Word Power 2.0'ın Önemi

Hipotez Ortaya Koyma


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma


Hipotez Ortaya Koyma

Hipotezler tanımladığımız sorunlara dayandığından, iyi bir hipotez hakkında sayısal veriler toplayabileceğimiz bir hipotezdir. Bu verileri analiz etmek için, hipotezlerimiz hakkında karar vermemize yardımcı olmak için geliştirilmiş özel matematiksel araçlar olan çıkarımsal istatistikleri kullanacağız. Bunu bilerek, hipotezlerimizi bir tür veri toplanmasını yansıtacak veya çıkarım yapacak şekilde ifade etmemiz zorunludur.

Örneğin, cebir öğretimini içeren hipotezlerimizde, final notlarını toplamak ve bunları blok ve geleneksel programlar arasında karşılaştırmalar yapmak için kullanmak kolay olacaktır. IQ ile ilgili örneğimizde, öğrencilerimizi test edebilir ve ardından ortalama puanlarını ortalama ulusal puanla karşılaştırabiliriz. Bu örnekler çok basit olsa da, bu noktada “bir İngiliz anahtarı atmamız” gerekiyor.

Araştırma ve Hipotezler

Örneklerin her birinde, araştırma hipotezi veya bazen alternatif hipotez olarak adlandırılan şeyi ifade ettik. Adın arkasındaki mantık çok basittir.

Birincisi, önceki araştırmalara veya gözlemlere dayanarak ifade edilir ve ikincisi, araştırmacının araştırmak istediği şeydir. Daha sonra ele alacağımız konuları ele almak için, belirttiğimiz her araştırma hipotezi için bir sıfır hipotezi belirtmemiz zorunludur. Sıfır hipotezi, araştırma hipotezinin tam tersidir ve diğer her şey gibi en iyi şekilde bir örnekle açıklanabilir.

Yön Hipotezleri için Sıfır Hipotezleri Belirtme

Öğrencilerimize zeka testi yapmak istediğimiz örneğimize dönüp bakarsak, öğrencilerimizin ortalamanın üzerinde zeka seviyelerine sahip olduğunu göstermeyi umduk. Bunu yapmak için, aşağıdaki yönlü araştırma hipotezini ifade ettik.

Yönlü Araştırma Hipotezleri için Sıfır Hipotezinin Altında Yatan Sorunlar

Yönlü bir hipotez için sıfır hipotezini belirtmek çetrefilli bir konudur. Az önce kullandığımız yöntem teknik olarak doğru olsa da, hiçbir farkın olmadığını basitçe söylemek için yönlü bir hipotez için sıfır hipotezi yazmak yaygın bir uygulamadır.

Sıfır hipotezinin bu şekilde ifade edilmesi, araştırma hipotezinde belirtilen “büyüktür” veya “küçüktür” koşulunu, hiçbir fark olmadığını söyleyerek göz ardı eder; bunu yapmak, aslında hipotez kurmaya çalıştığımız şeyi daha iyi yansıtır. Fark olmaması, iki grupta da eşit sayıda disiplin problemimiz olduğu anlamına gelmez. Bir grubun ortalamasını diğer grubun ortalamasından çıkarırsak, cevap sıfır veya “sıfır” olur.

Hipotezlerimizi test etmek için kullanılacak istatistiksel testlere çok fazla dahil olmak istemiyorum ama mükemmel bir şekilde ifade edilmiş bir hipoteze götüren bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. Vakaların büyük çoğunluğunda, hipotezimizi test etmek için veri toplarken olası katılımcıların genel popülasyonunun bir örneğini veya alt grubunu test edeceğiz.

Örneğin, düzenli programdaki öğrenciler ile blok programdaki öğrenciler arasındaki cebir başarısını araştıran hipotezimize geri dönersek, belirli bir okuldaki her öğrenci (yani öğrenci nüfusu) için veri toplayamayabiliriz. Bunun yerine, her sınıf türünden bir veya iki tane seçip her birinden başarı verileri toplayabilir ve sonuçları karşılaştırabiliriz.

Bu bir sorun yaratır; Tüm popülasyonun verileri yerine bir veri örneğini kullandığınızda, hata yapma riskiyle karşı karşıya kalırsınız çünkü örneğin ortalaması, alındığı popülasyonun ortalamasına tam olarak eşit olmayacaktır.

Bu konuyu dikkate almak için tek yaptığımız hipotezimize “anlamlı” kelimesini eklemek; bu, şanstan başka bir şeyden kaynaklanan bir fark aradığımız anlamına gelir. Sabah ve öğleden sonra öğrencileri arasındaki farkı ele alan araştırma hipotezimiz için yazardık.

Az önce gördüğümüz gibi, her zaman dahil edilmesi gereken kısımları vardır; problem bildirimi, amaç bildirimi veya araştırma soruları olmayan bir öneri anlamsız olacaktır. Aynı zamanda, yalnızca “gerektiğinde” dahil edilmesi gerekebilecek bileşenler de vardır. Bunlardan en yaygın olanları varsayımlar, sınırlamalar, sınırlamalar ve terimlerin tanımlarıdır.


Hipotez Örnekleri
Hipotez nedir
Basit hipotez Örnekleri
Makalede hipotez örneği
Hipotez örnekleri ve çözümleri
Eğitimle ilgili hipotez örnekleri
Hipotez cümlesi
Sağlıkla ilgili hipotez örnekleri


Varsayımlar

Varsayımlar tam da kulağa geldiği gibidir; doğru olduğuna inandığımız ama doğrulayamadığımız şeyler. Örneğin, insanlara yıllık maaşlarını soran bir anket yapsaydım, bana doğruyu söyleyeceklerini varsayardım. Yanlış varsayımların asılsız sonuçlara yol açabileceği açıktır. Bunu kontrol edemesek de okuyucuya, bazı yanıtlayanların bize gerçeği söylememe olasılığının var olduğunu bildiğimizi, ancak bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey olmadığını söyleriz.

Sınırlamalar

Kısıtlamalar, araştırmacının kontrolü dışındaki ve sonuçların genellenebilirliğini etkileyebilecek asıl çalışmanın doğasında bulunan kısıtlamalardır.

Bu durumda, birkaç sınırlama mevcut olabilir; çalışmanın yeri veya öğrencilerin SES durumu gibi şeyler sonuçların genellenebilirliğini etkileyebilir. Bununla birlikte, biraz iyi haberler var. Belirli bir araştırma alanıyla ilgileniyorsanız ve belirli bir popülasyonla sınırlı benzer bir çalışma bulursanız, çalışmayı çalışmanızın odağına daha uygun bir ortamda tekrarlamak oldukça yaygındır.

Sınırlandırmalar, sonuçları etkileyebilecek faktörleri kontrol etmek veya daha spesifik olarak bir soruna odaklanmak için araştırmacı tarafından aktif olarak devreye sokulan daha fazla sınırlamadır.

Örneğin, yukarıdaki durumda, araştırmacı normal çocuklardaki içsel motivasyonu araştırmakla ilgilenebilir; özel ihtiyaçları olan veya ileri sınıflardaki çocuklar dahil edilmeyecektir. Yine çalışmanın sınırlandırılması ile çalışmanın farklı lokasyonlarda farklı bir popülasyonla tekrarlanmasına kapı açık bırakılmıştır.

Terimlerin Tanımları

Terimlerin tanımı bölümü, araştırmacının çalışmaya özgü olduğunu düşünebileceği ve ek açıklama gerektirebilecek terimleri içerir. Bu durumda, yazarlar çalışmalarını yalnızca ana akım çocukları içerecek şekilde sınırlıyorlarsa, çalışmaları bağlamında “ana akım” ın tam olarak ne anlama geldiğini tanımlamak isteyebilirler.

Oldukça basit olmakla birlikte, belirli bir okul bölgesi, diğer bölgelerden farklı olarak bir tanım kullanabilir. Araştırmacı, tanımı dahil ederek okuyucunun neyin araştırıldığını tam olarak anlamasını sağlar.


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


 

İletişim Formu

* işareti olan alanlar zorunludur

Talep Formu

İşleriniz Ankara'da Billgatesweb şirketi garantisiyle yapılmaktadır.

0312 276 75 93 (Telefonlara cevap vermiyoruz. Mail kanallarını kullanabilirsiniz.)

+ 90 542 371 29 52 (Whatsapp mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.)

bestessayhomework@gmail.com (Belgelerinizi Buraya Gönderin)

Aşağıdaki formu doldurup, anında fiyat teklifinizi alın.

Almak İstediğiniz Hizmet *
İntihal Raporu İstiyor musunuz? (Standart olarak %15 altında hazırlanacaktır)
yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın