydana geldiğinde, ekipler veya konumlar arasında genellikle günlük olarak koordinasyon gerekir. İletişim planı, herkesi sonraki adımlarda güncel tutmak için süreci kaydetmelidir.

Durum Raporu

Yaygın bir hata, proje hakkında herkesin bilmek isteyebileceği her şeyi durum raporuna dahil etmektir. Bu obez raporlar, herkesi bilgilendirmek gibi amaçlanan bir etkiye sahip olmak yerine, yoğun bir izleyici kitlesi için bunaltıcıdır. Rapor içeriğini geliştirirken pratik tutun.

250 projeden sorumlu bir departman yöneticisi konuya şu şekilde değindi: “Proje liderlerimizden bazılarının 10 projesi var. Durum güncellemelerini yazmak için haftada iki saat harcamak zorunda kalırlarsa, çalışmak için hiç zamanları kalmaz. 80’e kadar projeyi denetleyen denetçilere rapor veriyorlar. Proje liderlerinin ve süpervizörlerin sorunları çözmek ve projeleri ilerletmek için zaman harcayabilmeleri için kilit bilgileri hızlı bir şekilde belirlemenin ve iletmenin bir yoluna ihtiyacımız var!

Bazı problemler kontrolden çıkar çünkü çözülebilmeleri için birkaç yetki katmanından geçilmeleri gerekir. Proje yöneticisi, bir proje maliyeti veya zaman çizelgesini aşmaya başladığında, üst yönetimle iletişim kurmak için bir yükseltme prosedürü adı verilen bir prosedür oluşturmalıdır. Bu yükseltme prosedürü, plandan sapma derecesine bağlı olarak hangi yönetim düzeyiyle iletişime geçileceğini belirleyecektir.
Bilgileri Zamanında Yapın

Bilginin yararlı olabilmesi için zamanında olması gerekir. İletişim planının bir parçası olarak, proje yöneticisinin her bir paydaşla ne sıklıkta ve hangi bilgilerle iletişim kuracağına karar vermesi gerekir. Aslında, iletişim planına paydaş tepkisi, her paydaşın katılım düzeyini ayırt etmenin bir yoludur.

Örneğin, sık sık durum toplantılarına veya raporlara katılmayan bir sponsor, bu projeyi uzaktan destekleme niyetinin sinyalini veriyor. Her paydaşa hangi bilgilerin ne sıklıkta iletilmesi gerektiğini haritalamak için bir matris kullanır.

Yanıt için bir zaman belirlendiğine dikkat edin; paydaş bu gerekli süre içinde yanıt vermeyi kabul etmedikçe, projeye olan bağlılığı söz konusu olmaya devam eder. Bu tür bir iletişim planı oluşturmak için indirilebilir form bu bölümün sonunda yer almaktadır.

Düzenli Toplantıları İletişim Planına Dahil Etme

İletişim planına düzenli olarak planlanmış ilerleme toplantıları yazmak en iyisidir. Herkes tepkisel olmaktansa proaktif olmayı tercih edeceğini söylese de, birçok sponsor veya destekleyici yönetici yalnızca gerektiğinde, yani yalnızca büyük bir sorun olduğunda durum toplantıları yapmak ister.

Sorunsuz gittiği sürece her şeyi proje yöneticisinin halletmesine izin vermeye isteklidirler (bu tür ilgisizliğe “proje yöneticisini yetkilendirmek” diyorlar). Gerçekte, sorunlar ortaya çıktığında, bu üst düzey yöneticiler devreye girene kadar, genellikle yardım etmeleri için çok geçtir. Planlanmış toplantılar bu nedenle önemlidir. İşler yolunda giderse, toplantılar uzun sürmez, ancak bir sorun çıkarsa, bu toplantılar yönetime etkili olmaları için ihtiyaç duydukları arka plan bilgilerini verir.


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


İletişim Formu

* işareti olan alanlar zorunludur

Talep Formu

İşleriniz Ankara'da Billgatesweb şirketi garantisiyle yapılmaktadır.

0312 276 75 93 (Telefonlara cevap vermiyoruz. Mail kanallarını kullanabilirsiniz.)

+ 90 542 371 29 52 (Whatsapp mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.)

bestessayhomework@gmail.com (Belgelerinizi Buraya Gönderin)

Aşağıdaki formu doldurup, anında fiyat teklifinizi alın.

Almak İstediğiniz Hizmet *
İntihal Raporu İstiyor musunuz? (Standart olarak %15 altında hazırlanacaktır)
yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın