Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Biçimlendirilmiş Metin
Yukarıdaki tavsiyelerin tümü, metninizin zaten oldukça iyi çalıştığını, yorumları özümseyebilmeniz ve kademeli olarak yükseltebilmeniz için yeterli olduğunu varsayar. Ancak bazen, belki oldukça sık olarak tezinizi geliştirmenin ilk aşamalarında veya daha tartışmacı veya teorik bölümlerde, bir bölümün genel hissinin doğru olmadığını görebilirsiniz.
Burada daha temel değişikliklere ihtiyaç duyulabilir. Metin yeniden biçimlendirme, bu tür durumlar için özellikle güçlü bir tekniktir. Kullanması psikolojik olarak zordur, çünkü hiçbirimiz ürettiğimiz bazı yazıların gerçekten işe yaramadığını kendimize itiraf etmekten hoşlanmayız. Nasıl devam edeceğinize dair net bir alternatif fikriniz yoksa baştan başlama fikri çok tehdit edici ve yapıcı olmayan görünebilir.
Yeniden modelleme, 30 ila 40 sayfalık normal tam bölüm uzunluğunda herhangi bir metin parçasını bir bütün olarak kafamızda tutmanın bizim için çok zor hale geldiği gerçeğiyle başa çıkmak için tasarlanmıştır. Metnin içinden geçerken bazı kısımlarını seçerek unutarak başa çıkma eğilimindeyiz.
Yazarlar, okuyucuları bir paragrafın sorunsuz bir şekilde diğerine geçtiğine ikna etmek için birçok farklı bağlantı sözcüğü, kelime öbeği ve cümle kullanır. Bu cihazların tümü, bir bölümün yapısını da yazardan etkili bir şekilde gizleyebilir. Bitmiş bir bölümü birkaç kez aşamalı değişiklikler ve revizyonlar yaparak gözden geçirmiş olsanız bile, ne yaptığınızı temelden anlamama ihtimaliniz hala çok yüksektir.
Üç adım, yeniden modelleme için temel oluşturur:
– Bölüm başlığını tam olarak ve ardından tüm alt başlıkları geldikleri gibi, bölümde kullanılan yazı tipiyle yazın. Yeniden modellemeyi PC’de değil, kalem ve kağıtla yapmak en iyisidir. (Özellikle araştırmaları zaten çok sayıda görüşme veya vaka çalışması materyali kullanan kişiler olmak üzere, kapsamlı yeniden modelleme yapan yazarlara yardımcı olabilecek birkaç uzman bilgisayar paketi vardır.)
– Bölümdeki her paragraf için, ne söylediğinin tek satırlık bir özetini yazın. Paragrafın söylediklerinin tartışmacı özünü ifade etmeye çalışın. Soğukkanlı bir şekilde gerçekçi veya belki de düpedüz alaycı veya şüpheci olun. Örneğin, bir paragraf önceden yapılmış bir nokta hakkında yalnızca biraz daha fazlasını söylüyorsa, bu yargıyı özet satırınızda ifade edin. Bu özetlerin tek satırdan fazla uzatılmaması çok önemlidir.
– Tüm paragraf özetlerini, bölümün başından sonuna kadar sırayla numaralandırın.
Artık bölümünüzün söylediklerinin büyük ölçüde özetlenmiş bir versiyonuna sahip olmalısınız, bir veya iki sayfa içinde yapılan tüm önemli noktaları kaydeden bir versiyon. Bu görüş, bölümle ilgili önceki izleniminizden çok daha erişilebilir ve anlaşılır olmalıdır.
Önünüzdeki masanın üzerinde bu bölümün iskeletini gösteren birkaç sayfa ile bir dizi temel kontrole başlayın:
◆ Bölüm yapısı basit mi (iyi) yoksa karmaşık mı (kötü)?
◆ Argüman modeli açık ve mantıklı mı (iyi) veya belirsiz (kötü) mi?
◆ Geçerli bölümler ve alt bölümler bölümü bölüyor mu?
bölüm metni eşit mi (iyi) yoksa düzensiz mi (kötü)? Bölünme bile ortaya çıkıyor çünkü her bölüm veya alt bölümde çok şey var.
◆ Bölümün argümanı hakkında gelişimsel veya kümülatif bir his var mı (iyi) yoksa bunun aksine yinelemeli ve tekrarlayıcı mı (kötü) görünüyor? Metnin farklı bölümlerine dağılmadan, tek bir yerde tüm gücüyle ele alınabilen birbiriyle yakından ilişkili noktaları bir araya toplayarak “bir kez söyle, doğru söyle” felsefesini izlemeniz gerekir.
◆ Bölüm, analitik veya tartışmaya dayalı bir anlatım tarzı mı kullanıyor (genellikle argümanınızı organize etmek ve kişiselleştirmek açısından daha iyi) veya tanımlayıcı bir yaklaşıma mı dayanıyor (genellikle argümanınızı organize etmek ve kişiselleştirmek için daha kötü).
Biçimlendirilmemiş metin dosyası
Biçimlendirilmiş metin dosyası uzantısı
Ses ve müzik dosyası
Yazı biçimlendirme
Ses ve müzik dosyası uzantısı
Metin biçimlendirme nedir
Word biçimlendirme kaldırma
Resimli bilgi (kitap) DOSYASI uzantısı
Normal bir bölüm için bu kontrolleri yapmanız sadece beş dakikanızı alacaktır ancak alacağınız cevaplar bazen sizi şaşırtabilir. Yazdıklarınızın, önceden yapmayı planladığınız şeyden ve aynı zamanda ham metni oluştururken ve o zamandan beri herhangi bir düzenleme yaparken yaptığınızı düşündüğünüz şeyden oldukça uzak olduğunu görebilirsiniz.
Bazen metnin kendine ait bir yaşamı veya eğilimleri varmış gibi görünebilir ve bu, dikkate almanız gereken önemli bir veri olabilir. İlk bölüm planı ile onun uygulaması arasında bir uyumsuzluk bulursanız, metninizin ana planla yeniden uyumlu hale getirilmesi gerektiği sonucuna hemen varmayın.
Sonunda bu şekilde yazdıysanız, bunun nedeni o metnin sizin tarafınızdan bu şekilde yazılması gerektiği olabilir. Ve başlangıçtaki yapınız farklıysa, belki de değiştirilmesi gereken yapı budur? Bazen bölümler, başlıklar, alt başlıklar, tabelalar ve vaatler orijinal planınızı yansıtırken, yazdığınız metnin gövdesi aslında farklı bir şey yapar.
Gerçekçi olmayan bir planı bırakarak ikisini tekrar senkronize etmek, bazen sorunları çok basit bir şekilde çözebilir.
Yeniden biçimlendirmenin bir sonraki aşaması, her paragrafı gerçekçi bir şekilde özetlemek kadar psikolojik olarak rahatsız edici olabilir. Metin iyi okunmuyorsa, bölüm için mevcut olandan önemli ölçüde farklı olan yeni bir yapı olan alternatif bir şema oluşturmaya çalışmalısınız. Yeni bir kağıda, bölüm için bazı alternatif bölüm ve alt bölüm başlıkları belirleyin ve bunları yeni sayfanın üstünden altına eşit aralıklarla yerleştirin.
Buradaki fikir, şeyleri düzenlemenin farklı bir yolunu, farklı bir fikir dizisini yüzeye çıkarmaktır. Bölüm başlıklarını ve alt başlıkları belirledikten sonra, her bölümün içine girecek gövde metninin türünü, mevcut metin iskeletinizden yeni plana gereken kaba sırayla paragraf numaralarını ekleyerek belirtebilirsiniz; bu çok farklı olabilir.
Bu alternatif şemayı gerçekten değerlendirmek için şimdi onu biraz detaylandırmanız gerekiyor, bu da kalem ve kağıttan PC’nizde çalışmaya geri dönmek anlamına geliyor. Mevcut metninizi iki kez farklı dosyalar olarak kaydedin, bir kez alışılmış adı altında ve tekrar yeni bir adla yapılır. Şimdi revize edilmiş dosyanın en üstüne oluşturduğunuz yeni bölüm başlıklarını ve alt başlıkları ekleyin.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.