Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Araştırma Kapsamı
Zorlu bir mesleki görev olduğu göz önüne alındığında, eğer araştırma iyi yapılacaksa, o zaman araştırmacılar, herhangi bir özel durumda, görevin neyi gerektirdiğine ve nasıl takip edilmesi gerektiğine karar vermede hatırı sayılır takdir yetkisini kullanabilmelidir. Bunun gerekliliklerinden biri bağımsızlık kapasitesidir. Bu, tartışacağımız üçüncü erdemdir ve profesyonelliğin çoğu tanımının merkezi bir bileşenidir. Araştırma söz konusu olduğunda, söz konusu olan, araştırmacıların akademik özgürlüğü koruma ve kullanma yükümlülüğüdür.
Bunun iki önemli yönü var. İlk olarak, etkili araştırma arayışını bozmakla tehdit eden dış baskılara karşı kendilerini savunmak, araştırmaya kendini adamış bireylerin, derneklerin ve kuruluşların sorumluluğundadır.
Akademik özgürlüğün ikinci yönü, her araştırmacının, meslektaşlarıyla ilgili olarak, özellikle neyi ve nasıl çalışacağını belirleme konusunda bağımsız yargıda bulunmasıdır. Bunun için gerekli bir koşul, ilgili mesleki dernek ve kuruluşların yönetişim tarzlarında kollektiftir.
Araştırmacıların, koşullarda en iyi olduğuna karar verdikleri şekilde araştırma yapma takdirine sahip olmasıyla, sağlam araştırma sonuçları elde etme şansının en üst düzeye çıkacağına inanmak için iyi nedenler vardır. Buradaki argüman, araştırmacıların çalışmalarını sürdürmek için mutlak veya sınırsız güce sahip olmaları gerektiği değil, yalnızca, eğer çalışmalarını en etkili olacak şekilde sürdüreceklerse, bunu yapmak için yeterli güce sahip olmaları ve hazırlıklı olmaları gerektiğidir.
Elbette araştırmacıların bağımsızlığına yönelik pek çok potansiyel dış tehdit vardır ve bunlardan bazıları son zamanlarda artmıştır. Kaynaklardan biri, özellikle bunlar, neyin araştırılacağını ve bazen de nasıl çalışılacağını belirlemeye çalışan ve/veya bulguların yayınlanmasını kontrol etmeye çalışan, yayını veto etme ya da izin vermeme iddiasında bulunan hükümet veya ticari kuruluşlar olduğunda fon sağlayıcılardır.
Ayrıca, bugün, Birleşik Krallık’taki Ekonomik ve Sosyal Araştırma Konseyi gibi akademik bilgiyi teşvik etmeye açıkça kendini adamış fon sağlayıcılar bile, giderek artan bir şekilde hükümet veya ticari çıkarlara hizmet etme kaygısı taşımaktadır.
Sonuç olarak, araştırmacıların hangi konuların araştırmaya değer ve uygulanabilir olduğuna karar verdiği duyarlı bir finansman modeline karşı, araştırmacıların belirli konuları araştırmak için fonlar için rekabet etmelerini gerektiren davetler aracılığıyla artık fonların artan bir oranı sağlanmaktadır.
Belirli sitelere ve insanlara erişimi kontrol eden bekçiler, araştırma arayışı üzerindeki bir başka potansiyel dış kısıtlama kaynağıdır. Genellikle çeşitli çıkarları teşvik etmek veya korumakla ilgilenirler.
Verilere erişimi engelleyerek veya kısıtlayarak ve/veya nelerin yayınlanabileceğini kontrol etmeye çalışarak araştırmayı kendi çıkarlarına hizmet edecek bir yöne yönlendirmek veya bu çıkarlara zarar vermesini önlemek isteyebilirler.
Ve tabii ki aynı şey sahadaki insanlar için de geçerli olabilir. Bu baskılarla başa çıkarken, araştırmacıların gerekli verilere erişmeye çalışma yükümlülüğü vardır, ancak bu yükümlülük meşru olanlar da dahil olmak üzere diğer hususları zorunlu olarak geçersiz kılmaz.
Araştırmacıların bağımsızlığına yönelik daha temel bir tehdit, şu anda Birleşik Krallık’ta ve başka yerlerde birçok üniversitede işleyen yönetişim biçiminin meslektaşlara dayalı değil, karakter olarak daha çok yönetimci olması gerçeğinden kaynaklanmaktadır.
Araştırma kapsamı Örnekleri
Araştırmanın kapsamı nasıl yazılır
Araştırma kapsamı nedir
Amaç kapsam yöntem nasıl yazılır
Araştırmanın önemi örnek
Araştırmanın sınırlılıkları örnek
Tezin kapsamı örnek
Araştırmanın önemi nasıl YAZILIR
Bunun birkaç sonucu vardır. Birincisi, üniversiteler araştırmacıları bireysel olarak dış baskılardan korumada başarısız olabilir, hatta bu baskılar için kanal görevi görebilirler. Özel üniversiteler, uzun süredir hayırseverlerin çıkarlarını veya önyargılarını tehdit ettiğinde akademik özgürlüğü kısıtlama baskısına maruz kalıyor; ve her zaman fazla koruma sağlamamışlardır.
Kamu tarafından finanse edilen üniversitelerde bile, güçlü dış finansman kaynaklarına, örneğin ilaç şirketlerine bağımlılık, bazen akademik özgürlüğe yönelik tehditlerle sonuçlanmıştır.
Tabii ki, çoğu zaman hükümetten gelen baskılar da oluyor. Son yıllarda birçok Batı toplumunda, kamu fonlarının araştırmaya ‘yatırımının’ uygun bir ‘getiri’ üretmesini sağlamayı amaçlayan ‘yeni kamu yönetimi’ biçimlerine doğru bir hareket olmuştur. Bu da özerkliğin ihlaline yol açmıştır. araştırmacılar tarafından ihtiyaç duyulmaktadır.
Bir örnek, dış araştırma fonlarının güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için üniversiteler içinde araştırmayı stratejik olarak yönetme girişimleridir. Bir diğeri, üniversitenin veya araştırma enstitüsünün itibarını zedeleyebileceğine karar verilen araştırmaların caydırılması veya engellenmesi ve böylece fon akışının azalmasıdır.
Bu nedenle, bireysel araştırmacılar bazen üniversitelerin üzerlerinde uygulamaya çalıştıkları baskılara direnmek zorunda kalabilirler. Ve diğer araştırma kuruluşlarında çalışanlar için de hemen hemen aynı şey muhtemelen doğrudur.
O halde kısaca, ‘bağımsızlık’, örneğin ilgili makamlar tarafından verilen belirli bir lisans ve görevden kaynaklanan, yalnızca bir meslek pratisyenine nesnel olarak sağlanan özgürlük veya takdir yetkisini değil, aynı zamanda ayırt edici bir yönelim biçimini de ifade eder. ajan tarafında bir erdem.
Soruşturmanın etkili bir şekilde yürütülmesi için gerekli olan özgürlüğün oluşturulması ve korunması ve ayrıca bu özerkliğin bu amaç doğrultusunda sorumlu bir şekilde kullanılması kaygısı olmalıdır. Hangi sonuçların çıkarıldığı ve bunların nasıl rapor edildiği ilgili araştırmacıya/araştırmacılara aittir.
Dahası, bu sadece etkili araştırma arayışını tehdit eden diğerlerinin taleplerine direnme meselesi değil, aynı zamanda böyle bir tehdit oluşturduğu durumlarda başkalarının etkisine karşı bağımsız hareket etme meselesidir. Metodolojik literatürde bulunan ve meslektaşların ve diğerlerinin sunduğu yasaklamalar ve reçeteler dikkate alınmak zorunda olsa da, araştırma hiçbir zaman sadece kurallara veya yönergelere uyma veya başkalarının tavsiyelerine uyma meselesi olamaz.
Ayrıca, vurguladığımız gibi, bağımsızlık ilkesi, araştırmacıların araştırma süreci üzerinde önemli bir güç talep etmelerini ve korumalarını içerir. Bu, “yapmalı, yapabilmeyi ima eder” gerçeğinden kaynaklanmaktadır: Eğer bilgiyi etkili bir şekilde takip etmek araştırmacıların sorumluluğuysa, bunu yapmak için gerekli gücü uygun kısıtlamalar dahilinde kullanmaya çalışmalıdırlar.
Bu, bazı nitel araştırmacıların, genellikle etik terimlerle çerçevelenen, insanlar “üzerinde” araştırma yapmaktansa “onlarla” araştırma yapmanın gerekli olduğu, böylece sorgulamanın bir araya getirilmesi gerektiği şeklindeki argümanlarına aykırıdır.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.