İş İngilizcesi Yapıları

3 Boyutlu Grafikler


Ödev Nasıl Yapılır? – Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri – Tez Yaptırma – Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Ödev Yaptırma – Tez Yaptırma Ücretleri – Sunum Hazırlığı Yaptırma – Dergi Makalesi Yaptırma – Dergi Makalesi Yazdırma


3 Boyutlu Grafikler

Elektronik tablo tarafından eklenen bir derinlik ekseni ile üç boyutlu bir format seçimi ile okunması daha karmaşık hale getirildi. Birçok doktora öğrencisi, daha sofistike görüneceklerini düşünerek, ancak ekstra boyutun sağladığı ekstra katma değere net bir şekilde odaklanmadan (burada olduğu gibi, yalnızca bir veri serisiyle çok az olan) 3B grafikleri seçer.

Birkaç veri serisinin birlikte gösterildiği durumlarda, üçüncü boyutun eklenmesi potansiyel olarak daha yararlıdır, ancak çok iyi tasarlanmadıkları sürece, birkaç indeksin birlikte gösterildiği veri bloklarını bazen belirsiz hale getirebilir.

3B grafiklerin yeni kullanıcıları, birbirini takip eden 3B grafiklerde tutarlı bir açı, yön ve görünüm elde etmenin genellikle zor olduğunu ve okuyucuların bunları yorumlamasını zorlaştırdığını da fark etmeyebilir. Bu aynı zamanda dergilerin ve kitap yayıncılarının bunlara daha az hevesli olmasının temel bir nedenidir.

Buna karşılık, tutarlı bir şekilde tasarlaması ve uygulaması çok daha kolay ve hızlı olan daha basit iki boyutlu (düz) bir format kullanır. Çoğu dergi ve akademik yayıncı tarafından tercih edilir ve okuyucuların yorumlaması kolaydır. Aradaki tüm bu farklılıklar, genellikle tasarlamanız gereken her grafik için geçerlidir.

En önemli ilkeler şunlardır:

◆ Ölçü birimlerinin ayrıntıları da dahil olmak üzere her zaman tamamen bilgilendirici başlıklara ve etiketlere sahip olun. Hem yatay hem de dikey eksenler için uygun etiketler ve ölçekler gösterilmelidir ve grafiğin birden fazla veri serisi içerdiği (birkaç çizgi, çubuk veya gölgelendirme ile gösterilen) yerlerde açıklama etiketlerine ihtiyaç vardır.

◆ Tablonun kolayca ölçeklenebilmesi için sayılar için uygun bir seviye seçmek üzere “bilinmesi gerekenler” kriterini kullanın. Grafiklerin, eşlik eden analizde belirtilen önemli özellikleri açıkça gösterecek kadar büyük olduğundan emin olun.

◆ Tabloları, ortadaki veri yığınında (gözlemlerin ortadaki yüzde 50’si) varyasyonlar hala görünür olacak şekilde ölçeklendirin. Ölçeğin, verilerin geri kalanında tipik olmayan bir veya iki aşırı gözlemi barındıracak şekilde ayarlanmasına asla izin vermeyin. Sıfırı bastırmamaya çalışın.

◆ Eksenleri uygun şekilde tahsis edin. Yatay çubuk grafikleri şu durumlarda kullanın: uzun çubuk etiketler gereklidir. Dağılım grafiklerinde, yatay (X) ekseni her zaman bağımsız (neden olan) değişkene ve dikey (Y) ekseni bağımlı değişkene (neden olan veya etkilenen) tahsis edin.

◆ Tüm çizgi ve çubuk grafikleri, içinde sayısal ilerleme olacak şekilde tasarlayın  (i) fazla mesai eğilimlerini veya (ii) anlamlı olması için sabit sırada tutulması gereken kategorik verileri gösterdiğiniz iki özel durum dışındadır.

Pasta grafikleri de genellikle sayısal bir ilerlemeye sahip olmalıdır; en büyük pasta üst dikeyden başlar ve dilim sağa ve aşağı doğru gider, ardından ikinci en büyük dilim gelir, ardından üçüncü en büyük dilim vb. saat yönünde ilerler. Buradaki tek istisna, sabit sıralı kategorik verileri gösteren bir pasta grafiğidir. (Elbette, fazla mesai verilerini göstermek için asla pasta grafikler kullanmamalısınız.)

Genel olarak, çizelgeler ve grafikler için en önemli test, tezin basıldığı zamana kadar yapmış olacağınız gibi, aylarca veya yıllarca verilerle yaşamamış okuyucular için her birinin bağımsız olarak anlaşılır olmasını sağlamaya çalışmaktır. 

Yine grafiklerinizin ana metniniz değiştikçe revize edildiğinden ve güncellendiğinden emin olun. Tablolardan çok daha sık olarak çizelgeler, kelime işlemli ana metninizden ayrı olarak elektronik tablo ve sunum paketlerinde tutulma eğilimindedir.

Bunun için iyi sebepler var, özellikle daha sonra disketlere yedeklenemeyecek çok uzun belge dosyaları oluşturmaktan kaçınmak. Ancak bu, çizelgeleri ve onlara eşlik eden ana metin pasajlarını yakın bir uyum içinde tutmaya dikkat etmediğiniz sürece daha güçlü sürüm kontrol sorunlarının ortaya çıkabileceği anlamına gelir. Tüm grafikler, ana metnin gösterdiğini söylediği şeyi açıkça göstermelidir.


Üç boyutlu grafikler ve TABİATTAKİ YANSIMALARI
3 boyutlu grafik Çizme MATLAB
3 boyutlu grafik çizme


Veri Azaltma İçin Diğer Teknikler

Verileri iyi bir şekilde sunmak için onları gerçekten anlamalısınız. Ve bunu yapmak için, onlara uzun süre dikkatlice bakmalı ve gösterdikleri şey hakkında iyi düşünülmüş bir dizi soru sormalısınız.

Yine de modern kişisel bilgisayarlar ve yazılımlar, hepimize, belki de tam olarak analiz ettiğimizden çok daha fazla sayıyı ezme ve ardından bunları hazmedilmemiş bir şekilde okuyucularımıza yükleme yeteneği veriyor. Veri azaltma, birlikte çalıştığımız sayıları basitleştirmek anlamına gelir.

Keşifsel veri analizi alanı, bunu yapmak için birçok güçlü teknik sunar ve burada sadece kısaca değineceğim ilginç bir literatüre sahiptir. Verileri düzgün bir şekilde keşfetmek ve azaltmak, bu bilgileri okuyuculara doğru bir şekilde iletmek şöyle dursun, analiz etmeniz gereken herhangi bir sayı kümesini anlamada ilerleme kaydetmek için temel bir ilkedir.

Veri azaltmanın temel ilkeleri şunlardır:

◆ Birincil verilerinize dikkatlice bakın. Neyle uğraştığınıza dair sezgisel bir resim vermesi veya hangi soruları sormanız gerektiğini söylemesi için analiz paketlerine güvenmeyin. Analiz paketleri, yalnızca hangi veri şekline sahip olduğunuzu zaten biliyorsanız, sizin için iyi çalışabilir. Bu, bir başkasının önceki analizini kopyaladığınız kurslarda yeterince kolaydır, ancak araştırma yoluyla yeni oluşturduğunuz yepyeni bilgiler için genellikle çok zordur.

◆ Verilerinizi her zaman sayısal bir sıralamaya göre sıralayın (herhangi bir hesap tablosunda kolayca yapılabilir). Mümkün olan her yerde bunların grafiğini çizin ve ardından sonuçlara dikkatle bakın. İşlediğiniz birincil verilerin görsel şeklini anlamadan asla korelasyonlar veya regresyon analizi gibi daha karmaşık çok değişkenli analiz biçimlerine girmeyin.

◆ Verilerinizdeki kalıpları görmeye çalışırken, “karmaşayı” mümkün olduğunca kaldırın. Örneğin, kafa karıştırıcı ve gereksiz ondalık basamakları kesen veya sayıların yuvarlandığı bir sürüme bakmayı deneyin.

Ve verilerinizi, ideal olarak 0 ile 100 arasında, en kolay anlaşılır sayı aralıklarına yerleştirmek için dizin sayıları veya oranlar kullanarak dönüştürün. Sadeleştirilmemiş sayılarla (özellikle çok büyük veya çok küçük olanlar) çalışmak işinizi zorlaştıracaktır. 


odev.yaptırma.com.tr ailesi olarak size her konuda destek sunabiliriz. Tek yapmanız gereken iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmak!



Tüm alanlara özgü, literatür taraması yaptırma, simülasyon yaptırma, analiz yaptırma, çeviri yaptırma, makale ödevi yaptırma, dergi makalesi yaptırma, sunum ödevi yaptırma ve model oluşturma çalışmaları yapmaktayız.


 

İletişim Formu

* işareti olan alanlar zorunludur

Talep Formu

İşleriniz Ankara'da Billgatesweb şirketi garantisiyle yapılmaktadır.

0312 276 75 93 (Telefonlara cevap vermiyoruz. Mail kanallarını kullanabilirsiniz.)

+ 90 542 371 29 52 (Whatsapp mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.)

bestessayhomework@gmail.com (Belgelerinizi Buraya Gönderin)

Aşağıdaki formu doldurup, anında fiyat teklifinizi alın.

Almak İstediğiniz Hizmet *
İntihal Raporu İstiyor musunuz? (Standart olarak %15 altında hazırlanacaktır)
yazar avatarı
odev yaptirmasitesi

Bir yanıt yazın