Projeleri Yönetmenin Zorluğu

Paragraf Başlangıçları


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma


Paragraf Başlangıçları

Yaygın kötü paragraf başlangıcı, başka bir yazarın adını ilk kelime olarak koymak ve böylece devam etmektir. Bazen başarılı yazarlar bile, her konu cümlesinin bu bariz ve sıkıcı biçimde başladığı “rastgele yazar listesi” satırlarında bütün bir paragraf dizisini oluştururlar.

Okuyucuların her zaman aldığı ima edilen mesaj, sizin literatürü okuduğunuz değil, ilgili paragrafların tamamen türevsel olduğu, özgünlükten veya katma değerli içerikten yoksun olduğu, yalnızca bir başkasının çalışmasını özetlediğidir. Metninizin geçtiği her yerde türev görünümlü paragraf başlangıçlarını ortadan kaldırmalısınız.

Bunları paragrafın ana noktasına odaklanan konu cümleleriyle değiştirin. Yazarların görüşlerini tek tek bildirmek yerine onları (doğru bir şekilde) uygun bir düşünce ekolüne göre sınıflandırırsanız, metniniz daha düzenli görünecektir.

Paragraf daha sonra bu düşünce ekolünün veya entelektüel pozisyonun neyi temsil ettiğini ortaya koyabilir ve bu nitelendirmeyi desteklemek için yalnızca ilgili yazarlardan alıntı yapabilir. Referanslara ihtiyaç duyulduğunda, bunları her zaman cümlelerin en sonuna, tercihen Harvard formatında veya son notlar kullanarak yerleştirmeye çalışın. Bazen ekollerin veya yazarların adlarını ana metninize kaynak dışında eklemeniz gerekebilir, ancak bunu idareli yapın.

Paragrafların sonundaki sarma cümleleri yazmak genellikle başından daha kolaydır, çünkü artık devam edecek paragraf metnine sahipsiniz. Ancak sarma cümleler, daha önce söylenmiş olanı tekrarlamakla kalmamalıdır. Okuyucular akvaryum balığı değildir.

Özellikle paragraflarınız çok ağır veya çok uzun olmadığında, yazdıklarınızı mükemmel bir şekilde hatırlayacaklardır. Bunun yerine sarma cümlesi, paragrafı bir düşünce birimi olarak kapatmalı ve ana noktasını perçinlemeli veya pekiştirmelidir. Kendi başına en azından biraz katma değeri olmalıdır.

Son bir cümle, daha net bir değerlendirme yargısı vermek veya paragrafta kurulan şeyin önemini değerlendirmek için iyi bir yerdir. Bilge bir yazar için, ayrıntıları tek tek listelemekten (ağaçları yakın plan incelemek, bir birbiri ardına)başkadır.

Cümle Yazmak

Cümlelerde iç çekirdek, bir nesneye bağlı bir fiile bağlı bir öznedir: Özne-Fiil-Nesne. Farklı dillerin farklı kuralları vardır. Ancak anlaşılır ve erişilebilir İngilizce cümleler yazmak istiyorsanız, bu üç bileşen birbirine sıkı sıkıya bağlı olmalıdır.

Bu, gerçek özne, ana fiil ve gerçek nesnenin her zaman açıkça tanımlanabilir olması gerektiği anlamına gelir. Cümlenin öznesinin kim ya da ne olduğu konusunda herhangi bir muğlaklık olmamalıdır. Sahte veya üstü kapalı konular birkaç şekilde ortaya çıkabilir.

Bazı tez yazarları, devlet bürokrasileri veya hukukçular tarafından tercih edilen edilgen fiil biçimlerini ve anonimleştirilmiş konuları seçerler: ‘Şu hissedildi ki…’, ‘Şuna karar verildi…’. Diğerleri, özne olarak eşlik eden bir isim olmadan ‘bu’ kullanmak gibi sözlü yollarla zımni özneler yaratır: ‘Bu gerektiriyor …’. Tüm bu tür kullanımların dikkatlice eksize edilmesi gerekir.

Hangisinin asıl fiil olduğu konusunda da belirsizlik olmamalıdır. Cümle yapısında vurgulanmalı ve önem bakımından cümlede yer alan diğer ikincil fiil formlarından açıkça üstün olmalıdır.


Word paragraf girintisi 1.25 nasıl yapılır
Paragraf başı nasıl yapılır örnek
Paragraf başı kaç cm olmalı
Word paragraf boşluğu
Word paragraf başı Yapma
Word paragraf Ayarları
Word paragraf başı kaç boşluk
Paragraf başı nasıl Yapılır


Her cümlenin nesnesi yoktur ama çoğunun nesnesi vardır ve onlar için de aynı disiplini takip etmeye değer. Özne, fiil ve nesne arasına başka bir öğe koymayın. Hiçbir şey ikili bağlarını bozmamalı veya cümle çekirdeğini kırmamalıdır.

Bu kural, niteleyici veya yan tümcelerin her zaman en iyi şekilde cümlenin başına veya sonuna yerleştirildiği, asla ortasına yerleştirilmediği ve bunun çekirdek için ayrılması gerektiği anlamına gelir. Sıfatlar ve niteleyici veya tanımlayıcı sözcükler gibi cümlelerdeki diğer terimler veya kelime öbekleri de genellikle özne/fiil/nesneden önce veya sonra yerleştirilmelidir.

Özne/fiil/nesne özünün net bir şekilde görülebilmesi için cümlelerin çok uzun olmaması ve mümkün olan en basit gramer yapısına sahip olmaları gerekir. Pek çok doktora öğrencisi, profesyonel görünümlü metinler yazmanın harika, saçma sapan cümleler kurmalarını gerektirdiğini düşünüyor gibi görünüyor.

Yazılarının tonu, konuşma yaklaşımlarından önemli ölçüde farklıdır. Alt veya niteleyici yan tümcelerle dolu hale gelir, öyle ki onların cümleleri onları bir arada tutmak için karmaşık gramer yapılarını gerektirir.

Tüm ana kelime işlem paketlerinde, sizin için herhangi bir metin parçasında cümle başına ortalama kelime sayısını ve ayrıca genellikle maksimum cümle uzunluğunu belirleyecek olanaklar bulunur. (Microsoft Word’deki “Kelime Sayısı” tesisi için “Araçlar”ın altına ve Wordperfect’te “Belge Bilgileri”önemlidir.)

Burada önerdiğim temel kural, hiçbir zaman 40 kelimeden uzun bir cümle yazmamanız ve ideal bir cümle uzunluğu olarak yaklaşık 20 kelimeyi hedeflemenizdir. Bir cümlenin 40 kelimeden uzun olduğu her yerde, onu her zaman iki veya üç cümleye ayırmalısınız.

20 ile 40 kelime arasında ise ikiye bölerek daha iyi olur mu diye değerlendirmelisiniz. Uzun cümlelerle ilgili problemler genellikle ya yazarın şatafatlı bir üslupla yazdığını ya da tipik olarak ‘ancak’, ‘ancak’ vb. Bir cümle birden çok düşünceyi veya önermeyi değil, tek bir düşünceyi veya önermeyi ifade etmelidir.

Her cümle, bir bütün olarak tezinizin temel yapı taşı olarak da önemlidir. Kalite kontrolünü sürdürdüğünüzden emin olmak için rutin olarak yeni cümleler üzerinde bir kontrol listesi çalıştırmalısınız. Buradaki temel değer, cümlelerin inşa etmeniz, bulanıklaştırmanız veya aşındırmanız için yalnızca üç şeyden birini yapabileceğidir.

Temel argümanınızın mercan resiflerinin bir parçasını oluşturan tezi inşa edebilirler. Ya da belki aktif olarak zarar vermeyen ancak argümanı ilerletmeyen metin parçaları (tekrarlar gibi) oluşturarak tezi bulanıklaştırabilirler.

Ya da argümanınızı aşındırabilir, önermeleri yanlış ifade edebilir ve doktora alma şansınızı aktif olarak zayıflatabilirler. Bir cümle tezinizi oluşturmuyorsa, onu kesip atmanız en iyisidir. Kendi haline bırakıldığında yükümlülük olan tüm yıpratıcı cümleleri acımasızca ortadan kaldırmalısınız. Belirli noktalarda süreklilik sağlamaya veya retorik bağlantılar kurmaya yardımcı olmak için çok az yeni içerikle birkaç bulanık cümle tutmanız gerekebilir.


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


 

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.
yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın