Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Araştırma Yayınlamak
Çalışmanızı yayınlamak, onu akademik fikirler akışına dahil etmenin en önemli yoludur ve bu nedenle tezinizin üniversite kütüphanenizde oturup yıllar içinde yavaş yavaş rafları bükerek sadece sıkıntılı bir araştırma haline gelmesini önleyin.
Ana yol, makaleleri profesyonel dergilere göndermektir. Daha nadiren tüm tezinizi kitap formuna dönüştürebilir ve bir yayıncı tarafından bir monografi olarak kabul ettirebilirsiniz. Her iki yayın biçimi de hızlı veya doğrudan değildir.
Dergi makaleleri yazmak ve göndermek
Bir günlük makalesi, görünüşte basit görünen bir eserdir, ancak yalnızca yazar tarafından şekillendirilmemiştir. Bir bütün olarak profesyonel topluluk, öğrenilen dergilerin normlarını ve geleneklerini sabitleyerek yayınlananları etkiler. Ve bir derginin editörleri ve hakemleri normalde her makale için özel koşullar belirler.
Makale yayınlamada etkili olmak için öncelikle disiplininizdeki dergi pazarını anlamanız ve disiplinin dergilerinde neyin yayınlanıp neyin yayınlanmadığına dair net bir fikir oluşturmanız gerekir. Ancak o zaman uygun bir dergiyi etkili bir şekilde hedeflemeye ve materyalinizin kabul edilmesini ve basılmasını sağlamaya başlayabilirsiniz.
Dergi Pazarını Anlamak
Akademisyenler, geleneksel basılı dergileri mükemmel, ortalamanın üzerinde, ortalamanın altında, ortalamanın altında ve marjinal dergilerden oluşan kabaca bir hiyerarşi halinde düzenlerler. Dergilerin uzun vadeli itibarları üzerinde dört ana etki vardır: hakemlik yöntemleri; alıntı puanları; derginin türü ve tirajı (birbiriyle yakından ilişkilidir); ve bir makalenin ilk kez gönderilmesinden nihai olarak yayınlanmasına kadar geçen genel gecikme söz konusudur.
Hakem sistemleri. Akran grubu incelemesi, akademik dünyadaki merkezi kalite güvence sürecidir ve bunun ne kadar iyi ele alındığı, bir derginin itibarı için çok önemlidir. Üst düzey bir dergi, makalenizi dört farklı ve nitelikli hakeme gönderecek ve üstesinden gelinmesi oldukça zorlu bir eşik olan üç karar temelinde bir editör kararına varacaktır.
Makalelerin gözden geçirilmesinde mesleğin kıdemli üyelerinin katılımını sağlayabilecektir. Her disiplinde, dergi hiyerarşisinde aşağıya doğru inildikçe, yayın gereklilikleri giderek daha az katı hale gelecektir.
Biraz daha az prestijli bir dergi, iki veya üç dış hakemden görüş isteyebilir ve iki olumlu sonuç alabilir. Hakemlere emeklerinin karşılığının ödenmediği düşünülürse, aynı kalitede insanları gelecekteki makalelere bakmaya çekmek mümkün olmayabilir.
Çoğu meslekte hiyerarşide daha aşağıda, düzgün bağımsız hakemlik yapmayan dergiler yer alır. Bunun yerine, esas olarak meslekteki belirli bir klik etrafında bir “referans çemberi” için bir araç olarak hizmet edebilirler.
Benzer şekilde, daha “ideolojik” dergiler, farklı konumlardan üstlenilen eleştirel çalışmaları asla yayınlamadan, tek bir düşünceyle belirli bir bakış açısını tıkayabilir. Bazı dergiler, yalnızca bir editör ekibi arasında dahili olarak hakemlik yapabilir veya belki de editörler, kabul etmek istedikleri materyal için hakemlerinden olumlu yanıtlar almak amacıyla referansları kimin yazacağını bir şekilde “hile” yapabilir.
Bu, özellikle derginin sayfalarını dolu tutmak için kesinlikle kopyaya ihtiyacı varsa veya kendi bakış açısına veya alt alanına görünürdeki ilgi düzeyini canlı tutmak için mücadele ediyorsa geçerlidir. Ancak, bu genel modelin önemli istisnaları vardır. Pek çok beşeri bilimler, sanat ve sosyal bilim disiplinlerinde, yine de profesyonel standartlarda akran grubu hakemliği temelinde faaliyet göstermeyen, yüksek tirajlı oldukça prestijli dergiler bulunmaktadır.
Editörlerin aradığı görüş sayısına ek olarak, hakemliğin gerçekleştirildiği koşullarda da önemli farklılıklar vardır. En iyi dergiler, “çifte-kör” bir hakemlik sistemi kullanma eğilimindedir. Burada, makale hakemlere gitmeden önce yazarın kimliğini belirleyecek her şey kaldırılır.
En hızlı makale yayınlayan dergiler
Ulusal hakemli dergide makale yayınlamak
Parayla makale yayınlatmak
Makale yayınlama ücreti
Makale yayınlamak
Yüksek lisansta makale yayınlamak
Makale yayınlama siteleri
Parayla SCI dergide makale yayınlatma
Daha sonra hakem, normalde size geri dönen isimsiz bir yorum yazar. (Bu yaklaşıma uymak için, gönderdiğiniz bir makalede genellikle iki başlık sayfası olması gerekir. İlki, tüm yazar adlarını, üniversite bağlantılarını ve teşekkür notu gibi diğer tanımlayıcı öğeleri gösterir. Günlük, yazarları kaldırır.
İkinci sayfa korunur ve herhangi bir yazar tanımlayıcı öğe olmaksızın yalnızca makale başlığını gösterir.) Bu sistemin, yeni yazarları tanınmadıkları için reddedilmekten koruduğu varsayılmaktadır. Onları yerleşik yazarlarla daha eşit bir düzleme koymak içindir. Ayrıca hakemlerin yazdıklarını renklendiren akademik kişilikler arasındaki rekabeti ve hakemlerin otomatik olarak ‘taraf tutmasını’ önlemesi gerekiyor.
Aynı zamanda hakemlerin kimliklerinin açık olmaması, onların dürüst olabilmelerini ve olumsuz bir şekilde yorum yapmaları halinde ileride mesleki açıdan olumsuz sonuçlar doğurabileceğinden endişe duymadan gerçekten ne düşündüklerini söyleyebilmelerini sağlar. Bazı dergiler artık hakemlerin yazarların kim olduğunu bildiği ancak yine de isimsiz olarak yorum yapabileceği “tek-kör” hakemliği kullanıyor.
Son seçenek, hakemlerin yazarların kim olduğunu ve yazarların çalışmalarına kimin yorum yaptığını bildiği ‘açık’ bir yaklaşımdır. Bazı editörler, çift kör hakemliğin sahte olduğunu düşünüyor çünkü deneyimli hakemler genellikle literatür referanslarını tarayabilir ve yazarların kim olduğunu anlayabilir.
Aynı şekilde, anonimlik kisvesi arkasına sığınan, sorumsuz hakemler incelemelerinde aşırı derecede eleştirel veya olumsuz olabilir. Ancak profesyonel dernek dergilerinin çoğu hala çift-kör sisteme uyuyor ve benim görüşüme göre, yeni yazarlar için değeri hala önemli.
ISI “Bilgi Ağı” bibliyometrik sistemi her yıl indekslediği dergilerin her birinde yayınlanan makalelerin sosyal bilimler ve beşeri bilimlerdeki tüm dergilerinde ne kadar referans verildiğini sayar.
Bilgi Ağı’nın kapsamı, büyük ölçüde Amerika Birleşik Devletleri’ne ve daha genel olarak İngilizce dergilere yöneliktir. Çoğu Birleşik Krallık veya diğer denizaşırı dergilerin kapsanmadığı hukuk gibi bazı belirli alanlarda çok düzensizdir. Bu sınırlamalara rağmen, hayatın diğer alanlarında olduğu gibi, bunun gibi kısmi veya yetersiz veriler, hiç veri olmamasına tercih edilir.
Her ciddi akademisyen fark edilmek ister ve bu nedenle puanları akademik yıldızların makalelerini nereye gönderdiklerini etkiler. Ayrıca, dergilerin rakiplerine karşı ne kadar başarılı olduklarını ölçmeye çalıştıkları kilit yöntemlerdir.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.