Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma
Tezde Yaratıcı Düşünme
Yaratıcı düşünmeyi daha kolay ve sık yapmanıza yardımcı olmak için geliştirebileceğiniz belirli rutinler ve rejimler de vardır. Özgün olmanın zorluklarını fark etmek çok önemli bir ilk adımdır, çünkü bu, hedeflerinizi gerçekçi olmayan bir şekilde yükseklere dikmek yerine ileriye doğru küçük adımlardan uygun cesareti alabileceğiniz anlamına gelir.
Yukarıda Russell ve Shaw’dan yapılan alıntıların açıkça ortaya koyduğu gibi, önemli bir ilk adım, kendi fikirlerinizi amaçlı bir şekilde denemek ve geliştirmek için zaman ayırmak olabilir. Bu seans sürelerinin, genellikle en az bir veya iki saat olmak üzere, değecek kadar uzun olduğundan emin olun.
Öte yandan çok daha uzun seanslarda azalan getiriler de söz konusu olabilir. Saatlerce yaratıcı olmaya çalışmak gerçekçi olmayabilir. Düşünme zamanınızı her seferinde yalnızca bir ayrı işlem yapmaya çalıştığınız ayrı aşamalara bölerek, sizin için çalışan oldukça disiplinli bir şekilde düşünme alışkanlığı geliştirin.
En az 15 veya 20 dakika kasıtlı olarak eleştirel olmayan bir modda fikirleri yüzeye çıkararak veya “beyin fırtınası yaparak” başlamak her zaman en iyisidir. Bu süre zarfında, bir konu hakkında veya etrafında aklınıza gelen her şeyi, hiçbir fikrinizi düzenlemeden, değerlendirmeden veya silmeden not alın. Bu süre bittiğinde, karalamalar, notlar ve başıboş düşüncelerle dolu (bir veya birkaç sayfayı kapsayan) eksiksiz bir fikir sayfanız olmalıdır.
Bu aşama bittiğinde, fikir sayfanızdaki öğelerin her birinin ana sorunuz veya probleminizle nasıl ilişkili olduğunu dikkatlice düşünerek eşdeğer miktarda zaman harcayarak değerlendirme ve düzenlemeye geçebilirsiniz.
Bu noktada, fikir sayfasında gerçekten alakalı olmayan veya istediğiniz gibi çalışmayan karalamaları veya olasılıkları gözden geçirin veya marjinalize edin. (Fakat özeleştiri yapmak da kolay olduğu için, bazı şeylerin üstünü hafifçe çizin, böylece orada ne olduğunu okumaya devam edebilirsiniz.)
Ardından, fikir sayfanızı yapılandırmak için grafik araçları (kutular, çizgiler, oklar vb.) kullanarak kalan fikirleri nasıl düzenleyeceğinizi veya sıralayacağınızı düşünün. İlerleme kaydettikçe, bir fikir alt kümesinin iskeletini alın ve sahip olduklarınızı detaylandırıp genişletemeyeceğinizi görerek onu kendi fikir sayfalarına genişletin.
Düşüncelerinizi ne zaman aklınıza gelirse not almak, yaratıcılığınızı artırmanın görünürde bariz ama aslında çok önemli bir yönüdür. Hiçbir şey sizin kendi iyi fikirleriniz kadar uçucu, bu kadar kısacık bir şekilde var olan ve bu kadar kolay kaybolan değildir.
En ünlü sosyal psikoloji makalelerinden biri, ‘büyülü yedi sayısı artı veya eksi iki’ye odaklanarak bu konuya ışık tutuyor. Ampirik araştırmalar, ortalama olarak hepimizin dikkatimizin ön saflarında yalnızca yaklaşık yedi fikir tutabildiğimizi gösteriyor.
Çok zeki insanlar aynı anda dokuz fikre odaklanabilirken, daha az becerikli insanlar (benim gibi) aynı anda yalnızca beş fikre konsantre olabilir. Daha büyük kümeler veya daha uzun fikir listeleriyle karşılaştığımızda, bazı öğeleri dikkatimizin ön saflarından rastgele bırakarak tepki verme eğilimindeyiz. Bu nedenle, pek çok fikri not almadan düşünürseniz, uygun bir şekilde onları unutacağınız konusunda endişeli olabilirsiniz.
Normalde bu unutma korkusuna karşı koymamızın bir yolu, aynı yedi (ya da beş ya da dokuz) şeyi dikkatimizin ön saflarında tekrar tekrar kullanmaktır; tekrarlar, orijinal kavramların hâlâ orada olduğu, hâlâ geri getirilebilir olduğu konusunda bize güvence verir.
Ne kadar çok strese girersek (çoğu zaman farkına varmadan), bu işlemi o kadar çok tekrarlayabilir, yeni fikirlere sahip olmaktan sıkılabiliriz. Yeni fikirler edinmek için bu endişe ve geri dönüşüm döngüsünden çıkmanız gerekir. Düzenli olarak tutulan veya dosyalanan bir not defterine veya PC’nizdeki iyi kaydedilmiş ve birikimli bir dosyaya notlar almak önemli bir adımdır.
Yaratıcı düşünmenin boyutları
Yaratıcı düşünme makale
Yaratıcılık Nedir
Yaratıcı düşünme modelleri
Yaratıcılığın boyutları
Yaratıcı düşünme teknikleri PDF
YARATICILIK
Küçük YARATICILIK örnekleri
Montaigne’in “kağıt bellek” dediği şeyi yaratır; bu, normalde size, bugünkü oturumda neyin katma değerli veya değerli olduğunu unutmayacağınız bilgisinden emin olarak, devam etmeniz ve ek fikirler düşünmeniz için psikolojik güvenlik sağlamaya son derece yardımcı olur.
Her şeyi not etmek aynı zamanda seminerlerde, arkadaşlar ve meslektaşlarla yapılan konuşmalarda, dışarıdayken ve hatta belki de geceleri yatağınızın yanında sürekli kullanmak üzere problemler veya sorular veya olası geliştirme fikirleri içeren bir defter tutmak anlamına gelir. Notlarınız için, kayıtlarınızı güvenli bir şekilde tutmanıza izin veren, ancak aynı zamanda uygun klasörlere veya dosyalara yeniden doldurmak için sayfaları çıkarmanıza izin veren bir sisteme sahip olmak en iyisidir.
Bir PDA (kişisel dijital asistan) kullanmak, fikirleri veya notları doğrudan PC tabanlı bir dosyalama sistemine aktarmanıza da izin verebilir. Bu malzemeleri elinizdeki kağıt parçalarının üzerinde yüzdürmeyi göze alamazsınız, çünkü o zaman yine kaybolabilirler ve zaten sahip olduklarınızı geri dönüştürmeyi bırakıp bunun yerine yeni fikirler düşünmeniz için ihtiyaç duyduğunuz psikolojik güvenliği baltalayabilirler.
Bu not defterini potansiyel olarak alakalı literatüre referansları güvenli bir şekilde yakalamak için de kullanabilirsiniz. Bir şeyi titizlikle not alırsanız, bir çalışma alanında doygun insanların, neredeyse hiç aramadıkları zamanlarda, şans çağrışımları yoluyla yaratıcı fikirler veya çığır açıcı içgörüler elde etme yönündeki iyi belgelenmiş eğilimlerinden tam olarak yararlanabilirsiniz.
Bu kalıp, bilinçaltınızın uzun süreler boyunca arka planda zor sorunları işleyerek yardım etmesini yansıtıyor olabilir. Ayrıca, bir alanla ilgili bilginiz arttıkça, diğerlerine güvenmek yerine her şeyi yeniden düşünmek için güven ve psikolojik güvenlik kazandıkça, unutma ya da anlamama konusundaki endişelerinizin hafifleme eğiliminde olduğu gerçeğini de yansıtabilir.
“odev.yaptırma.com.tr“ ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!
Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.