Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Kısaltmaların Kullanımı
Sözcükleri ve kısaltmaları büyük harfle yazmakla ilgili bu ayrıntılı tavsiyenin yalnızca bir örneğini burada kısaca çekerek bitirmeme izin verin. Metninizde büyük harf kullanımını en aza indirmeniz iki nedenden dolayı en iyisidir. Büyük harfler, özellikle bölümlerin başlıklarında veya tablolar, çizelgeler ve diyagramlar için kullanıldığında metni daha az okunabilir hale getirme eğilimindedir.
Normalde büyük harfle yazılan özel isimler dışında, tüm bu unsurları ilk harften sonra küçük harfle yazmaya çalışın. Ek olarak, çoğu dergi ve kitap yayıncısı, metninizde en başından itibaren bu modeli izleyerek sonraki düzenleme değişikliklerini azaltabilmeniz için bir minimum büyük harf kullanımı politikası izler.
Tezinizde kısaltma kullanımı konusunda da dikkatli olunuz. Çok sayıda kısaltma içeren, yani birçok kuruluş veya kavramın baş harflerine indirgenmiş olduğu bir sayfa, normal metinden daha az okunabilir olacaktır. Yalnızca çok tekrar eden (en az üç veya dört kez) özel kavramlar için kısaltmalar kullanın ve kısaltmanın mümkün olan en basit biçimini seçin (örneğin, Nato veya NATO, ancak N.A.T.O. değil).
Her kısaltma, ilk kullanımda ve bulunmadığı bir süre sonra tekrar kullanmaya başlarsanız, dikkatlice açıklanmalıdır. Bazen çok göründüğü sayfalarda kısaltma yerine ikame kelimeler veya tanımlayıcılar kullanmayı düşünün: bu, metninizi okuyucular için daha kolay hale getirecektir.
Ayrıca, tezinizin başına, içindekiler sayfasından ve tablo veya şekil listelerinden hemen sonra yer alan kapsamlı bir kısaltmalar ve kısaltmalar sözlüğü de eklemelisiniz, böylece kafası karışan okuyucular kendilerine neden bahsettiğinizi hatırlatabilirler.
Etkili Referans Kullanma
Adil olsun ya da olmasın, doktoralara gereğinden fazla atıfta bulunulması kötü bir üne sahiptir. Yazarlığın bu yönü, özellikle beşeri bilimler ve sosyal bilimlerde doktora öğrencileri arasında genellikle orantısız miktarda zaman ve dikkat çeker.
Olmaması için hiçbir sebep yok. Referanslarınızın üzerine inşa edilmesi gereken ilkeleri inceliyoruz; uygun bir sistemin nasıl seçileceği; ve işi basit bir şekilde yapan iki standart sistem, referansları ve son notlar vb.
Çalışan referans mektubu Örneği
Yurtdışı referans mektubu Örneği
Kısa referans yazısı örneği
Referans mektubu Örneği
Öğrenci referans mektubu Örneği
Üniversite referans mektubu Örneği
Akademik referans mektubu Örneği
Firma referans mektubu örneği
Referans İlkeleri
“Bilmesi gerekliliği” kriteri, neyin ne kadar ayrıntılı olarak tedarik edilmesi gerektiğine ilişkin temel mantığı sağlar. İki, üç veya dört okuyucu, sınav görevlileri, doktora portallarını yanlış veya çalıntı çalışmalara karşı korumak için özel sorumluluklara sahiptir. İhtiyaçlarını karşılamak, akademik kitaplarda ve hatta çoğu dergi makalesinde yaygın olandan çok daha yüksek bir referans standardı gerektirir.
Örneğin, bu kaynaklarda yazarlar, bir kitabı, içinde nereye bakılacağını belirtmeden kaynak olarak belirledikleri “tüm kitap” alıntılarını yoğun bir şekilde kullanırlar. Doktora yazarları bu yaklaşımdan kesinlikle kaçınmalıdır çünkü teoride inceleme görevlileri başvurulan her kaynağı kontrol edebilmelidir.
Foucault’nun orada olduğunu söylediğiniz tek noktayı bulmak için tüm kitabını okumaları gerekse, belli ki uzun zaman alacaklardı. Bu nedenle tez referansları her zaman tam olarak kesin olmalı, ideal olarak alıntıları belirli sayfalara şu şekilde veya en kötü ihtimalle belirli bir bölümü şu şekilde belirtmelidir.
Pratikte sınav görevlileri, başka bir araştırmacıdan yanlış alıntı yaptığınızı veya belki de metninizde ‘kabul edilmemiş alıntı’ (intihal) olduğunu düşünmek için nedenleri olmadıkça, bu da doktoradan anında başarısız olmanın hızlı bir yolu olduğu sürece, referansları çok nadiren takip edeceklerdir. . Yine de, her alıntı ve alıntı için tam ve kesin ayrıntılardan daha azını verdiğinizi görürlerse, haklı olarak bilimsel niteliklerinizden biraz şüphe duyacaklardır.
Referanslama sisteminizin aynı zamanda daha genel bir iyi yazarlık ilkesini yansıtması gerekir, yani tek noktadan arama kolaylığı sağlamalıdır. Okuyucular, tüm alıntıların ve alıntıların kaynağını takip etmek için yalnızca tek bir yere gitmelidir. Hangi kaynağa atıfta bulunulduğunu anlamak için asla iki veya daha fazla yere bakmaları istenmemelidir.
Örneğin, bir yazarın ana metinde dipnot veya son not kullandığı kitaplar bulmak hala çok yaygındır, ancak nota döndüğünüzde kullanımda olan bir Harvard referans sistemi vardır.
Bu, bunun hangi kaynak olduğunu bulmak için sondaki bibliyografyaya tekrar bakmanız gerektiği anlamına gelir. İki aşamalı taramanın başka bir örneği, çoğu yazarın hala anlamsız ve anakronik Latince kısaltmalar kullandığı beşeri bilimler disiplinlerinde (tarih gibi) görülür.
Burada bir son notta veya dipnotta, bir referans bulabilirsiniz. Daha sonra, en son ne zaman alıntı yapıldığını bulmaya çalışarak, önceki düzinelerce nota bakıp tam bir büyülü gizem turuna çıkmalısınız.
En dikkatsiz ve saygısız yazarlar bu operasyonun peşine düşecektir. cit. Beyaz’a en son ne zaman atıfta bulunulduğunu bulmak için muhtemelen yüzlerce notu aramanızı isteyen birkaç bölümdeki mantık. Bu yaklaşım, doktora sınav görevlileri veya değerlendiricileri tarafından benimsenmesi için çok aceleci olacaktır.
Bu örneklerin her ikisi de, tek noktadan arama sistemi kullanmamanın yazarı olarak sizin için tehlikeleri göstermektedir. Okuyucular, nereden bir puan aldığınızı bulmak için birkaç farklı yeri araştırmak zorunda kalırsa, sizin görevlerini basitleştirmenize kıyasla, metniniz ve bir yazar olarak sizin yetkinliğiniz hakkında daha kötü bir görüş oluşturacaklardır.
Sınav görevlilerinin alıntılanan veya aktarılan her şey için kesin kaynakları bilme ihtiyacını karşılama ve tek noktadan inceleme sağlama şeklindeki iki ilke dahilinde, aşırı referans verme eğilimine karşı korunmaya çalışın.
Klasik bir “tez paranoyası” semptomu, her nokta için, hatta aklı başında hiç kimsenin itiraz etmeyeceği veya hakkında daha fazla okuma yapması gerekmeyecek olanlar dahil, destekleyici literatürü eklemektir, örneğin: Birleşik Krallık uzun ve köklü bir ülkedir.
Metninizde bu sorunu bulursanız, daha genel olarak gereğinden fazla alıntı yapıp yapmadığınızı kontrol edin. Daha sonra aşırı temkinli bir referans verme yaklaşımı, dergi editörlerine ve eleştirmenlerine ve kitap yayıncılarına anında ‘doktora tezi’ sinyali verir.
Bu nedenle, çalışmanızın yayınlanmasını normalde olduğundan daha zor hale getirebilir. Referans veren ayrıntılar da genellikle çekici değildir, bu nedenle aşırıya kaçarlarsa, metninizin “görünüşünden ve hissinden” oldukça fazla uzaklaşabilirler.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.