Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
İletişim Ağının Oluşturulması
Artık sürekli iletişim halinde kalmanın sayısız yolu var. İnternet ve intranet teknolojileri, daha fazla kişinin aynı anda bilgi paylaşmasına olanak tanır. Durum raporları artık proje web sitelerinde yayınlanıyor ve video konferans, proje ekiplerinin dünyanın dört bir yanına dağılmasına ve yine de yüz yüze görüşmesine olanak sağlıyor.
Ancak tüm bu seçeneklerle birlikte, soru hala aynı: Bilginin iletilmesini sağlamanın en iyi yolu nedir? Kesin olan bir şey var: Teknoloji tüm cevaplara sahip değildir.
Örneğin, bir projenin durumunu bir web sitesine koymak, onu doğru kişilerin göreceğini garanti etmez. Hedef kitleyi ve onun özel iletişim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin, üst düzey yöneticiler genellikle çok meşgul olduklarından, onlarla haftalık olarak görüşmeye çalışmak veya onlara uzun bir rapor göndermek gerçekçi olmayabilir.
Bu bölümde daha önce açıklanan iletişim arızasını göz önünde bulundurun. Dirk’in müşteri temsilcisi bütçe aşımlarını bildirmekte başarısız olduktan sonra, bir müşteriyle iletişimi nasıl yöneteceğini zor yoldan öğrendi: “O projeden sonra, başkanımın her zaman en az üç ayda bir müşteri yöneticisiyle görüşmesini planlıyorum. Sözleşmemize giriyor.
Müşteri de başkanımızı yerinde görmekten hoşlanıyor, çünkü bu onları ciddiye aldığımızı gösteriyor.” Bu durumda, ortam sadece bir toplantı değil, başkanla bir toplantıdır. (Bu aynı zamanda şirket başkanının proje yöneticisi için iyi bir sponsor olmasına bir örnektir.)
Dirk, müşterilerini düzenli proje durumu toplantılarına katılmaya ikna etmeyi öğrendi. Bu taahhüdü sözleşmeye dahil eder ve taahhüt açık ve resmi olduğu için müşterinin buna dikkat etmesi muhtemeldir.
Bununla birlikte, tüm projeler bu düzeyde bir formaliteye ihtiyaç duymaz. Paydaş sayısı az olan küçük projeler söz konusu olduğunda, iletişim beklentilerini projenin başlarında tartışmanın yeterli olduğunu görebilirsiniz.
Bir proje yöneticisi, yalnızca kendi yararına bir iletişim planı oluşturabilir ve bunu, yayınlamadan proje sırasında bir strateji ve öz değerlendirme kontrol listesi olarak kullanabilir. Her iki durumda da, bir iletişim planı resmi olarak proje kurallarının bir parçası olarak kabul edilsin veya sadece proje yöneticisi için bir rehber olsun, önemli olan iletişimin şansa bırakılmadan dikkatlice planlanmış olmasıdır.
Arabalar veya bilgisayarlar, filmler, süt veya güneş kremi için reklam kampanyaları yürütüyor olsalar da, hem tekrarı hem de çoklu medya kanallarını kullanırlar. Durum toplantılarında basılı raporlar sağlayarak ve ardından toplantı tutanaklarını takip ederek bunu taklit edebilirsiniz. Video veya telekonferans söz konusu olduğunda, basılı destekleyici materyallerin sağlanması daha da önemli hale gelir.
Resmi Olmayan İletişimi Kaçırmayın
İletişim için plan yapmak önemli olsa da, en iyi iletişimin bazılarının gayri resmi ve beklenmedik bir şekilde gerçekleştiği de doğrudur. Gayri resmi iletişim fırsatlarını besleyebilirsiniz. Kullanılabilir. İşin yapıldığı veya ekip üyelerinin öğle yemeğini yediği yerlere girin. Dinlemek. Sözsüz, resmi olmayan heyecan, kafa karışıklığı, başarı veya tükenmişlik belirtilerine dikkat edin.
Proje Teklif Formu word
Mimari proje teklifi nasıl hazırlanır
Proje teklifi nasıl hazırlanır
Yazılı teklif örnekleri
Proje Teklif örneği
Mimari proje fiyat teklifi Örneği
Fiyat teklifi örneği Excel
Fiyat teklif Formu
PROJE TEKLİFİ
Proje yöneticileri projeleri teslim eder, ancak doğru projeleri teslim ederler mi? Zamanında, bütçe dahilinde ve belirtilen kaliteye sahipse, başarıdan başka nasıl bir şey olabilir? Bu bölümde daha önce açıklanan faaliyetler başarılı bir proje yürütme için güçlü bir temel oluşturur – proje değerli olsun ya da olmasın! Bir proje yöneticisi olarak, hangi projelerin takip edileceğine karar vermekten sorumlu olmayabilirsiniz, ancak proje seçiminin temeli olan bir proje teklifinin geliştirilmesine katılabilirsiniz.
Yeni bir ürün çıkarmalı mıyız? Ar-Ge tesisinde yeni bir kanada yatırım mı yapıyorsunuz? En son tedarik zinciri yönetimi yazılımını uyguluyor musunuz? Bu potansiyel projeler büyük kazançlar sağlayabilir veya büyük hayal kırıklıklarına yol açabilir. Bu kararları vermek için gereken karmaşık analizler bu kitabın kapsamı dışındadır, ancak herhangi bir iş durumuna katkıda bulunan temel faktörleri anlayabilir ve böylece maksimum faydayı elde etmek için projeyi yönetme becerimizi geliştirebiliriz.
Çalışma Bildiriminin Temeli
Proje teklifinin temel içeriği, çalışma bildiriminde bulunan içerikle örtüşmektedir. Bu mantıklı çünkü her ikisi de bir projeyi bir ilhamdan somut, ulaşılabilir bir hedefe taşımak için kullanılıyor. Önce teklif yazıldığı için, çalışma bildirimiyle herhangi bir örtüşme, daha önceki bir varsayımı doğrulamak veya o konuyu daha ayrıntılı olarak geliştirmek için bir fırsat sunar.
Bir Mini Analiz Aşaması
Daha sonra göreceğimiz gibi, proje teklifinin içeriği, proje boyunca daha ayrıntılı olarak incelenecek birçok konuyu içermektedir. Örneğin, iş gereksinimlerinin ifade edilmesi ve somut faydaların tahmin edilmesi, genellikle bir proje onaylandıktan sonra ayrıntılı olarak gerçekleştirilir.
İş gerekçesini geliştirmek için harcanan zamanı bir mini analiz aşaması olarak anlamaya yardımcı olur; her seçeneği etraflıca araştırmak ve her varsayımı kontrol etmek için zaman ayırmayacağımızı bilmek, bunun yerine projeyi resmi olarak başlatma kararı. Biliyoruz ki, ilerleyen aşamalarda ilerledikçe projenin değerini değerlendirmeye devam edeceğiz. Proje seçimine yönelik bu yinelemeli yaklaşım, sunulan aşamalı tahminle tutarlıdır.
Temel Proje Önerisi İçeriği
Bir proje seçmek için gereken bilgi ve analiz, sektörünüze ve projelerinizin boyutuna bağlı olarak büyük ölçüde değişiklik gösterecektir. Burada açıklanan içerik, çoğu proje seçim panosunun gerektirdiği minimum konuları ele alır. Teklifin her bir bölümünü incelerken, bu bölümün sonundaki indirilebilir formlara başvurmayı faydalı bulabilirsiniz.
1. Proje Hedefi
Belirli bir süre boyunca projeden elde edilen belirli istenen sonuçları belirtin. Örneğin, bir eğitim projesinin amacı şu olabilir: “Bu proje, projeleri doğru bir şekilde planlama ve maliyet, zamanlama ve kalite hedeflerine ulaşmak için yönetme yeteneğimizi geliştirecek.”
2. Problem/Fırsat Tanımı
Bir çözüm önermeden sorunu/fırsatı tanımlayın. Projeyi onaylayan kişiler, projenin üstlenilmesinin temel nedenini anlamalıdır.
Bu sorun/fırsat bildirimi şu unsurları ele almalıdır:
• Sorunu/fırsatı tanımlayın. Mümkünse, varsayımlardan kaçınmaya özen göstererek, sorunun gerçeklere dayalı kanıtını sağlayın.
• Sorunu/fırsatı, kuruluşta nerede ortaya çıktığı ve hangi işlemleri veya işlevleri etkilediği bağlamında tanımlayın.
• Sorunun boyutunu ölçmenin bir veya daha fazla yolunu listeleyin. Niteliksel olduğu kadar niceliksel önlemler de uygulanabilir.
3. Önerilen Çözüm
Sorunu/fırsatı ele almak için projenin ne yapacağını açıklayın. Hangi kuruluşların, iş süreçlerinin, bilgi sistemlerinin vb. etkileneceği gibi çözümün sınırları konusunda mümkün olduğunca spesifik olun. Gerekirse, sınırları bu girişimin kapsamı dışında kalan ilgili sorunlar, sistemler veya işlemler açısından da tanımlayın.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.